Eerste indruk: overhemd zonder zweetvlekken van Labfresh

Bekijk hier (semi) wetenschappelijke artikelen over overmatig zweten.

Moderators: Thijs, Erje

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2794
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Eerste indruk: overhemd zonder zweetvlekken van Labfresh

Bericht door Thijs »

Eerste indruk: overhemd zonder zweetvlekken van Labfresh
04-01-2017 07:41 Laatste update: 27-04-2018 00:24
Author profile picture
Bram van Dijk

Eindredacteur

We testten het 'wonderoverhemd' van het Amsterdamse Labfresh. Je kunt er op morsen en je zou nooit naar zweet ruiken.

Het dragen van een overhemd is geen pretje. Het staat goed, daar ben ik het mee eens, maar bij de minste inspanning en/of temperatuurverhoging klotsen de oksels en blijft iedereen op afstand vanwege de geur. Een wit overhemd is al helemaal gedoemd het einde van de dag niet te halen. De belofte van de vandaag gelanceerde crowdfundcampagne Labfresh uit Amsterdam is dan ook bijna te goed om waar te zijn: morsen mag en een zweetlucht is verleden tijd. Challenge accepted.

Bij het aantrekken van het overhemd merk je weinig dat je 'een wonder' aantrekt. Hij zit net zo lekker als een ander overhemd, al is de stof iets elastischer en iets gladder. Maar je hebt totaal niet het gevoel dat je een regenjas aan hebt. Dat heb je wel als je de grote truc doet: rode wijn over jezelf gooien. Op de eerste dag heb ik zeker vijf monden open laten vallen door de fles rode wijn te pakken, de inhoud over mijn mouw te schenken en het er daarna doodleuk weer af te spoelen. Dichter bij Hans Klok ben ik nimmer gekomen.

Maar ik stink toch
Na deze euforie baalde ik er flink van dat ik na een paar uur toch mijn oksels weer voelde badderen, met de daarbij horende luchtjes. Maar nadat ik mijn ondershirt in de wasmand had gegooid, ging het een stuk beter en frisser. Ja, je zweet nog steeds en dat is nog steeds niet prettig, maar het zweet wordt veel minder goed opgenomen door het overhemd.

De volgende dag ontvouwt het wonder zich echt: voor het eerst in mijn leven trek in een overhemd twee dagen achter elkaar aan, zonder te wassen. Het voelt als een overwinning en een tikje ongemakkelijk, maar niemand heeft het in de gaten.

Concurrenten
De wetenschap achter het overhemd wordt geheim gehouden, maar volgens de eigenaren zijn "de vezels van de stof behandeld op een moleculair niveau voordat het gesponnen wordt in een stof". Het materiaal is gewoon katoen (98 procent) en een beetje elastaan (2 procent).

Het is overigens niet het eerste bedrijf dat deze strijd aan gaat: je hebt in de rest van de wereld een kleine tiental spelers zoals Smart Weave ('voorkomt zweetvlekken'), Ministry of Supply ('zweettransporterend') en Mizzen&Main ('zweetresistent'). Bij deze bedrijven hangt ook een bepaalde geheimzinnigheid om de shirts heen.

Geen wondermiddel, wel een goed shirt
Na dag twee moest Labfresh toch echt in de was en een marathon kan ik er echt niet in lopen. Dus het wonderoverhemd is geen wondermiddel tegen alles. Zo blijft strijken bijvoorbeeld ook een crime.

Maar het is wel het eerste overhemd dat ik draag zonder vrees om halverwege de dag draaierig van mijn eigen geur te worden. Zelfs na een avond dansen op Oudjaarsdag kon ik het op Nieuwjaarsdag gewoon dragen. Dus, nee, het wordt helaas niet het énige overhemd dat ik in mijn kast heb hangen, maar wel mijn béste overhemd.

Bron: https://www.bright.nl/nieuws/1084995/ee ... fresh.html
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht