Verrassende voordelen van zweten die het absoluut waard zijn

Bekijk hier (semi) wetenschappelijke artikelen over overmatig zweten.

Moderators: Thijs, Erje

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2761
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Verrassende voordelen van zweten die het absoluut waard zijn

Bericht door Thijs »

Verrassende voordelen van zweten die het absoluut waard zijn

In dit artikel

Verrassende gezondheidsvoordelen van transpireren
Gemakkelijke manieren om het voordeel van zweten te krijgen
Waarom varieert de hoeveelheid zweet bij verschillende mensen?
Zijn er risico's van zweten?
Hoe om jezelf te hydrateren Plaats een zweet sessie?
Veelgestelde vragen

Een geweldig ingebouwd huidsysteem, zweten, is een groot mysterie van het universum. Zweten kan verfrissend zijn en gepaard gaan met vele ongelooflijke gezondheidsvoordelen die je misschien erg verrassend vindt. U kunt ermee instemmen dat transpiratie de inspiratie is voor het lichaam om op een gezonde manier te functioneren. Het geeft een enorme boost aan de gezondheidstoestand door de gunk en grime los te laten. De meest voorkomende oorzaken van transpiratie zijn warmte en lichaamsbeweging, en transpiratie koelt uiteindelijk het lichaam af.

Verrassende gezondheidsvoordelen van transpireren
Zweten kan eenvoudig worden begrepen als het fysieke bewijs dat kan bewijzen dat we allemaal een ingebouwde airco in ons lichaam hebben. Het is veel nodig om volledig op de hoogte te zijn van de geweldige voordelen van zweten. Hier zijn enkele voordelen van zweten:

1. Het stimuleert endorfines
Wanneer een krachtige fysieke activiteit wordt ondernomen, verhoogt het de 'feel-good' endorfine hormonen. Zweten tijdens het sporten en yoga, Zumba-sessies, enz. Kunnen het niveau van endorfines verhogen en zo een glimlach op je gezicht toveren.

2. Het verlaagt het risico op nierstenen

Zweten is het geheim van het vasthouden van calcium in de botten en het elimineren van zout uit het lichaam. Dit voorkomt de ophoping van calcium en zouten in de nier. Zweten helpt bij het wegspoelen van de gifstoffen uit het systeem waardoor de nier efficiënt kan werken.

3. Het zapt Zits
Overvloedig zweten opent de poriën die verstopt zitten en geeft de inhoud die erin is opgebouwd vrij. Het helpt bij het zuiveren van het lichaam van gifstoffen en beschermt de huid tegen puistjes en vlekken. Veel andere voordelen van zweten voor de huid zijn onder andere preventie van eczeem en huiduitslag.

4. Het helpt koude en andere ziekten voorkomen
Zweten is een geweldige manier om ziekteverwekkers te bestrijden. Het is zeer bekend dat natuurlijke stoffen meer weerstand kunnen ontwikkelen dan traditionele antibiotica. Het zweet dat enigszins zuur en zout is, werkt als een natuurlijk antibioticum.

5. Geeft gezondere huid
Hoewel je je misschien verbaasd zult voelen, is het een feit dat zweet een aantal voordelen heeft voor de huidskleur. Wanneer de poriën zich openen als gevolg van zweet, worden de onzuiverheden en oppervlaktevuil weggespoeld. Puistjes en acne worden op afstand gehouden als overtollig transpiratievocht wordt afgeveegd en als je gaat douchen om jezelf te wassen en op te frissen.

6. Helpt lichaamstemperatuur te reguleren
Zweten is goed als je ziek bent omdat het koorts afweert. Het zorgt ervoor dat het lichaam sneller kan genezen. Transpiratie verlaagt de lichaamstemperatuur wanneer deze erg hoog wordt, en bevrijdt het lichaam ook van alle kiemen en bacteriën.

7. Bevordert haarvorming
Door zweten kan nieuw haar groeien, het ontbloot de haarzakjes en opent de poriën op de hoofdhuid. De voordelen van zweten voor het haar zijn dat het zweten van de hoofdhuid essentieel is, maar het wassen van het transpiratievocht van de hoofdhuid is even belangrijk.

8. Voordeel van toxine-afgifte
Wanneer we zweten, komen de overtollige alcohol, zout en cholesterol vrij uit het lichaam. Het vrijkomen van schadelijke gifstoffen leidt tot een gezond systeem en dit houdt een glans in de persona in stand.

9. Reiniging van het lichaam van verontreinigende stoffen
Wanneer de industrieën schadelijke chemicaliën afgeven, is het inademen schadelijk voor de gezondheid. Zweet elimineert de BPA uit het systeem en de gevaarlijke verontreinigende stoffen zijn uit het lichaam. Het is verbazingwekkend werk gedaan door de zweetklieren.

10. Produceert Happy Juice for the Brain
De juiste lichaamsbeweging wekt de hersenen en de perfecte bloedcirculatie op na het uitzweten van shows op het gezicht. Lichte oefeningen zijn niet alleen stemmingsverbeteraars, maar ook natuurlijke pijnstillers.

Gemakkelijke manieren om het voordeel van zweten te krijgen
Zweten betekent niet alleen het verbranden van calorieën wat leidt tot het verliezen van lichaamsgewicht. Er zijn veel manieren om de optimale voordelen van zweten te krijgen.

1. In de zomer als u buiten traint, of als u toevallig in een verwarmde ruimte traint, zorgt de overmatige warmte ervoor dat u gemakkelijk transpireert. Bergbeklimmen is een volledige lichaamsoefening om gemakkelijk te zweten en er de vruchten van te plukken.

2. Je moet intensieve oefeningen doen, zodat je sneller begint te zweten. Jump squats om het onderlichaam te versterken is een voorbeeld om overvloedig te zweten.

3. Om de optimale voordelen van zweten te krijgen, moet u veel water drinken om het lichaam gehydrateerd te houden terwijl u overvloedig zweeft. Als het lichaam wordt aangevuld met water, zal het lichaam meer zweet genereren en toch werkt het lichaamsmechanisme goed.

Waarom varieert de hoeveelheid zweet bij verschillende mensen?
Het is een zeer intrigerend feit dat zelfs als zweten gratis en gezond is voor iedereen, het voor verschillende mensen varieert. Daar zijn bepaalde redenen verantwoordelijk voor.

1. Hyperhidrose
Deze aandoening wordt veroorzaakt door medicatie, overactieve zenuwen door genetica, hypothyreoïdie of infectie. Mensen met hyperhidrose zweten veel meer dan de anderen.

2. Women v / s Men
Mannen zweten aanzienlijk meer dan vrouwelijke tegenhangers vanwege hun meer spiermassa. Mannen moeten daarom harder werken om hun lichaam te koelen door veel te zweten.

3. Tattoos
Grote delen van het lichaam bedekt met tatoeages met een grote hoeveelheid inkt kunnen een belemmering vormen voor zweten. Hoewel een kleine tatoeage geen nadelig effect heeft, zorgen grotere tatoeages ervoor dat iemand elektrolyten en natrium verliest die de zweethouding van de betrokken persoon beïnvloeden.

4. Gewicht
Mensen die zwaarlijvig zijn of extra zwaar zijn, kunnen vaker zweten dan mensen die slank en dun zijn.

5. Toxiciteit
Mensen met een hoog gehalte aan gifstoffen in het lichaam zweten meer omdat ze extra uren moeten werken om de gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Zijn er risico's van zweten?
Er is sprake van een soort risico wanneer het lichaam overmatig zweet en ook wanneer het niet op een normale manier zweet. Ondanks het feit dat zweten veel voordelen heeft, brengt het de volgende risico's met zich mee:

Uitdroging is het meest voorkomende risico van zweten, veroorzaakt door een tekort aan water in het lichaam.
Mensen die eczeem hebben, moeten erg voorzichtig zijn met douchen na het zweten, omdat dit een negatieve reactie veroorzaakt.
Zwangere dames moeten heel voorzichtig zijn tijdens het zweten na het doen van verschillende oefeningen. Het heeft de neiging om te leiden tot hoge bloeddruk of kan de conditie van het hart beïnvloeden.
Hoe om jezelf te hydrateren Plaats een zweet sessie?
Drinkwater is essentieel, niet alleen na een zweetsessie, maar ook voordat u aan een training begint. Je moet je klaarmaken om te zweten door water te drinken om het lichaam gehydrateerd te houden. Als je veel zweet tijdens de training, moet je niet vergeten na elke 15 minuten zes tot acht ons water te nemen, zodat het lichaam niet uitdroogt vanwege de mineralen en vochtverlies.

Veelgestelde vragen
Soms wordt zweten veroorzaakt door gekruid voedsel, stress, warme temperaturen of lichaamsbeweging. Veel mensen hebben vragen over zweten. Sommigen van hen worden hieronder gegeven:

1. Is overmatig zweten een probleem?
Wanneer je jezelf inspant, zou je veel meer kunnen zweten dan de andere mensen. Mensen die overgewicht dragen of uit vorm zijn, zweten uiteindelijk overvloedig. Hoewel onschadelijk, kan hyperhidrose of overmatig zweten een waarschuwingssignaal zijn voor infectie, diabetes of problemen met de schildklier en kan het dus ongemak veroorzaken. Zelfs koorts in verband met een ziekte kan overmatig zweten veroorzaken.

2. Wat te doen als te veel zweet het probleem is?
Overmatig zweten is alarmerend en daarom moet men ertegen waken. Het berooft in feite het lichaam van kalium, natriumchloride en water dat moet worden aangevuld na zwaar transpireren. Om zweten te verminderen, moet een transpiratiewerend middel worden gebruikt in plaats van een deodorant. Deodorant laat het lichaam zweten en stopt de lichaamsgeur. Anti-transpirant droogt daarentegen de huid na transpiratie op. Vermijd zware kleding als u veel zweet. Elke dag baden met een antibacteriële zeep kan de geur stoppen en de bacteriën die op de huid kunnen groeien beheersen.

3. Kan ik afvallen door veel te zweten?
Veel mensen nemen aan dat zweten leidt tot afvallen. Zweten helpt om wat extra kilo's te verliezen door het watergehalte van het lichaam uit te zweten. Als je het lichaam rehydrateert, wordt het verloren gewicht snel teruggewonnen. Er zijn verschillende manieren om snel af te vallen, zoals een saunabad, zweetkledij en vuilniszakken. De hoeveelheid zweet is het bewijs van het harde werk tijdens een trainingssessie. Als je veel zweet ziet, moet je je gelukkig voelen, meer zelfvertrouwen krijgen, sterker worden en positief blijven over de kwaliteit van je leven en de gezondheid op de lange termijn die ermee gepaard gaat.

4. Is het ok voor een baby om te zweten tijdens het geven van borstvoeding?
Het is nogal een natuurlijk en normaal dat een baby zweet tijdens de borstvoeding. Primaire hyperhidrose maakt een deel van het lichaam zweet als de voeten, hand of de oksels. Tijdens het geven van borstvoeding zweet je baby vanwege het huid-op-huidcontact van de baby en de moeder, wat de lichaamstemperatuur verhoogt. Het lichaam laat het automatisch afkoelen door te zweten. Het hele proces van het zogen omvat een kleine oefening en beweging van de spieren waardoor de baby zweet zoals volwassenen. Het is heel normaal dat een baby zweet tijdens de borstvoeding, want zo laat de baby de overtollige lichaamswarmte vrijkomen.

5. Is overmatig zweten normaal tijdens de zwangerschap?
Overmatig zweten komt veel voor bij zwangere vrouwen. De zweetklieren van een zwangere vrouw produceren meer zweet om af te koelen wanneer het lichaam warmer aanvoelt vanwege de bloedstroom in de huid. Zweten ontstaat ook bij een zwangere vrouw vanwege de stress van het dragen van een baby. Een andere reden waarom een ​​zwangere dame zweet, is die van de impact die wordt veroorzaakt door de verandering van hormonen in de hersenen die het warmteniveau van het lichaam regelen. Overmatig zweten is dus een normaal symptoom dat wordt aangetroffen tijdens de zwangerschap.

Veel onderzoekers hebben onlangs de verbazingwekkende voordelen van zweten onthuld. Transpireren als een reactie op hitte of spieroefeningen is gunstig voor de gezondheid. Maar overmatig zweten in een bepaald deel van het lichaam of overal is alarmerend. Zo'n toestand wordt hyperhidrose genoemd, wat een symptoom is van een medische aandoening die moet worden besproken met een medische professional. Helemaal geen transpireren kan ook een reden tot zorg zijn, omdat het risico op oververhitting van het lichaam toeneemt.

Bron: https://nl.momkidzone.com/surprising-be ... y-worth-it


Nou lieve mensen er zijn dus ook nog voordelen ;) :puh
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht