Scholing hyperhidrosis voor (huis)artsen/dermatologen/patienten in UMCG Groningen op 21 juni 2022: viewtopic.php?t=3563

Tom van der Weerd laat hyperhidrose behandelen

Bekijk hier (semi) wetenschappelijke artikelen over overmatig zweten.

Moderators: Thijs, Erje

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2495
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Tom van der Weerd laat hyperhidrose behandelen

Bericht door Thijs »

Tom van der Weerd laat hyperhidrose behandelen

Nationaal Huidcentrum / Nieuws / Tom van der Weerd laat hyperhidrose behandelen
Veel mensen hebben last van hyperhidrose; overmatig zweten van oksels, voeten en handen. Zo ook SLAM! DJ Tom van der Weerd. Hij baalde van zijn constant natte handen (én mengpaneel) en liet zich door dokter Fouché behandelen met injecties in zijn handen.

Help, ik heb hyperhidrose!
De medische term voor overmatig transpireren is hyperhidrose. Je kunt je er behoorlijk onzeker door gaan voelen, tot afzondering en depressie aan toe. Tom heeft al van alles gedaan om van zijn zweethanden af te komen. Helaas zonder resultaat. Best lastig, omdat hij naarmate hij bekender wordt steeds meer handen schudt en dagelijks met een mengpaneel werkt.

De behandeling van Tom
Hyperhidrose is te behandelen door middel van een operatie waarin de zenuw die het zweten veroorzaakt, wordt uitgeschakeld. Bij deze ingreep ga je onder volledige narcose en de chirurg laat lucht uit je longen lopen om goed bij de zenuw te kunnen komen. Je kunt van deze operatie dus best een behoorlijke nasleep hebben. Ook is het niet zeker dat het werkt. Bij Tom had het in elk geval weinig effect.

Afbeelding

hyperhidrose
Ondanks de verdoving kan de behandeling best gevoelig zijn.

Wij behandelen Tom’s hyperhidrose met een injectable. Het middel dat dokter Fouché inspuit blokkeert de zenuw die de zweetklieren aanstuurt. Zo kunnen de kliertjes geen zweet meer produceren.

Eerst verdooft de arts Toms handen met een blokverdoving. Vervolgens brengt hij het middel in de huid met fijne prikjes in de handpalmen. Na ongeveer een week zal het maximale resultaat van de behandeling bereikt zijn. Het effect houdt vier tot zes maanden aan, daarna breekt de injectable vanzelf af. Als het zweten weer hinderlijk wordt kan Tom de behandeling herhalen (na meerdere behandelingen zal het effect langer blijven)

Zelf last van overmatig zweten?
Vermoed je dat je zelf last hebt van deze aandoening? Vanavond om 19.00 uur vertelt Tom alles over zijn behandeling in Club Ondersteboven bij SLAM!

Bron: https://nationaalhuidcentrum.nl/slam-dj ... erhidrose/
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht