1ste behandeling MiraDry

Alles over de MiraDry behandeling (elektromagnetische ablatie)

Moderators: Thijs, Erje

Plaats reactie
Matchkof
Druppel
Druppel
Berichten: 5
Lid geworden op: di 04 sep 2018, 10:16
Contacteer:

1ste behandeling MiraDry

Bericht door Matchkof »

Hallo iedereen,

Graag wil ik mij eerst even voorstellen. Ik ben een jongeman van 32 jaar oud. Lijdt al ruim 20 jaar aan dit verschrikkelijke “aandoening” voeten, handen, oksels en bilnaad. In mijn land van herkomst had ik vooral last van mijn zweetvoeten en zweethanden. Het was een hel. Op school haalde ik altijd een onvoldoende voor handenarbeid, want door het zweten zat mijn werk helemaal onder.

Tekenen en crêpe papier was een hel 💦

Sinds ik in Nederland ben komen wonen ben ik erachter gekomen dat ik flink onder de oksel zweet en even later kwam de bilnaad als klap op de vuurpijl er ook bij.

Sindsdien ben ik opzoek gegaan naar een oplossing. Inmiddels kan ik zeggen dat ik alle mogelijkheden heb uitgeprobeerd om het zweten onder mijn oksel en in mijn handpalmen te bestrijden. (Pillen, crèmes, deo, Botox alleen onder de oksels, aluminiumhydrochoride etc etc)

Alles was voor tijdelijk of het werkte niet. Ruim 8 jaar terug ben ik de sociale kant opgegaan, waardoor ik dagelijks in contact ben met zowel jongeren en volwassenen, waarbij het had schudden voorop staat. Tot de dag van vandaag gebruik ik verschillende smoesjes om het schudden van handen te vermijden op het moment dat mijn handen vochtig zijn. Er zijn ook momenten dat ik het eerlijk toegeef dat ik geen hand geef wegens zweet handjes.

5 jaar geleden heb ik twee mensen gesproken die de zelfde aandoening hebben gehad, maar nu ervan af zijn doormiddel van het doorknippen van een zweetklier. Beiden hebben het als geen pretje ervaren en door hun ervaring heb ik er ook voor gekozen om deze operatie niet te ondergaan. Ik ben nu ruim 4 jaar gestopt met het spuiten van Botox onder mijn oksels, dit heb ik ongeveer 5 jaar gedaan. De reden waarom ik ermee stopte was omdat het na de 3de keer geen effect meer had. In die tussentijd bleef ik zoeken naar een langdurige of tijdelijke oplossing. Voor mijn zelf heb ik katoenen padjes onder mijn onderhemden laten naaien om de vocht op te vangen. Eenmaal waren ze doorweekt was dit wel raak. Deze oplossing heeft mij in vele gevallen gered en mijn schaamte gevoel weggenomen.

Zo nu en dan kwam ik op dit forum maar mijn hoop had ik wel opgegeven en ging het overmatig transpireren langzaam een plek geven. (Acceptatie)

Afgelopen jaar las ik over MiraDry en ging meteen inlezen.
Via dit forum heb ik zowel positieve als negatieve reacties over de behandeling gelezen. Op een ander forum was het zelf meer negatief dan positief. Toen besloot ik om het niet te doen.

Dit jaar ben ik weer opzoek gegaan naar info omtrent de behandeling en ik probeerde ook met mensen in contact te komen die deze behandeling hebben gedaan. Helaas is dit niet gelukt.

Twee weken terug heb ik ongeveer de knoop doorgehakt en ben ik een afspraak gaan maken om de behandeling. voort te zetten. Eerst heb ik een zetmeeltest moeten doen om te kijken hoe en waar ik precies onder mijn oksel transpireer. Ik wist dat ik meer onder mijn linker oksel transpireer dan de rechter oksel en dit kwam ook uit de test naar voren.

Afgelopen maandag 3 sept stond mijn afspraak voor de behandeling vast. Ik zat best ontspannen in de wachtkamer te wachten, totdat de arts mij kwam ophalen. In de behandelkamer werd ik aardig zenuwachtig van de arts en de assistente, want ze zaten te overleggen over de voorbereiding.(voordoving) ik heb een hekel aan spuitjes dus daar zat ik zwaar tegenop te kijken. Een spuit kop met vijf naalden eraan die tegelijktijd mijn huid ingaat 🤯😖🤐.

Ze begonnen aan de linker oksel en toen ze de MiraDry op wilden zetten bleek dat het apparaat van rechts naar links werkt. Je ziet mij al zitten van ja hoor, ok vooruit dan maar. Even had ik mijn twijfels van komt dit wel goed?!?!

De behandeling ging goed nadat het verdoofd was. Zo nu en dan voelde ik wel de hitte maar daar kon ik wel mee leven.

Na de behandeling kreeg ik wat icepacks mee.
3-4 uur na de behandeling begon de pijn aan te dringen. Op diverse forums las ik dat dit te verdragen was, ik moet toegeven dat ik er kapot van ging. Bruis ibropufen 600 Mg hielp voor geen meter. In die nacht heb ik ook best slecht geslapen.

Dinsdag 4 sept werd ik wakker met twee tennishallen onder mijn oksels en mijn borsten waren bizar opgezwollen en vol met vocht natuurlijk. De pijn was gelukkig weg.

Woensdag 5 sept zakte (vocht zwelling) het een beetje weg, rondom mijn middel aan de zijkant van mijn buik was misvormd en vol met vocht. Ik herkende mijn eigen lichaam niet. Dit was tot donderdag avond zichtbaar.

Donderdag avond 6 sept toen ik onder de douch stapte schrok ik mij een hoedje! Mijn geslachtsdeel was dik en vol met vocht! 😱😱😱.

Vrijdag 7 september heb ik in de ochtend direct contact gezocht met het kliniek. Ik mocht in de middag terecht. De arts gaf aan dat ze dit nooit eerder hebben meegemaakt, maar een collega van haar heeft dit tijdens een studie wel over gehoord. Het is een nawerking die zelden voorkomt. Inmiddels is de zwelling rondom mijn borst en bij mijn middel een beetje afgenomen.

De nawerking en bijwerkingen heb ik nergens kunnen lezen. Ik vind het jammer dat men niet echt verteld over de nawerking en bijwerkingen. Dan zou ik extra over nadenken en mij beter op voorbereiden op wat mij te wachten staat.

Volgende week vrijdag zal ik weer een update geven.
Ps ik heb deze dagen uiteraard niet gezweet maar dit komt door de zwelling natuurlijk. Tot vandaag heb ik gewoon ibru 600 Mg gebruikt. Niet voor de pijn maar meer als ontstekingsremmer.koelen heb ik ook regelmatig gedaan.
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2586
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: 1ste behandeling MiraDry

Bericht door Thijs »

Hoi Matchkof,

Allereerst welkom op dit forum. Dank je wel voor het delen van je ervaring. Hier kunnen veel (potentiele) patienten wat aan hebben.

Voor wat betreft een dikke geslachtsdeel vol met vocht heb ik aan dermatoloog Wim Venema (medisch adviseur Nederlandse Hyperhidrosis Patiëntenvereniging) gevraagd of dit vaker voorkomt. Zijn reactie was:

"Is een hele normale reactie. Het vocht uit de oksels tgv de behandeling zakt omlaag. Dat kan in de armen de buik, flanken of zelfs de penis. Geen reden tot bezorgdheid. Trekt vanzelf weg. Ik zie het vaker,"

Ik moet bekennen dat ik er nog niet eerder van had gehoord. Ik vind het goed dat dit wel benoemd wordt, dank voor delen. Hou ons op de hoogte hoe het verder met je gaat.

Ps. Ik ben wel erg benieuwd waar je je hebt laten behandelen ?

gr Thijs
Matchkof
Druppel
Druppel
Berichten: 5
Lid geworden op: di 04 sep 2018, 10:16
Contacteer:

Re: 1ste behandeling MiraDry

Bericht door Matchkof »

Goedeavond Thijs,

Tof dat je het gevraagd hebt.
Dit stelt enigszins gerust, maar ook aangezien de vocht voor grotendeels uit de geslachtsdeel is verdwenen.

Vreemd vind ik het wel, dat de heer Venema aangeeft dat het een normale reactie is en dat de dermatologen waar ik behandel ben aangeven dat dit zelden voorkomt. Maar goed. Jij geeft ook aan dat je het niet eerder hebt gehoord.

Ik zal volgende week weer een update geven.
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2586
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: 1ste behandeling MiraDry

Bericht door Thijs »

Tja, goede voorlichting hoort ook bij een goede behandeling denk ik dan. Wil je vertellen waar je behandeld bent? Hou ons op de hoogte en succes!
Matchkof
Druppel
Druppel
Berichten: 5
Lid geworden op: di 04 sep 2018, 10:16
Contacteer:

Re: 1ste behandeling MiraDry

Bericht door Matchkof »

Zoals belooofd houd ik jullie op de hoogte.

Op vrijdag nadat ik bij de kliniek (Maurits Kliniek Den Haag) ben geweest waar ik behandeld ben heb ik gedurende dag geürineerd. Minimaal 15x naar de wc geweest. Hierdoor had ik het gevoel dat ik lekker bezig was met het lozen van vocht.

Het weekend ging ik in met nog ruim 5 liter vocht. Inmiddels heb ik nog een liter of 2 aan vocht over. Persoonlijk denk ik dat ik ruim 10 liter vocht had na de behandeling. Gedurende week waren mijn oksels nog gevoelig maar niet echt vervelend. Hierdoor heb ik mijn hobby/sport weer opgepakt. Ik heb intensief kunnen trainen zonder enige nawerking op de dag erna. Mijn lichaam ziet er weer 95 % uit hoe het voor de behandeling uitzag.

Zoals jullie kunnen merken heb ik het meer over de nawerking/bijwerking dan over het zweten. Dit komt omdat ik niet goed op voorbereid was wat betreft de nawerking/bijwerking. Ik heb wel gelezen dat je pas resultaat kunt zien wanneer de zwellingen af zijn genomen. Dat is momenteel niet helemaal het geval dus hierdoor zweet ik nog niet en daar ben ik nog heel blij mee.

Gisteren donderdag 13 september zat ik bij mijn boekhouder en het voelde alsof er een druppel zweet probeerde te ontsnappen, maar al gauw had ik door dat dit niet het geval was en dat het tussen mijn oren zat.

Volgende week zal ik weer een updat geven.
Voor de mensen die nog aan het twijfelen zijn, zal ik zeggen probeer in contact te komen met minimaal 3 mensen die de behandeling recent en in het verleden hebben gehad. Lees je goed in, voordat je na de behandeling met andere verwachtingen komt te zitten zoals ik. Ik ben bereid om onder het gebint van een bakkie koffie of telefonisch met ervaring toe te lichten of als je vragen hebt.
Matchkof
Druppel
Druppel
Berichten: 5
Lid geworden op: di 04 sep 2018, 10:16
Contacteer:

Re: 1ste behandeling MiraDry

Bericht door Matchkof »

De oksels zijn nog steeds gevoelig. Voornamelijk de linker oksel. Onder beide oksels zijn harde bulten te voelen. De pijn trekt zelf naar de binnenkant van mijn linker boven arm.

Het is mij opgevallen dat ik iets meer ben gaan zweten tussen mijn bilnaad. Dit is aan mijn broeken te zien en voelen nadat ik gezeten heb. Af en toe heb ik het idee dat ik meer in mijn handpalmen ben gaan zweten.

Verder heb ik geen last van zweten onder mijn oksels en daar ben ik nog steeds heel blij mee. In oktober breng ik een bezoek aan een eiland met een warm klimaat. Dus ik ben benieuwd hoe het daar aan toe zal gaan.

As maandag heb ik een afspraak bij de kliniek staan om een zetmeeltest te doen en vervolgens een gesprek met de dermatoloog.

Ik zal jullie na mijn bezoek aan dat warme eiland weer een update geven. Voorlopig ben ik heel erg tevreden met het resultaat wat betreft het niet extreem zweten. Ik ben heel erg benieuwd naar wanneer de bulten en de zwellingen volledig wegtrekken of het niet extreem zweten weg blijf.
Matchkof
Druppel
Druppel
Berichten: 5
Lid geworden op: di 04 sep 2018, 10:16
Contacteer:

Re: 1ste behandeling MiraDry

Bericht door Matchkof »

Hi,

Het heeft langer geduurd dan ik dacht. Om te beginnen tot nu toe ben ik zeer tevreden met het zweet resultaat, maar niet met de bijwerking/nawerking. Momenteel heb ik heel veel last van de bulten onder mijn oksles. Ik heb meer last aan de linker oksel, want daar heb ik zeker 5 harde bulten die op sommige dagen zeer pijnlijk en vervelend kan zijn. Onder mijn rechter oksel heb ik er maar 1 die af en toe pijnlijk is. 18 jan ga ik langs de derma voor een behandeling voor de littekenweefsels die ik ben opgelopen .

Verder was mijn bezoek op het warme eiland goed bevallen. Nergens last van! Ik kan mij herinneren dat ik naar een strandfeest ging en mij af en toe zorgen maakte voor natte oksel en zichtbare vlekken op mijn shirt. Op een gegeven moment ben ik dit gaan controleren door ernaar te kijken, geen druppel of vlek te bekennen. Ik heb een leuke tijd daar gehad en ik heb genoten van het klimaat, want het was minimaal 28 graden.

Binnenkort zal ik jullie op de hoogte houden van de behandeling omtrent de littekenweefsel, bulten en zweten.

Ps. het is niet dat ik helemaal niet transpireer, maar voor mijn gevoel transpireer ik niet meer overmatig en dit geeft mij een fijn gevoel. Af en toe ben ik wel bang dat het terug komt of dat het zichtbaar is. Het idee dat ik had, dat ik meer tussen mijn handpalmen en/of bilnaad meer zweet is gewoon zo.
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht