Help! Vergoeding/Verzekeraar?

Alles over operatieve ingrepen om het overmatig zweten tegen te gaan.

Moderators: Thijs, Erje

Plaats reactie
LauraSonn
Druppel
Druppel
Berichten: 8
Lid geworden op: wo 18 mei 2016, 21:33
Contacteer:

Help! Vergoeding/Verzekeraar?

Bericht door LauraSonn »

Hoi! Ik ben nu na jaren vreselijke zweethanden en alles te hebben geprobeerd opnieuw naar de huisarts gestapt, ik wil nu gewoon echt een operatie.
Ik studeer komend jaar af als fysiotherapeut dus ik schaam me dood om elke keer met mn natte handen aan mensen te moeten zitten..
Mijn huisarts wilt me verwijzen, echter moest ik van hem zelf DSW bellen over de vergoeding. Deze zegt niks te vergoeden.. :(
Op de site van VUMC staat er dat het wel vergoedt wordt.

Mijn vraag aan jullie: Hoe is het gegaan met de vergoeding van jullie operatie en bij welke zorgverzekeraar was dit?

Die operatie is m'n enige oplossing en 7000 euro zelf ophoesten gaat gewoon niet..
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2584
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: Help! Vergoeding/Verzekeraar?

Bericht door Thijs »

Je wilt bij Vumc lees ik.... misschien hen eens bellen ?
Bel anders eens met de hyperhidrosis-kliniek, ik weet zeker dat zij het haarfijn uit kunnen leggen. www.hyperhidrosis-kliniek.nl

gr Thijs
LauraSonn
Druppel
Druppel
Berichten: 8
Lid geworden op: wo 18 mei 2016, 21:33
Contacteer:

Re: Help! Vergoeding/Verzekeraar?

Bericht door LauraSonn »

Mevrouw van DSW beweerd dat het bij geen enkele zorgverzekeraar vergoedt wordt, wat ik raar vind omdat ik van sommige hier volledige/deels vergoedingen zie..
Ze zei dat ik inderdaad beter gewoon met de specialist van het VUMC contact op moet nemen, die zou het moeten weten.
Ben nu alleen erg benieuwd hoe dit bij anderen ging
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2584
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: Help! Vergoeding/Verzekeraar?

Bericht door Thijs »

ik vind dit heel raar allemaal. ik wist niet beter dan dat de ETS operatie (deels) vergoed werd. ik zie net wel een anoniem bindend advies uit 2014 op skgzpro.nl van iemand die hyperhidrosis aan de handen had en bij de hyperhidrosiskliniek geopereerd wilde worden. Dit verzoek is afgewezen.
Ik heb werkelijk waar geen flauw idee wat er nu wel of niet vergoed wordt. Ik wil dit wel weten. Laat je het ons weten als je vumc hebt gebeld? ik ga op de achtergrond ook nog kijken wat voor info ik boven tafel kan krijgen.

op de site van de hyperhidrosis kliniek zie ik staan;

Is de operatie verzekerde zorg?
• Ja! Echter om voor vergoeding in aanmerking te komen is een verwijzing via de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist verplicht en is een medische indicatie tot behandelen nodig. De hoogte van de vergoeding die u krijgt is afhankelijk van welke zorgverzekering u hebt afgesloten en bij welke zorgverzekeraar u de zorgverzekering hebt ondergebracht. Op deze site staat onder 'aandachtspunten-verzekeringen' een uitvoerige uitleg over verwijzing en zorgverzekeringen.

Verzekeringen


Graag maken wij u attent op de volgende belangrijke mededelingen

CONTRACTEN MET ZORGVERZEKERAARS

Binnen het huidige Nederlandse zorgstelsel onderhandelen de zorgaanbieder en zorgverzekeraar over de voorwaarden voor een contract waarmee de zorgverzekeraar zorg inkoopt bij de zorgaanbieder. Nieuwe zorgaanbieders moeten, om in aanmerking te komen voor een contract, voldoen aan wettelijke eisen.

De HyperHidrosisKliniek is georganiseerd conform de geldende Governance Code en de wettelijke bepalingen in de wet toelating zorginstellingen (WTZi). De zorg in de kliniek wordt geleverd conform de normen en richtlijnen. De HyperHidrosisKliniek voldoet aan alle wettelijk gestelde eisen en kan kwalitatief goede en veilige zorg aanbieden.

Desondanks is het de HyperHidrosisKliniek vooralsnog niet gelukt een contract met de zorgverzekeraars af te sluiten. Zorgverzekeraars hebben op dit moment om uiteenlopende redenen weinig belangstelling voor het aangaan van contracten met nieuwe zorgaanbieders als de HyperHidrosisKliniek. Wij zullen ons blijven inspannen om tot contractafspraken te komen. Zodra er meer duidelijk is over het resultaat van de onderhandelingen informeren wij u via deze website.

KOSTEN BEHANDELING EN CONSULT

Per 1 januari 2012 is er in de medisch specialistische zorg een nieuwe tarief structuur ingevoerd. DBC (Diagnose Behandel Combinatie) bekostiging heeft de naam DOT (DBC Op weg naar Transparantie) gekregen. Ook voor de behandeling van primaire hyperhidrosis zijn DOT zorgproducten geformuleerd. Per DOT zorgproduct is er een door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) vastgesteld maximum tarief. Aangezien de HyperHidrosisKliniek momenteel geen contracten heeft met zorgverzekeraars worden deze maximumtarieven als leidraad voor onze behandelingen gehanteerd.

De vergoeding voor onze behandelingen door uw zorgverzekeraar zijn afhankelijk van het type verzekering dat u heeft afgesloten en bij welke zorgverzekeraar u de verzekering heeft ondergebracht. Ten einde zeker te weten op welke vergoeding u recht heeft raden wij u aan de verzekeringsvoorwaarden goed te bekijken. Immers naast de verzekering voor het basispakket, verschillen de voorzieningen in de aanvullende verzekeringen.

De Endoscopische Thoracale Sympathectomie (ETS, zorgactiviteitcode 030518) is verzekerde zorg binnen de basisverzekering onder de voorwaarde dat er een verwijzing is van de huisarst, bedrijfsarts of medisch specialist en er een medische indicatie bestaat om u te laten behandelen.

Wanneer u contact opneemt met uw zorgverzekeraar omtrent de hoogte van de vergoeding kunt u verwijzen naar de 'tarieventabel DBC-zorgproducten en overige producten per 1 september 2012' van de Nederlandse Zorgautoriteit www.NZa.nl

DBC zorgproductcode 029099033

DBC zorgactiviteitcode 030518

Aanspraakcode 2604

Declaratiecode 15C071

Wanneer u uw zorgverzekering goed bestudeert is het goed te weten dat er in Nederland twee typen zorgverzekering bestaan:

De naturaverzekering: de verzekeraar vergoedt de kosten van de behandeling rechtstreeks aan de zorgaanbieder waarmee ze een contract heeft. Als de zorgaanbieder geen contract heeft met uw zorgverzekeraar kunt u de rekening van de zorgaanbieder bij uw zorgverzekeraar indienen maar krijgt u van uw zorgverzekeraar slechts een percentage van de marktconforme vergoeding. Het verschil tussen de marktconforme vergoeding die u van uw zorgverzekeraar krijgt en de prijs van de behandeling bij de HyperHidrosisKliniek dient u zelf te betalen. Wij raden u aan bij uw zorgverzekeraar na te vragen op welke vergoeding u recht heeft.

De restitutieverzekering: bij deze zorgverzekering bent u vrij om uw zorgaanbieder te kiezen. U bent met deze zorgverzekering niet aangewezen op de zorgaanbieders waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft. U krijgt de rekening van de zorgaanbieder, in dit geval de HyperHidrosisKliniek. U voldoet de rekening en declareert vervolgens de rekening bij uw zorgverzekeraar. De meeste restitutieverzekeringen vergoeden de zorg 100% van de marktconforme vergoeding. De zorgverzekeraars hanteren verschillende marktconforme vergoedingen. U moet bij uw zorgverzekeraar informeren op welke marktconforme vergoeding u kan rekenen.

Bovenstaande beschouwend is het aan te raden een restitutiepolis af te sluiten. Het staat u vrij om ieder jaar per 1 januari van zorgverzekering en zorgverzekeraar te veranderen. De NPCF (www.npcf.nl) kan u volledig informeren over de stappen die u moet nemen om van zorgverzekering en zorgverzekeraar te veranderen.

Zolang wij nog geen contract hebben kunnen sluiten met uw zorgverzekeraar kan het zijn dat u, afhankelijk van uw zorgverzekering, een deel van de rekening zelf moet betalen. Neemt u contact op met uw zorgverzekeraar over de exacte vergoeding van bovenstaand zorgproduct vanuit uw zorgverzekering.

WAT BETEKENT DAT VOOR U?

Zolang de HyperHidrosisKliniek geen contract heeft met uw zorgverzekeraar zijn wij genoodzaakt de rekening rechtstreeks aan u te sturen. U voldoet de rekening aan ons en declareert de rekening bij uw zorgverzekeraar die de bij uw verzekering passende vergoeding aan u zal uitbetalen. Zodra wij er in geslaagd zijn een contract af te sluiten met uw zorgverzekeraar zullen wij de rekening electronisch bij uw zorgverzekeraar indienen. Nogmaals, neemt u contact op met uw zorgverzekeraar om u te informeren over de exacte vergoeding die de zorgverzekeraar aan u betaalt. U weet dan altijd waar u aan toe bent.

N.B. Houdt u wel rekening met het eigen risico van uw zorgverzekering. Per 1 januari 2013 is dit door de overheid vastgesteld op €350 per jaar. Het eigen risico is het deel van de zorgkosten dat u eerst zelf moet betalen. Het bedrag dat boven de €350 komt wordt vergoed door uw zorgverzekering.

INFORMATIE OVER WETTELIJKE VERPLICHTING VAN EEN VERWIJSBRIEF

Wanneer u bij uw zorgverzekeraar aanspraak wilt maken op een gehele of gedeeltelijke vergoeding voor een behandeling door een medisch specialist is altijd een verwijsbrief nodig van uw huisarts, bedrijfsarts, of medisch specialist. Dat geldt ook voor een behandeling door de medisch specialist bij de HyperHidrosisKliniek. De verwijzing dient duidelijk uw klachten te verwoorden. Een duidelijke beschrijving van het lichamelijk functieverlies in werk, hobby, sport en relaties.
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2584
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: Help! Vergoeding/Verzekeraar?

Bericht door Thijs »

edit: het lijkt erop alsof de oude ETS operatie wel vergoed wordt maar dat er problemen zijn zodra je voor de vernieuwde gaat. De vraag is nu is de behandeling in het VUmc de oude operatie (welliswaar met robot) of de vernieuwde ETS zoals bij de HH-kliniek ?
LauraSonn
Druppel
Druppel
Berichten: 8
Lid geworden op: wo 18 mei 2016, 21:33
Contacteer:

Re: Help! Vergoeding/Verzekeraar?

Bericht door LauraSonn »

Gebeld met de chirurg zelf, die zei dat de mensen die eerst bellen het niet vergoed krijgen en sommige mensen die niks bellen en gewoon de rekening sturen het soms wel vergoed krijgen.

Vandaag wéér dsw gebeld, de oksel operatie wordt wel vergoed, de handen niet. Bij geen enkele verzekeraar vergoed dit.

Heel erg balen dus en snap hier niks van waarom het bij sommige wel lukt! Ook heel vreemd dat oksels wel mogen en handen niet.. :x
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2584
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: Help! Vergoeding/Verzekeraar?

Bericht door Thijs »

Heel raar inderdaad. Ik weet uit betrouwbare bron dat mensen hun handen operatie gewoon allemaal vergoed kregen. (let wel dit werd gedaan bij de hyperhidrosis kliniek). We praten dan over mensen die verzekerd waren bij Menzis, Achmea en CZ.

Je kunt het volgende doen. Stuur een brief naar DSW waarin je formeel vraagt om een machtiging voor de handen en oksel operatie. Als dit wordt afgewezen kun je bezwaar maken en het voor laten komen bij de SKGZ (stichting klachten geschillencommissie zorgverzerkeringen). Ik denk dat je vrij sterk staat om dit te winnen. Liefst wel zoveel mogelijk bewijs meesturen dat je lijdt aan hyperhidrosis. (brief huisarts, specialist)

JA het is een hoop werk en een hoop gedoe maar ik denk dat het de moeite zeker waard is. succes en hou ons op de hoogte.

gr Thijs
Plaats reactie