Nooit meer een bad hair day met botox?

Bekijk hier (semi) wetenschappelijke artikelen over overmatig zweten.

Moderators: Thijs, Erje

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2783
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Nooit meer een bad hair day met botox?

Bericht door Thijs »

Nooit meer een bad hair day met botox?
10 maart 2016 13:08
Aangepast 10 maart 2016 23:20

Een spuitje bij je ogen om die rimpels glad te trekken, dat weten we inmiddels wel. Maar je kunt het ook boven op je hoofd gebruiken. Daardoor ga je minder zweten en zit je haar veel langer goed, zeggen cosmetische artsen. Werkt het? En wat kun je doen om mooi haar te krijgen zonder botox?


Altijd natte plekken in je overhemd, of klamme handen als je je voorstelt? Botox wordt al lang gebruikt tegen overmatig transpireren. Patiënten krijgen het onder hun oksels of in hun handen gespoten, zodat ze minder zweten.

Zweetdouche
Minder bekend is de schedelbotox, boven op je hoofd. Als je last hebt van overmatig zweten, heb je dat meestal op meer plekken op je lichaam, maar op je hoofd kan het heel hinderlijk zijn, zegt cosmetisch arts Olga Liplavk. "Het zweet stroomt dan als een douche over je gezicht, vooral als je kaal bent."

Het zijn in Liplavks kliniek in Hilversum dan ook vooral mannen die gebruik maken van schedelbotox. Maar het zou ook onder vrouwen een trend kunnen worden, want doordat je minder zweet, wordt je haar minder snel vies en blijft het langer goed zitten. Bovendien zou het volume van je haar verbeteren met botox.

Elke dag bad hair day
"Zweten is funest voor je kapsel", zegt Raquel Remondo Gomez, chef bij modeblad Fashionista. "Als je gaat zweten, zakt je hele kapsel in." Uit lezersonderzoek van het blad blijkt dat 98 procent van de vrouwen het haar belangrijk of zelfs heel belangrijk vindt. De helft van de vrouwen geeft aan dat vettig, vies haar een dagelijks probleem is. Vooral na het sporten.

Gomez kan begrijpen dat sommige mensen daarom interesse hebben in schedelbotox. "Als je veel last hebt van overmatig zweten op je hoofd, is het mooi dat er naar oplossingen wordt gezocht." Toch ziet ze het zelf niet zitten. "Als je dit puur gaat doen omdat je elke dag sport of je je haar niet elke dag wilt wassen, lijkt het me best wel heftig."

Behandeling en kosten
Heftig? Hoe werkt het dan? "Je krijgt micro-injecties met botox in de hoofdhuid, daarmee worden de spiertjes rond de haarzakjes verlamd. De zweetkliertjes werken dan minder goed en dus produceer je minder zweet", legt cosmetisch arts Liplavk uit.

Dat betekent niet dat zweet zich gaat ophopen tot de behandeling is uitgewerkt, verzekert ze. Er zou geen risico aan zitten. Ook doet het nauwelijks pijn: het gaat om kleine prikjes en er zitten niet veel zenuwuiteinden boven op je hoofd.

Maar één behandeling bestaat wel uit zo’n 100 tot 150 injecties met botox. Daar kun je een jaar mee vooruit. En goedkoop is het niet. Een botoxbehandeling tegen overmatig transpireren op je hoofd kost tussen de 600 en 800 euro. Wil je een aanvullende behandeling voor nog meer volume, dan kun je uitkomen op 2000 euro. Dat elk jaar opnieuw lappen, wordt wel heel prijzig.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artik ... -met-botox
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht