Scholing hyperhidrosis voor (huis)artsen/dermatologen/patienten in UMCG Groningen op 21 juni 2022: viewtopic.php?t=3563

Dit zijn de populairste cosmetische behandelingen

Bekijk hier (semi) wetenschappelijke artikelen over overmatig zweten.

Moderators: Thijs, Erje

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2495
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Dit zijn de populairste cosmetische behandelingen

Bericht door Thijs »

Dit zijn de populairste cosmetische behandelingen

Door Enith Oostlander
16 jul. 2019 in GLOSSY

Ja, je kan een weekje all inclusive aan de costa gaan liggen. Maar je kunt je vakantiegeld ook aan een verjongende ooglidcorrectie besteden. Dit zijn de populairste cosmetische behandelingen.

1.Ooglidcorrectie

Wat: De ooglidcorrectie is met stip de meest uitgevoerde behandeling in Nederland.

Dit belooft het: De bovenooglidcorrectie verlost je van hangende oogleden, een onderooglidcorrectie werkt je wallen weg. Overhangende oogleden verminderen het zicht en zorgen vaak voor hoofdpijn. Door de oogleden te liften, verdwijnen deze klachten en heb je meteen weer een frisse blik en een ontspannen gevoel.

Voor wie: Iedereen die last heeft van bovenstaande klachten.

Nasleep: Direct na de ingreep mag je niet zelf autorijden en zul je het rustig aan moeten doen. Dus niet sporten of andere lichamelijke belasting. De hechtingen blijven er een week inzitten en je mag zeker een paar maanden niet in de zon.

Risico’s: Complicaties ontstaan over het ­algemeen niet, maar de kans, ondanks dat die heel gering is, op een infectie of tegenvallend resultaat bestaat altijd. Wordt er te veel huid verwijderd dan loop je met een verbaasd hoofd rond. Ga dus nooit naar een prutser en laat je goed voorlichten.

Kosten: Varierend van 600 tot 1500 euro, afhankelijk van de kliniek die je bezoekt.

Hoe lang: Gemiddeld heb je tien jaar baat bij de ingreep.

Waar: Ooglift.nl, Velthuis Kliniek, Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics, Doctors at Soap, Kazem Aesthetica.

2. Lipvergroting

Wat: Het accentueren van de lippen met ­fillers is één van de meest populaire behandelingen.

wereldwijd. Het opvullen van de lip kan door middel van fillers op basis van hyaluronzuur, een stofje dat van nature in het lichaam voorkomt, volume geeft en een enorme hoeveelheid aan vocht vast kan houden.

Dit belooft het: De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving door middel van een verdovende crème. Vaak zit er ook al verdoving in de spuit zelf. Door middel van hyaluronzuurfillers en geavanceerde injectie­technieken krijgen de lippen direct extra volume, meer accent en een mooiere vorm.

Voor wie: Voor iedereen met dunne lippen. In de loop der jaren verliezen de lippen volume en contour en worden smaller. Fillers mogen niet gebruikt worden tijdens een zwangerschap, tijdens het geven van borstvoeding, bij een koortslip (herpes) en wanneer je lijdt aan een auto-immuunziekte.

Nasleep: De lip kan één tot twee dagen blauw of gezwollen zijn. In overleg met de arts zijn er oplossingen om eventuele zwellingen tegen te gaan. Het kan zijn dat de lippen jeuken of irriteren, maar probeer er niet aan te krabben. Doe de eerste twee dagen na de behandeling geen inspannende activiteiten, zoals sporten en voorkom zoveel mogelijk dat je gaat transpireren. Breng de eerste week na de behandeling dus geen bezoek aan sauna’s, zwembaden of zonnestudio’s.

Risico’s: Omdat hyaluronzuur een natuurlijke bouwsteen van de huid is, wordt het op natuurlijke wijze afgebroken. Risico is dat er te veel hyaluronzuur in de lippen wordt gespoten, waardoor de lippen een onnatuurlijke gezwollen look krijgen. Bovendien wordt het eten en drinken uit een glas bemoeilijkt.

Kosten: Vanaf 0,5 ml. hyaluronzuur rond 345 euro.

Hoe lang: Gemiddeld heb je zo’n jaar tot anderhalf jaar plezier van het resultaat.

Waar: Beauclinic Skinexperts, Bey by ­Bergman Clinics, IK Injectable Klinieken Amsterdam, Doctors at Soap, Joost Kroon, Kliniek Veldhoven.

3. Borstvergroting

Wat: We zijn niet allemaal gezegend met een stevige voorgevel, maar daar kan de chirurg verandering in brengen middels een borstvergroting.

Dit belooft het: Een borstvergroting verbetert de vorm en het volume met implantaten. Maar geen vergroting is hetzelfde. Alles is afhankelijk van de wensen, het soort implantaat, de kundigheid van de chirurg en de basis; het lichaam waar het mee moet gebeuren.

Voor wie: Voor iedere vrouw die grotere of stevigere borsten wil.

Nasleep: Vaak mag je na de ingreep al naar huis. De eerste 24-48 uur niet douchen en de eerste week draag je dag en nacht een sportbeha. Na een paar dagen kun je dagelijkse bezigheden oppakken, maar mijd zware lichamelijke inspannning. Zijn er niet oplosbare hechtingen gebruikt dan worden die na ongeveer een week verwijderd. De littekens mogen het eerste jaar niet in de zon.

Risico’s: Net als bij elke chirurgische ingreep onder algehele narcose zijn er risico’s aan verbonden. Soms geneest een litteken minder goed, ontstaat er overmatige kapselvorming of kapselcontractie rond het implantaat. Laat je goed informeren over het soort prothese.

Kosten: Prijzen variëren van 2500 tot 4900 euro, afhankelijk van de kliniek en/of gebruikte prothese.

Hoe lang: Advies bij niet FDA goedgekeurde protheses is om ze na tien tot vijftien jaar uit voorzorg te vervangen. Bij goedgekeurde implantaten hoeft dat niet.

Waar: Boerhaave Medisch centrum, Velthuis Kliniek, Kliniek Veldhoven, Kazem Aestetic, Bergman Clinics.

4. Lipofilling

Wat: Bij lipofilling worden lichaamseigen vetcellen via liposuctie (zuignaalden) geoogst en teruggeplaatst op een plek waar meer volume nodig is, zoals bijvoorbeeld op de rug van de handen, in rimpels en borsten.

Dit belooft het: De groeifactoren van het getransplanteerde vetweefsel zorgen dat er nieuw vetvolume in desbetreffend gebied ontstaat. Doorgaans is het resultaat na zes weken goed zichtbaar.

Voor wie: Voor wie op een natuurlijke wijze rimpels wil opvullen en voor degenen die geen implantaten willen. Specifiek voor vrouwen die in het verleden een lumpectomie of borstsparende operatie met nabestraling hebben ondergaan, heeft lipofilling meerdere voordelen: het tekort aan volume wordt aangevuld en de borsten voelen soepeler aan. Vormverstoringen en asymmetrie zullen sterk verbeteren.

Nasleep: Het behandelde gebied is na de operatie nog wat blauw en gezwollen. Na ongeveer één tot twee weken verdwijnt dit. Bovendien kun je spierpijn ervaren en kun je je moe voelen. Na de behandeling is het verstandig het rustig aan te doen en sporten of zware arbeid een week uit te stellen.

Risico’s: Soms kunnen bloedingen, roodheid of gevoeligheid ter hoogte van de inspuiting ontstaan. Wel is het soms nodig de behandeling te herhalen, als een klein deel van het ingespoten vetweefsel wordt afgebroken.

Kosten: Vanaf 2000 euro voor het gezicht, 3500 euro voor de billen en 4000 euro voor de borsten.

Hoe lang: Het is een duurzame oplossing die jaren meegaat. Vaak wordt gebruik gemaakt van buikvet, omdat in dit type vetweefsel veel groeifactoren voorkomen. Het definitieve resultaat is na een maand of drie goed te beoordelen.

Waar: Boerhaave Medisch Centrum, Clinique Dokter Don, Willeke Kamphof Esthetisch Dermatoloog, Janssen Kliniek Oisterwijk, Bey by Bergman Clinics.

5. No Sweat

Wat: Het allernieuwste op het gebied van laserbehandelingen is de No Sweat behandeling.

Dit belooft het: Zonder operatie in één keer voor altijd verlost van zweetoksels en okselhaar. Een speciaal apparaat, de miraDry, ­vernietigt de zweetkliertjes en haarzakjes onder je armen met elektromagnetische energie op een nauwkeurig afgestelde golflengte.

Voor wie: Voor iedereen die van overmatig transpireren en okselhaar af wil.

Risico’s: Het zweten stopt voorgoed, omdat er geen nieuwe zweetkliertjes of haarzakjes meer worden aangemaakt. Bang dat het uitschakelen van transpiratie in de oksels gevaarlijk is, hoef je niet te zijn. Je hebt genoeg zweetkliertjes over de rest van je lichaam om transpiratie af te voeren. Van alle zweetkliertjes bevindt zich maar 2% in de oksels.

Kosten: 60 minuten 1750 euro.

Waar: Kazem Aestetic, Leimuiden.

6. Hals- en facelift

Wat: De facelift kent verschillende varianten. Een minilift, ook wel de S-lift genoemd, de Macs-lift waarbij alles behalve voorhoofd en hals gelift worden en de complete Face-Hals lift waarbij ook de hals strakgetrokken wordt.

Dit belooft het: Een correctie van de veroudering van het gezicht of hals.

Voor wie: Afhankelijk van het huidtype, de leeftijd en mate van verslapping wordt de operatietechniek bepaald. Maar in principe is deze behandeling voor iedereen die zich stoort aan de verslapte hangende huid van gezicht en hals.

Nasleep: Zodra de chirurg en de anesthesist goedkeuring geven, mag je naar huis en krijg je persoonlijke nazorginstructies mee. In de eerste weken na de behandeling mag je niet drukken, persen, tillen of bukken. Ook niet te intensief kauwen of andere handelingen waardoor er druk op de littekens komt te staan. Na een week of twee ben je weer geheel toonbaar.

Risico’s: Ook hier weer; de ingrepen hebben dezelfde risico’s als elke andere operatie. Er kunnen infectie’s of nabloedingen optreden.

Kosten: Een minilift kan al vanaf 3100 euro maar een klassieke facelift kan oplopen tot wel 8700 euro.

Hoe lang: Het is afhankelijk van de natuurlijke veroudering, maar een facelift is normaal gesproken tien jaar effectief.

Waar: Velthuis Kliniek, Bergman Clinics, Bauland kliniek, Esthetisch Centrum Jan van Goyen.

7. Vet verwijderen

Wat: Een redelijk makkelijke manier om van je vetrollen af te komen is door cryolipolyse, bevriezing van vetcellen. Vetcellen worden van buitenaf bevroren, zodat ze afsterven en nooit meer terugkomen. Een andere veel­geboekte behandeling is de liposuctie, waar door middel van een plastisch chirurgische behandeling in een paar uur plaatselijke vetophopingen worden verwijderd door middel van zuignaalden.

Dit belooft het: Door middel van het Cool­Sculpting-apparaat worden vetcellen op plekken als de onderkin, bovenarmen, buik, love handles, bovenbenen en knieën afgekoeld waardoor de vetcellen afsterven. In de weken na de behandeling voert het lichaam de dode cellen op natuurlijke wijze af. Hier is dus geen chirurgische behandeling nodig. Een behandeling duurt 1 uur per plek. Gedurende de behandeling lig je in een comfortabele stoel en kun je gerust e-mails checken, tv kijken, relaxen of een tijdschrift lezen.

Voor wie: Voor vrouwen en mannen met vetophopingen bij bijvoorbeeld de billen, bovenarmen, benen, buik, maagregio, taille, onderkin, heupen en knieën, die hun figuur willen verbeteren. Het is niet bedoeld om af te vallen.

Nasleep: Na de bevriezing wordt het gebied gemasseerd om de cellen kapot te maken en het lymfedrainageproces op gang te brengen. Dit wordt ook gedaan bij liposuctie om de zwelling van het gebied te verkleinen.

Risico’s: Word je snel licht in je hoofd? Zorg dan dat je goed hebt gegeten. Tijdens de massage trekt het bloed uit je lichaam naar dit gebied, waardoor de kans op flauwvallen groter is.

Kosten: Bevriezen: 575 euro per cycle (= plek). Liposuctie: vanaf 1200 euro.

Hoe lang: De resultaten na een behandeling zijn blijvend, omdat de vetcellen voor altijd verdwenen zijn.

Waar: CoolSculpting Kliniek Amsterdam (cryolipolyse), Joost Kroon (cryolipolyse), CoolSculpting Centers (cryolipolyse), Kliniek Veldhoven (liposuctie), Clinique Dokter Don (liposuctie).

Bron: https://www.telegraaf.nl/vrouw/18246467 ... andelingen

Artikel uit juli 2019. Het gaat al direct fout bij de titel. Cosmetische behandelingen..... sinds wanneer is de MiraDry voor cosmetische doeleinden? Sinds wanneer is hyperhidrosis cosmetisch? Ik kan me er zo kwaad om maken. Er is niets cosmetisch aan elke dag drijfnat te zijn van het zweten. Leuk ook dat een kliniek de miraDry omdoopt naar een No Sweat naam en de Telegraaf dit klakkeloos overneemt. De kosten van 1750 klopt ook niet, tenminste niet bij de meeste klinieken. Je zal maar hyperhidrosis hebben en je wordt weggezet alszijnde een cosmetisch probleem. :duimol
Plaats reactie