Zweten over heel je lijf!

Diverse (algemene) onderwerpen/nieuws met betrekking tot overmatig zweten, huisarts, dermatoloog, zweet ervaringen etc.

Moderators: Thijs, Erje

Plaats reactie
rens pieters
Druppel
Druppel
Berichten: 2
Lid geworden op: vr 03 okt 2014, 20:47
Contacteer:

Zweten over heel je lijf!

Bericht door rens pieters »

Beste Mensen,

Ik heb een groot probnleem en ik hoop echt dat jullie mij kunnen helpen!

Als ik smorgens wakker word dan worden ineens m'n handen en voeten een beetje stijf en beginnen dan ineens heel erg te zweten, soms is het iets erger dan de andere keer. Soms is het zelfs zo erg dat mijn kont en oksels ook beginnen terwijl ok gewoon rustig in bed lig. Dan ga ik even douche en is het weg. Dan fiets ik na het werk en dan vaak na een uur ofzo worden m'n handen en voeten ineens weer stijf en beginnen te zweten. Vaak mijn kont en oksels ook! En als het een beetje warm is mijn hele lijf! En zo gaat het eigenlijk heel de dag door. Het begint bij m'n handen en voeten en ligt eraan hoe erg het is of warm en dan gaat mijn kont en oksels ook zweten. Ik heb al veel dingen geprobeerd maar ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Het rare is eigenlijk dat het altijd bij mij handen en voeten begint en dan overslaat op de rest van mijn lijf.

Een korte samenvatting: het zweten golft dus een beetje op en neer. Soms is het 30 graden en dan fiets ik een stuk of ben ik intensief bezig en zweet ik helemaal niet alleen een beetje op m'n voorhoofd en soms is het 15 graden en fiets ik of ben ik intensief bezig en begint ineens bijna heel m'n lijf te zweten. Het gekke is: als ik smorgens heb gevoetbald dan heb ik er de rest van de dag veel minder last van. En als ik bier heb gedronken dan is het vaak de volgende dag ook een stuk minder. Dit is na 10 glazen bier maar ook na 3 glazedn bier is het de volgende dag iets minder. het zijn dus niet alleen mijn handen en voeten maar ook mijn oksels, kont,( soms zo erg dat ik geen lichte broek aan kan doen omdat het zweet dan zo erg is dat er een natte plek ontstaat) en rug en voorhoofd iets minder.

Dit is eigenlijk mijn verhaal. Zou iemand enig idee kunnen hebben wat het is of ken jij mensen die ook z'n soort probleem hebben? Ik zit te denken aan een operatie voor m'n handen omdat ik daar het meest last van heb, maar omdat ik merk dat eigenlijk heel m'n lijf zweet ben ik bang dat het ergens anders erger word. Ik zelf heb het idee dat het een prikkel is die de zweetzenuwen ineens aan de gang zet! Het enige wat ik nog niet heb geprobeerd is acupunctuur? Zou dat iets zijn? of dat er een soort spanning in mijn lijf zit omdat het bij mijn voeten en handen begint?

herkent iemand dit probleem? ik heb ook gelezen dat als je een zweet zenuw door laat snijden, dus een kijkoperatie dat de rest van je lijf ook minder kan gaan zweten, heeft iemand hier ervaring mee of tips voor mij? alle informatie of tips zijn welkom

Alvast super bedankt voor jullie moeite en tijd!

Groetjes Rens
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2770
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: Zweten over heel je lijf!

Bericht door Thijs »

Ik weet dat er meer mensen zijn die overmatig zweten over hun hele lijf. "onze" eigen Kimmy hier op het forum onder andere.
Ik denk dat dat beste remedie tegen overmatig zweten over het hele lichaam tabletten zijn en dan moet je denken aan oxybutinine of wat nog beter schijnt te zijn: glycopyrronium.

Vraag hier naar bij je specialist of huisarts.

Zie ook: http://overmatigzweten.nl/viewtopic.php?f=11&t=2837" onclick="window.open(this.href);return false;

Over zenuw doorsnijden en dan de rest van je lijf minder zweten is mij niets bekend. Integendeel het risico op compensatiezweet elders op je lichaam is juist groter bij een ETS operatie. Lees het forum hier goed door. Kijk bij operaties en bij tabletten hier op het forum.

Wellicht hebben andere mensen nog tips en truuks.

sterkte!

gr Thijs
kimmy
Oceaan
Oceaan
Berichten: 847
Lid geworden op: wo 27 apr 2005, 08:46
Locatie: Eibergen
Contacteer:

Re: Zweten over heel je lijf!

Bericht door kimmy »

Hey Rens, Erg vervelend dat je ook zo erg zweet over je hele lichaam, ik heb daar ook last van!
Ik heb er al van alles aan gedaan om eraf te komen! Wil je ff laten weten dat je niet alleen staat hierin! Vragen? stel ze gerust
Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht