bloosoperatie

Last van veelvuldig blozen? Hier moet u zijn...

Moderators: Erje, Thijs

Plaats reactie
tomi
Druppel
Druppel
Berichten: 8
Lid geworden op: do 09 jan 2014, 13:17
Contacteer:

bloosoperatie

Bericht door tomi »

hallo
heeft iemand mischien bloosoperatei gehad? ik wil graag ervaring van mensen horen over bloosoperatie

tomi
Druppel
Druppel
Berichten: 8
Lid geworden op: do 09 jan 2014, 13:17
Contacteer:

Re: bloosoperatie

Bericht door tomi »

mensen all erder operatie gehad hebben doen helaas niet meer reageren.omdat ze van elende af zijn.de mensen nog enorm last hebben zoeken oplossing.

Henkklaas
Druppel
Druppel
Berichten: 4
Lid geworden op: zo 02 jul 2017, 20:18
Contacteer:

Re: bloosoperatie

Bericht door Henkklaas »

helaas, ik ben ook erg benieuwd over een review over zon operatie

Berge
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: do 09 jul 2020, 06:35
Contacteer:

Re: bloosoperatie

Bericht door Berge »

Beste mensen,

Ik zal jullie even meenemen in mijn jarenlange strijd tegen blozen. Eigenlijk zover ik terug kan denken heb ik er last van. Van de basisschool tot op het werk. Met vrienden, familie, verjaardagen, in de rij van de kassa enz.enz. niet dat het dan dagelijks was hoor het sloeg ook wel over en dan was je weet trots dat je wel zonder kon. Zo kan ik me nog een spreekbeurt herinneren rond een jaar of 16 dat ik niet bloosde. Het gekke is dat ik dat nog weet en totaal geen idee meer heb waar de spreekbeurt over ging. Zo erg zit het in m'n systeem. Balen als ik weer bloos, en lichtelijk trots als ik het zonder kon. Zeker de laatste tijd sloeg het wel wat meer over. Op het moment van schijven ben ik 34jaar heb een vriendin, kind en een leuke baan. Ongeveer 5/6 jaar geleden ben ik naar de dokter gestapt om een middel te gaan proberen. Ik kreeg citalopram mee 10mg en al was het in het begin geen pretje het heeft me zeker verder geholpen het vlakt de boel wat af en zo is de gedachten sneller uit het hoofd dat ik wel is kan gaan blozen. op het werk wordt ik als afdelingshoofd steeds meer betrokken in vergaderingen.

En nu na al die jaren heb ik besloten me te laten opereren. thoracale sympathectomie noemen ze het. Ergens in februari de intake gehad bij dr. Fritschy in het Isala ziekenhuis in Zwolle. en een goed gevoel aan over gehouden. Sympathieke man. Ergens voor de zomer moest lukken zei die. En toen gebeurde wat iedereen wel weet. De corona epidemie. Daar ging het vooruit zicht en terwijl het langzaam rustiger werd op de ic begon ik er weer naar toe te leven.

Gisteren was het dan zo ver. Totaal zonder zenuwen richting het ziekenhuis gegaan ik was als eerste aan de beurt. 7.00 melden aan de balie daarna kreeg ik een Kamer toegewezen mocht ik me omkleden en kreeg ik een mooie doorzichtige onderbroek en operatie jasje. 2 paracetamol en diclofinac in je mik en door naar de voorbehandeling. Bij binnenkomst, tijdens de overdracht van afdeling en toen ik op de ok lag werden me dezelfde vragen gesteld. Wie ik was, geboortedatum en wat ik kwam doen. Zo kon er geen misverstand ontstaan. Het zijn de kleine dingetjes die je confortabel doen voelen. Er werd op de ok nog een kleine uitleg gedaan. Liepen wel 7/8 mensen rond. Ik kreeg een infuus aan gelegd en hoe groot ik me voelde met de gedachte mij krijg je niet plat. Was ik zomaar ineens weg en werd ik op de uitslaapkamer wakker. In 60 minuten tijd was ik aan beide kanten geopereerd. Ik kan me nog herinneren dat dr. Fritschy aan m'n handen voelde en die waren warm en droog zei die en alles was keurig verlopen. Ik kon weer terug naar m'n eigen kamer.

Op de kamer terug kwam al snel m'n vriendin met een heerlijk stokbroodje wat had ik daar een zin in. Ik voelde me eigenlijk buitengewoon goed. En ik had al teveel verhalen gelezen waarin mensen weer vlot naar huis konden dus ik vroeg het na. Ja je moet eigenlijk wel de nacht blijven werd er gezegd ik had me al aangekleed al wat gelopen en zo eigenwijs nog onder invloed van de narcose heb ik er voor gekozen te gaan. STOM want ookal voelde ik me nog zo goed ik had er met m'n nuchtere hoofd nooit weggelopen. Wat ben ik mezelf thuis tegen gekomen zware pijn in de bovenrug en extreme pijn bij ademhalen. Doe dit dus niet mensen en geef jezelf die dag rust in het ziekenhuis, rust die je lichaam hard nodig heeft.

Ik kan nog niet veel zeggen of de operatie gelukt is lig vanaf dat ik thuis kom alleen maar op bed, wel dat ik het kwa pijn onderschat heb. maar ik ga jullie zeker updaten over het vervolg

Berge
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: do 09 jul 2020, 06:35
Contacteer:

Re: bloosoperatie

Bericht door Berge »

De dag na de operatie.

Vannacht meerdere keren wakker geworden met pijn en met paracetamol aardig de nacht door gekomen. Was uiverig wat deze dag me zou brengen na de pijn van de dag ervoor. Maar vandaag is me alles meegevallen. Wat een opluchting! Ik ben eigenlijk de hele dag beneden geweest,lekker gedouched. De pleisters er af. Tuurlijk nog wel wat pijn maar het ergste is achter de rug

Miranda99
Druppel
Druppel
Berichten: 1
Lid geworden op: do 16 jul 2020, 12:05
Contacteer:

Re: bloosoperatie

Bericht door Miranda99 »

Hoi Berge,

Bedankt voor het delen van jouw ervaring met de operatie. Ik lees inmiddels denk ik al meer dan 10 jaar mee op dit forum als extreme blozer. Ik heb er veel uit gehaald, alle medicijnen inmiddels geprobeerd (ook een aantal die ik hier nog niet ben tegen gekomen, ik zal later een overzicht posten voor mensen die hier ook last van hebben). Helaas heeft het bij mij ook allemaal niet geholpen. Ik heb binnenkort een gesprek in het ziekenhuis, vind het spannend, maar kijk er ook enorm naar uit na al die jaren.

@berge hoe is het nu bij jou? Merk je al verschil? En heb jij ook last van compensoir zweten? Zijn je oksels zeg maar ook ineens droog? Ik zweet ook snel en redelijk veel, maar niet zo veel dat je het hyperhydrosis zou noemen. Maar vraag me af of ze nu iets anders doen wanneer ze de operatie voor blozen doen dan wanneer het voor overmatig zweten wordt gedaan. En hoe was jouw 'intake' bij de arts? Daar ben ik erg benieuwd naar.

Groetjes,
Miranda

Berge
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: do 09 jul 2020, 06:35
Contacteer:

Re: bloosoperatie

Bericht door Berge »

Hé Miranda,

Ik heb hier ook af en toe meegelezen en in het verleden de operatie nooit aangedurfd omdat er kans was op hangende oogleden. Dat is gelukkig nu niet meer. Ik ben nu ruim 2 weken verder. De pijn onder de oksels is weg en ik durf het bijna weer aan om te gaan sporten. Ik heb altijd citalopram geslikt 10mg. Dit hielp redelijk en is eigenlijk gewoon een anti depressief middel die mij de gedachte van het blozen snel deed afvlakken. Ik ben na de operatie eigenlijk pas de verhalen van het compensatie zweten gaan lezen en schrok daar best wel van. Ik was bang dat ik nu helemaal leeg zou gaan lopen maar dat is gelukkig nog of niet aan de hand. Ik merk wel als ik in de volle zon zit en het normaal is te zweten me hoofd en oksels droog blijven en ik zweet in de knieholte. Lies, benen, Onder m'n borst, buik, rug niet dat het zeiknat is hoor. Het voelt best natuurlijk eigenlijk als ik een korte broek aan heb zweten m'n benen niet. M'n shirt raakt niet doorweekt. Alleen als ik m'n benen dan gesloten heb en de knieholte dicht zit gaat het zweten. Van mij had het niet zweten onder de oksels niet gehoeven maar dat hoort er blijkbaar bij 😉

De intake, ik kan me nog herinneren dat ik nerveus was en hoopte dat de arts me zou geloven. Bij binnenkomst zei die zo jij hebt last van blozen. En ik kleurde een beetje. Hij zag gelijk wat ik bedoelde. Hij heeft me uitgelegd wat de bedoeling was maar de helft kwam niet binnen omdat ik maar 1 vraag had. Zou die me willen helpen. En daar eindigde die mee. Ik wil je wel helpen. Oef gelukkig dacht ik.

Daarna moest ik nog een dag komen om alles door te nemen m'n medicatie door te geven, je gezondheid enz. Enz.

Dat viel allemaal reuze mee. Toch weet ik achteraf dat ik kwa zweten wel een risico genomen heb maar als ik kijk naar het blozen.. Wauw wat een verandering... Het hele gevoel is weg... De gedachte is weg... Ik had laaste een meeting en moest op de laptop het voor doen aan de rest.. Zonder twijfel en zonder angst zat ik daar.. Iets wat ik vroeger nooit kon zonder die angst in m'n hoofd om rood te worden.. Er gaat een nieuw leven voor me van start.

Nu even terug te komen op jou situatie je geeft aan dat je best veel zweet. Heb je dit dat altijd? De hele dag door? Ik zou daar zeker rekening mee houden. Het zweet wat je normaal op je hoofd en oksels hebt dat gaat zich verplaatsen en dat is niet meer dan logisch. De vraag is alleen of dat dragelijk is voor je. Ik ben geen extreme zweter ja ik zweette ook wel eens als ik een kleur kreeg maar buiten dat om niet veel. Als het 23/24 graden is zoals nu zweet ik amper tot niet. Ik zou je goed voor laten lichten. Waar wil je de operatie laten doen?

Plaats reactie