Mijn ervaring met MiraDry na 2 behandelingen

Alles over de MiraDry behandeling.

Moderators: Erje, Thijs

MichelleS
Druppel
Druppel
Berichten: 8
Lid geworden op: di mei 08, 2018 1:13 pm

Mijn ervaring met MiraDry na 2 behandelingen

Bericht door MichelleS » di mei 08, 2018 1:44 pm

Hallo allemaal,

Na heel lang last te hebben gehad van hyperhidrosis onder mijn oksel (ik ben nu 26), vele cremetjes en middeltjes te hebben geprobeerd, heb ik vorig jaar mijn eerst MiraDry behandeling gehad. Ik heb deze persoonlijk gehad bij Medic Cosmetic in Spijkenisse.

Voor mijn eerste behandeling (december 2017) was ik behoorlijk zenuwachtig en heel enthousiast omdat ik hoopte dat het daarna allemaal voorbij zou zijn. De behandeling werd uitgevoerd door een hele aardige en zorgzame dame die echt de tijd voor me nam, daardoor voelde ik me echt op mijn gemak. De verdoving was het enige pijnlijke aan de behandeling en wordt bij deze kliniek gedaan door een lange botte naald onder je huid te prikken, waarmee ze de verdoven onder je oksel spuiten. Hierdoor ontstaat er een soort bedje van verdoving onder je oksel. Dit klinkt erg pijnlijk, en het is ook niet ongevoelig, maar het is waarschijnlijk minder pijnlijk dan heel veel kleine prikjes en het is zeker te doen! Ik heb namelijk voorheen wel eens een botox behandeling gedaan en dat vond ik echt een helse behandeling die veel pijnlijker was en uiteindelijk voor mij niets opleverde. Het verdoven was dus even pijnlijk, maar daarna was de behandeling met het MiraDry apparaat echt zo gepiept.

De napijn van deze behandeling was best heftig waardoor ik veel heb moeten koelen en helaas ook even de griep kreeg vanwege de onderhuidse wond, maar ook dit was al snel weer voorbij. En mij hoor je niet klagen want ik heb alles over voor droge oksels!

Na deze behandeling was ik erg positief gestemd en verwachtte ik direct hele droge oksels, maar helaas was het tegendeel waar. Mijn oksels waren in stressvolle situaties nog steeds helemaal doorweekt en ik had echt het gevoel dat ik er wellicht maximaal 20% op vooruit was gegaan. Jammer..

Omdat ik wel het volste vertrouwen in MiraDry had, ben ik daarna afgelopen 1 mei 2018 opnieuw voor mijn tweede behandeling gegaan. Omdat de twee behandelingen best kort op elkaar zaten (wat wel mag want er zitten 3 maanden tussen), zat er nog aardig wat littekenweefsel onder mijn oksels, waardoor de naald er soms minder soepel doorheen kwam, verder was dit geen probleem voor de behandeling.

Deze tweede behandeling was veel sneller uitgevoerd waardoor ik binnen 2 uur weer buiten stond met cooling packs onder mijn armen. Dit komt gedeeltelijk ook, doordat de software van MiraDry veranderd blijkt te zijn en nu i.p.v. 20 seconden, maar 10 seconden koelt. Hierdoor is het resultaat krachtiger omdat de straling nog iets langer doorwerkt, maar kan de napijn iets heftiger zijn. De napijn de volgende dagen was prima te doen door middel van veel koelen en gelukkig werd ik na deze behandeling niet ziek.

Mijn conclusie na twee MiraDry behandelingen is, dat je het verschil wat je merkt na de eerste keer niet kan uitdrukken in percentages. Ik ging er namelijk vanuit dat ik weinig vooruitgang gemerkt had en dat dit maar 20% was. De arts zei ook dat dit heel normaal is en vergeleek het met een emmer water. Als je nu een hele volle emmer water over je heen krijgt ben je klets nat, maar als je er nog twee over je heen krijgt, dan ben je niet persé natter. Een nat gevoel, blijft een nat gevoel.

Mijn eerste MiraDry behandeling bleek dus voor 50% te helpen en de 2e behandeling voor de overige 50%. Ik ben echt ontzettend blij, want tot op heden zweet ik nu AMPER meer! Zelfs met 25 graden in de volle zon zijn mijn oksels droog, wat een feest! Misschien nog 5% in HELE spannende situaties, maar dat is niet eens noemenswaardig. Uiteraard hoop ik dat dat zo blijft, aangezien het nu pas een week geleden is, maar dat hoop ik natuurlijk wel! Als het veranderd zal ik jullie zeker op de hoogte stellen.

Sorry voor het enorm lange verhaal, maar ik hoop dat ik hier mensen mee kan helpen die twijfelen. Ik heb er ook veel aan gehad om anderen hun verhalen te lezen.

Liefs, Michelle.

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht