Pagina 1 van 1

Nooit meer zweten: Sony verkoopt shirt met 'ingebouwde airco'

Geplaatst: do 09 jul 2020, 11:22
door Thijs
Nooit meer zweten: Sony verkoopt shirt met 'ingebouwde airco'

Sony heeft een apparaatje op de markt gebracht dat je verkoeling moet bieden tijdens een hittegolf. De gadget stop je in een shirt en verkoelt de bovenkant van je rug.

Sony kondigde de 'draagbare airco' vorig jaar al aan, maar heeft de Reon Pocket nu echt op de markt gebracht. Het systeem bestaat behalve het apparaatje uit een speciaal shirt met een zakje aan de achterkant, en een app om de gewenste temperatuur in te stellen.

De Sony Reon Pocket werkt met een zogeheten Peltier-element. Door een stroompje te sturen door het element wordt aan de ene kant warmte opgenomen en aan de andere kant weer afgegeven. Zo'n element hang je achterin het shirt en maakt contact met de huid. Het shirt kan je onder een overhemd dragen.

Temperatuur instellen
Via de app kun je dan de gewenste temperatuur instellen. Volgens Sony kan het apparaatje zo'n 13 graden Celsius koeler worden. De gadget komt ook in de winter van pas voor koukleumen, want het werkt ook omgekeerd. Het apparaatje kan je dan opwarmen.


Ruim 2 uur
De Reon Pocket werkt zo'n 2,5 uur op een volle accu. Het apparaat is via usb-c op te laden en maakt via bluetooth verbinding met de app. Hij kan ook automatisch de temperatuur aan de omgeving aanpassen.

De Reon Pocket is voorlopig alleen in Japan verkrijgbaar en kost, inclusief shirt, zo'n 125 euro.

Bron met foto: https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5 ... oning-sony

Re: Nooit meer zweten: Sony verkoopt shirt met 'ingebouwde airco'

Geplaatst: ma 20 jul 2020, 17:57
door Bruce16
ben benieuwd wanneer ie in NL beschikbaar is..bedankt voor de update!