Lijf en gezondheid nieuwe behandeling tegen zweetoksels

Bekijk hier (semi) wetenschappelijke artikelen over overmatig zweten.

Moderators: Erje, Thijs

Plaats reactie
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2065
Lid geworden op: di apr 26, 2005 10:45 pm
Contacteer:

Lijf en gezondheid nieuwe behandeling tegen zweetoksels

Bericht door Thijs » vr okt 17, 2014 8:12 pm

Klik hieronder voor het artikel over de miradry met dermatoloog Vera Heydendaal in het blad/krant Lijf en gezondheid van Oktober 2014:

http://overmatigzweten.nl/lijfgez.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

gr Thijs

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2065
Lid geworden op: di apr 26, 2005 10:45 pm
Contacteer:

Re: Lijf en gezondheid nieuwe behandeling tegen zweetoksels

Bericht door Thijs » wo okt 22, 2014 10:18 am

Nieuwe behandeling tegen zweetoksels

Vera Heydendael

Heeft u ooit gehoord van de term “hyperhidrosis”?
Daar spreken we van als mensen last hebben van overmatig zweten.
Hier wordt niet een klein beetje zweet bedoeld, of gewoon zweten na inspanning, na sporten of bij emoties. Maar er zijn mensen die zonder aanleiding overmatig zweten. Zij hebben bijvoorbeeld in de ochtend al natte koude oksels, zonder dat zij zich intens hebben ingespannen of gesport. Mensen schamen zich en wisselen extra vaak van kleding op één dag. Sommige mensen gebruiken maandverbandachtige middelen in hun t-shirt.
Mannen met klachten vertellen ons op hun werk liever hun jasje aan te houden, vanwege de zichtbare plekken in het overhemd.

De oorzaak van hyperhidrosis is niet opgehelderd. Het kan problemen geven aan de handen en voeten, het hoofd, de rug maar vooral in de oksels. Overmatig zweten in de oksels noemt men hyperhidrosis axillaris. In de loop van de jaren is gebleken dat injecties in de oksels met botuline kunnen werken. De injecties worden door mensen als pijnlijk ervaren en de botuline raakt na een paar maanden uitgewerkt. Het is een tijdelijke behandeling. Daarnaast worden er ook operaties gedaan waarover in een andere uitgave meer uitleg zal volgen.

Er is nu een nieuwe behandeling die blijvend effect kan hebben. Met behulp van een medisch apparaat dat MiraDry heet. Samen met dr. Tóth, ook een dermatoloog, met wie ik samenwerk in het ziekenhuis, zijn we met de MiraDry gestart. De voordelen van deze nieuwe behandeling hebben zich inmiddels door praktijkervaring al bewezen. Na één dag is het zweten over het algemeen aanzienlijk minder. De huid wordt lokaal verdoofd, er is geen operatie nodig.

De behandeling is uitgebreid getest en er zijn al duizenden mensen behandeld in de Verenigde Staten (25.000 mensen).
Dit zegt een jongeman met overmatig zweten in de oksels; ,,Ik zie er tegenop om naar mijn diploma-uitreiking te gaan, dan moet ik juichen met mijn armen omhoog, ik ga liever niet.”

Aan overmatig zweten kunnen mensen echt lijden, vooral vanwege de schaamte. Als huidarts weet ik hoeveel invloed dit kan hebben op het leven van mensen. Er wordt ook veel over geschreven door lotgenoten op het webforum https://www.overmatigzweten.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

Wij zijn te vinden via de website http://www.dryclinic.nl" onclick="window.open(this.href);return false;.

Bron: http://www.lijfengezondheid.nl/nieuwe-b ... eetoksels/" onclick="window.open(this.href);return false;

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht