Iontoforese met middeltje?

Alles over iontoforese apparatuur en ervaringen etc.

Moderators: Erje, Thijs

Plaats reactie
zoefff
Plas
Plas
Berichten: 48
Lid geworden op: zo 29 mei 2005, 20:14

Iontoforese met middeltje?

Bericht door zoefff » zo 25 jun 2006, 23:38

Ik gebruik nu iontoforese maar het werkt niet erg, ik merk echt heel miniscuul verschil... Nu heb ik eens gehoord dat je ook ipv water een middeltje kan toevoegen aan het water waardoor het beter zou werken. Weet iemand hiervan?

piet
Druppel
Druppel
Berichten: 6
Lid geworden op: za 24 jun 2006, 13:23

Re: Iontoforese met middeltje?

Bericht door piet » di 27 jun 2006, 16:21

zoefff schreef:Ik gebruik nu iontoforese maar het werkt niet erg, ik merk echt heel miniscuul verschil... Nu heb ik eens gehoord dat je ook ipv water een middeltje kan toevoegen aan het water waardoor het beter zou werken. Weet iemand hiervan?
Ja heb ik van gehoord, maar er is volgens mij niet echt een middeltje. Iontoforese is puur met water...

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2129
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs » di 27 jun 2006, 21:08

Ik heb er ook iets van gehoord....volgens mij is het alleen bij de wat duurdere apparaten... en is het geen water maar een speciale vloeistof. Vraag me niet wat precies, dat weet ik niet... maar wellicht dat iemand anders het zeker weet ?!?!?!

jotika01
Plas
Plas
Berichten: 45
Lid geworden op: wo 10 mei 2006, 19:54

Middeltje

Bericht door jotika01 » za 15 jul 2006, 19:23

Ja idd, dit klopt. Om een zwakstroom te verkrijgen dient het water genoeg ionen te bevatten. Als dit niet zo is dan kun je dit bevorderen door ze als het ware toe te voegen. Het lijkt me sterk dat dit in de praktijk nodig is.

jotika01
Plas
Plas
Berichten: 45
Lid geworden op: wo 10 mei 2006, 19:54

Gevonden!

Bericht door jotika01 » za 15 jul 2006, 19:46

Sometimes, tap water in certain geographic locations may be too soft for iontophoresis to work. That is, it doesn’t contain many minerals or electrolytes (tiny particles that help the electric current travel through the water and into the skin). Adding about a teaspoon of baking soda to the trays of water will take care of this.

If iontophoresis with plain tap water or tap water with baking soda doesn't produce the desired dryness, a prescription medicine called an anticholinergic may be added to the water. In the majority of cases this works and causes the palms and soles of the feet to stop sweating.

BRON:

http://www.sweathelp.org/English/PFF_Tr ... oresis.asp

Overigens, oxybutynine is een voorbeeld van een "anticholinergic"! Dus die zou je in het water kunnen oplossen! Zoek wel eerst uit hoeveel je mag oplossen in het water!!!

Dus het antwoord op je vraag is: je kunt oxybutynine toevoegen aan het water, overleg eerst met een specialist voor de juiste dosering. Er zijn veel goede resultaten mee geboekt, dus ook soms betere resultaten dan met alleen water.
Laatst gewijzigd door jotika01 op za 15 jul 2006, 19:54, 1 keer totaal gewijzigd.

jotika01
Plas
Plas
Berichten: 45
Lid geworden op: wo 10 mei 2006, 19:54

Nog andere apparaten

Bericht door jotika01 » za 15 jul 2006, 19:52

Er zijn nog een paar andere apparaten op de markt:

- http://www.rafischer.com (USA, duur: $615.00)

- http://www.stdpharm.co.uk (UK)

kimmy
Oceaan
Oceaan
Berichten: 847
Lid geworden op: wo 27 apr 2005, 08:46
Locatie: Eibergen

Bericht door kimmy » di 01 aug 2006, 08:38

wat een gedoe zeg dat loopt dan ook in de papieren als je er vanalles bij in moet gooien!!

jotika01
Plas
Plas
Berichten: 45
Lid geworden op: wo 10 mei 2006, 19:54

Valt mee

Bericht door jotika01 » wo 02 aug 2006, 13:56

Valt mee hoor, dat middel dat je erin moet gooien wordt geheel vergoed.

zoefff
Plas
Plas
Berichten: 48
Lid geworden op: zo 29 mei 2005, 20:14

Bericht door zoefff » do 21 sep 2006, 12:04

net een toevoeging gevonden bij de international HH society.
Tabletten als oxybutinine worden afgeraden om in te nemen, maar bij de iontororese toegevoegd schijnt het te helpen! Binnenkort afspraak met de dermatoloog en dat maar eens proberen..

http://www.sweathelp.org/English/PFF_Tr ... ations.asp

many experts do not think that anticholinergics or other oral medications have long-term usefulness for the treatment of excessive sweating that’s localized to the hands, feet, underarms, and/or face. This is because the drugs frequently have serious side effects such as:

Dry mouth
Blurred vision
Impaired speech, taste, chewing, and swallowing
Urinary retention
Constipation
Heart Palpitations

There is one promising use for anticholinergics, however. Some physicians and their patients have had great success treating sweaty palms and sweaty feet by adding a crushed anticholinergic tablet to the water used during iontophoresis. Learn more about iontophoresis and how anticholinergics can make the process even more effective.

Bruining
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: zo 20 apr 2008, 14:14

Re: Iontoforese met middeltje?

Bericht door Bruining » vr 07 mei 2010, 14:57

Beste lezers,
Iontoforese met kraanwater zou in principe voldoende moeten zijn, ook omdat de handen nog zouten bevatten voor extra geleiding in het water.

In de medische wereld wordt altijd gezocht naar alternatieve 'drug delivery systems', dus methoden om ervoor te zorgen dat het geneesmiddel op plaats van bestemming aankomt en zijn werk kan doen. Alternatieven voor bijvoorbeeld tabletten, capsules, injecties (wat in weze ook 'drug delivery systems' zijn, zijn onder andere pleisters (denk maar aan nicotine, hormonen, morfine, fentanyl, diclofenac, nitroglycerine) en ingebouwde pompjes en nog simpeler de zogenaamde 'slow release' tabletten.

Ook iontoforese wordt gebruikt als 'drug delivery system' om geneesmiddelen door de huid of slijmvliezen lokaal, effectiever in te brengen. Beter dan bijvoorbeeld door dit lokaal te smeren, te prikken, of om bijwerkingen op het lichaam te voorkomen door het slikken van een medicijn. Met name is er redelijk veel ervaring met iontoforese en lidocaine om de huid te verdoven.

Aangezien er pleisters met oxybutine bestaan, zal dit zeker een effect kunnen hebben op de zweetproductie vanwege de zogenaamde anticholinerge werking. Echter, aangezien dit middel ook in pleisters voor op de huid als geneesmiddel voor blaasproblemen wordt gegeven, kan er een zeker effect op het lichaam (systemisch effect) optreden als het in combinatie met iontoforese wordt gebruikt.

Goede onderzoeken zijn er echter nog niet op dit moment nog niet, maar er zijn denk ik meerdere mogelijkheden van toevoegingen van geneesmiddelen voor de behandeling van hyperhidrosis met iontoferese.

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht