Hallo!

Stel jezelf voor (Nieuwkomers)

Moderators: Erje, Thijs

Plaats reactie
Jones
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: do jun 21, 2007 5:51 pm

Hallo!

Bericht door Jones » do jun 21, 2007 6:13 pm

Hallo Allemaal!
Ik wist helemaal niet van het bestaan van deze site af, en al helemaal niet dat er zoveel mensen zijn met hyperhidrocis!!
Aangezien ik zelf ook hyperhidricis heb dacht ik, laat ik me ook maar eens aanmelden hier.
Zelf heb ik al sinds m´n 17de last van supererge zweethanden en voeten. Ben nu 21 jaar oud, en heb er bijna geen last meer va dankzij: Drionic!!
Tenminste m´n handen dan. Dat is namelijjk het meest verschrikkelijkst en zorgt in mijn geval voor sociaal hinder.
Zweetvoeten valt opzich goed mee te leven.
Ik woon trouwens in Zweden, en heb een Drionic-apparaat aangeschaft uit LA, maar zoals ik al las in verschillende forums, is het gebruik van dit apparaat al enigzins bekent bij de meeste van jullie.
Hier verkopen ze bij de apotheek een middeltje voor overmatig zweten (Absolut Torr, wat absoluut droog betekend) en gebruik dat als ik bijv geen zin heb om te "drionicen" of als ik op reis ga ect.
Weet niet of dat ook in Nl te koop is dus als iemand vragen daarover heeft, Vraag raak!
Maargoed, ik gebruik de drionic zo´n 1 á 2 weken zo´n 40 minuten per dag (ALTIJD OP DE HOOGSTE STAND ANDERS WERKT HET NIET!!!) ook al
doet het een beetje pijn in het begin. je raakt er wel gewend aan. Ook nooit langer dan 40 min per dag, anders kun je blaren krijgen enzo! maargoed, Bij mij is het zweten na zo´n 10 behandelingen over. meestal voor een maand, maar soms voor wel 2 maanden. Dan komt het zweten langzaam terug, en beginnen de behandelingen weer opnieuw.

Maargoed,

Ik hoor wel van jullie!

Groeten

Zwetertje1977
Zee
Zee
Berichten: 243
Lid geworden op: zo nov 20, 2005 4:14 pm

Bericht door Zwetertje1977 » za jun 23, 2007 6:48 pm

Welkom op het forum Jones.

Kom je nog weleens in Nederland? En gezien het koudere klimaat in Zweden, merk je dat wanneer je in Nederland bent nog meer zweet dan wanneer je in Zweden bent?

Jones
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: do jun 21, 2007 5:51 pm

Bericht door Jones » zo jun 24, 2007 5:27 pm

Ja ik kom geregeld in Nederland. Het klimaat heeft volgens mij helemaal niks te maken met of ik nu meer zweet of minder.
Ik heb even veel last zowel ´s winters als zomers.
Het meeste last heb ik binnenshuis in slecht geventileerde kamers. Geldt ook voor slecht geventileerde schoollokalen. Buiten heb ik nauwelijks last van zweethanden, zelfs niet als het +30*C is.
Heb gewoon goede dagen en slechte. heel vreemd. Toch denk ik nog steeds dat het zweten een psychische oorzaak heeft. Wie denkt dat nog meer??
Soms loop ik weken lang rond zonder zweethanden, simperweg omdat ik er helemaal niet over nadenk om zweethanden te hebben zegmaar.
Zelfde met lezingen geven enzo.. Ik ben dan té zenuwachtig om over zweethanden na te denken, en heb er dan dus ook geen last van. Maar als ik gewoon superrelaxed thuis een boek aan het lezen ben, drijft dat boek soms gewoon m´n handen uit bwvs.
Helemaal met schrijven breekt het zweet uit!
Als ik ook maar even in mezelf denk aan hoe vervelend het wel niet is om zweethanden te hebben, begin ik te zweten. Wie heeft dit nog meer??
Ik denk trouwens dat ik een vrij milde form heb van hyperdidrosis.
Ik ging namelijk een tijd geleden naar een huidspecialist voor m´n zweethanden, maar juist die dag van dat bezoek waren m´n handen kurkdroog. stond ik ook voor lul. maargoed..

Esther86
Druppel
Druppel
Berichten: 6
Lid geworden op: do jan 29, 2009 7:54 pm

Re: Hallo!

Bericht door Esther86 » do jan 29, 2009 8:37 pm

Hoi!

Zo grappig om dit te lezen, ik heb namelijk precies hetzelfde!
Mijn hobby is salsa en stijldansen, beiden met een constant handcontact. Het is op salsaplekken altijd super warm, een echte uitnodiger voor zweethanden! Als ik met mijn vriend dans dan heb ik nergens last van, dan denk ik er ook niet aan. Maar als iemand anders mij vraagt dan heb ik al zweethanden voordat ik zijn handen aanraak! Niet eens omdat ik bang ben om met diegene te dansen, maar gewoon omdat ik bang ben dat ik zweethanden krijg! En iedere keer weer denken 'niet aan denken!' maar goed, als je ergens niet aan moet denken, dan denk je er juist aan! Dus, altijd als ik met iemand anders dans krijg ik zweethanden, en dan ga ik terug naar mijn vriend en dan zegt hij; 'wat heb je zweethanden'! hehe... fijn.
Dus ik weet nu dat de zweethanden een formule zijn van angst, warmte en inspanning. Maar goed, wat kan je doen aan die angst? 'Gewoon niet meer bang zijn' is zo moeilijk...
Wat mensen het meeste aanraden zijn de alternatieve geneeswijzen: bachbloesems (homeopathie dus), meditatie, yoga enz. Ik ga een combinatie van dingen proberen om te kijken of het werkt. Ook heb ik op aanraden van mensen op deze site twee producten via internet aangeschaft: PerspireX en Neat touch. Zodra ik die binnen heb ga ik die uitproberen. Ben al zo lang op zoek naar een handcreme die zweethanden tegen gaat! Eindelijk gevonden!

Succes!
Esther

Plaats reactie