Rechter verwijst chronisch zieken terug naar politiek

Gezamenlijk op zoek naar vergoeding.

Moderators: Erje, Thijs

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2246
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Rechter verwijst chronisch zieken terug naar politiek

Bericht door Thijs »

Hoi allemaal,

Wellicht hebben jullie in het nieuws vernomen dat een groep chronisch zieken een kort geding hadden aangespannen tegen de staat. De uitspraak was 7 juli 2006 en kun je hieronder lezen:

Code: Selecteer alles

Rechter verwijst chronisch zieken naar de politiek

07-07-2006 • De rechter heeft vandaag de claim van veertien chronisch zieken tegen de Staat afgewezen. De eisers stelden dat minister Hoogervorst een korting in het leven heeft geroepen die mensen met een chronische ziekte discrimineert, want hoe kostenbewust ze ook zijn, zij kunnen de no-claim nooit terugkrijgen. De rechtszaak werd ondersteund door Tweede-Kamerlid Agnes Kant van de SP. 

De chronisch zieken wilden via de rechter alsnog hun no-claim voor 2005 opeisen. Deze eis werd echter afgewezen, de rechter stelde dat de politiek hier over gaat. Er zijn volgens hem geen hogere wetten die de regeling kunnen terugdraaien. Advocaat Wijnberg beraadt zich op verdere stappen. 

Agnes Kant: “Het is jammer dat de rechter niet op grond van hogere wetgeving anders heeft besloten, maar hij heeft duidelijk aangegeven dat de no-claim een zaak is voor de politiek. Op 22 november zijn er weer verkiezingen. De mensen kunnen dan op een partij kiezen die voor de afschaffing van de no-claim is.â€

Plaats reactie