Botox en verzekering

Gezamenlijk op zoek naar vergoeding.

Moderators: Erje, Thijs

Plaats reactie
brannie
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 01 mei 2006, 13:16

Botox en verzekering

Bericht door brannie »

Beste mensen,

Ik heb al heel wat informatie via de zoekfunctie op dit forum ingewonnen, maar wil een paar dingen nog op een rijtje zetten.

Ik wil dus mijn oksels met botox laten injecteren, en heb daarom mijn verzekering gevraagd of mijn polis dit dekt. Antwoord was:
Een aanvraag voor botox injecties, in verband met hyperhidrosis moet schriftelijk worden aangevraagd door de
specialist.
Na de aanvraag van de specialist, zal deze in behandeling worden genomen, eventueel kan de aanvraag
worden voorgelegd aan onze medisch adviseur. Waarna u en de specialist schriftelijk op de hoogte zal worden gesteld.


Betekent dit dat ik via mijn huisarts doorverwezen moet worden naar een specialist (dermatoloog??), die vervolgens de aanvraag voor de injecties moet indienen? Of kan ik rechtstreeks een afspraak maken met een specialist? Moet ik gewoon een ziekenhuis bellen en vragen of zij botox injecties doen? Welke afdeling?

Ik ben bang dat de weg via de verzekering een lange gaat worden... en denk er dus over na rechtstreeks naar Carpe te gaan.

Bvd voor jullie hulp.

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2246
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Nou hier spreekt de verzekeringsexpert! :)

Ik heb inmiddels al aardig wat (negatieve) ervaringen met die zakkenvullers.

Het betekend dat je door je huisarts moet worden doorverwezen naar een dermatoloog. Maar voor de aanvraag van een machtiging bij je verzekeringsmaatschappij zou je medische geschiedenis via de huisarts (voor wat betreft hyperhidrosis) ook voldoende moeten zijn.

Dan dien je schriftelijk een machtigingsverzoek in (met je medisch geschiedenis papiertje erbij). Die word afgewezen (weet ik nu al). Dan kun je in bezwaar. (word afgewezen) En dan kun je het voor laten komen.

Het slimst is om een verwijs brief van je huisarts te krijgen en hiermee naar een ziekenhuis gaan die botox toedient. Hoe je weet welk ziekenhuis dit doet? Das een kwestie van bellen naar poli dermatologie van verschillende ziekenhuizen. Let op, bij sommige ziekenhuizen behandelen neurologen hyperhidrosis. Maar over het algemeen dermatologen.

Als je zo'n ziekenhuis vind dan is het probleem opgelost. De kosten worden dan betaald uit het ziekenhuisbudget en je verzekeringsmaatschappij betaald dus niets (alleen de uurloon kosten van de specialist).

Stel dat je wel een machtiging zou krijgen van je verzekering, dan is die meestal maar voor een aantal behandelingen geldig of voor een bepaald termijn. Dan moet je alsnog een ziekenhuis vinden die botox toedient voor HH. Maar geloof mij maar, geen verzekeringsmaatschappij vergoed het. Ik kan het weten, ik heb ze zo'n beetje allemaal gebeld.

Stuk voor stuk moet je een machtingsverzoek indienen. Bij zilveren kruis en IZZ (VGZ) heb ik dit gedaan en bij beiden werd het afgewezen.

Succes. Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben,

Thijs

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht