Botox en verzekeringsmaatschappijen

Gezamenlijk op zoek naar vergoeding.

Moderators: Erje, Thijs

John
Vijver
Vijver
Berichten: 65
Lid geworden op: ma 16 jan 2006, 16:17
Contacteer:

Bericht door John »

Ik heb niet het hele topic doorgelezen, maar ik zit bij Trias. Iemand daar ervaring mee? Ik heb in een mail gevraagd of ze iets vergoeden op het gebied van Botox maar ik ga er maar niet van uit dat ik een positief antwoord zal krijgen (ALS ik al een antwoord krijg).

Daisy
Druppel
Druppel
Berichten: 2
Lid geworden op: wo 01 feb 2006, 13:58
Contacteer:

Verzekeringsmaatschappij AEGIS vergoed Botox!!!!

Bericht door Daisy »

Ik heb vandaag bericht gekregen van de verzekeringsmaatschappij AEGIS dat ze botoxinjecties vergoeden mits de behandeling door een dermatoloog van een ziekenhuis wordt uitgevoerd.

Het is niet één van de goedkoopste verzekeringsmaatschappijen, maar die honderden euro's van botoxinjecties heb je er natuurlijk zo uit.

Ik ben nog steeds bezig om het van andere verzekeringsmaatschappijen ook uit te zoeken.

Zwetertje1977
Zee
Zee
Berichten: 243
Lid geworden op: zo 20 nov 2005, 16:14
Contacteer:

Bericht door Zwetertje1977 »

dientje schreef:Wow zwetertje...het wordt nog vergoed bij jou...
Ik wil hier wel meer over weten!!!

Groet
Afgelopen week heb ik De Maurtits Kliniek in Den-Haag opgebeld om te vragen als de botox daadwerkelijk vergoed is door mijn zorgverzekeraar, hun zeiden van wel.

IZZ mijn zorgverzekeraar heeft wel 2 brieven gestuurd, in de 1 staat dat ze het vergoed hebben en in de ander staat dat ze het niet vergoeden. Vreemd verhaal dus, maar De Mauritis Kliniek zegt dat het vergoed is dus daar laat ik het bij, volgende keer probeer ik het gewoon weer.

:arrow: Dus voor de geinteresseerden: Mauritis Kliniek in Den Haag, zorgverzekeraar IZZ.

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2306
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: Verzekeringsmaatschappij AEGIS vergoed Botox!!!!

Bericht door Thijs »

Daisy schreef:Ik heb vandaag bericht gekregen van de verzekeringsmaatschappij AEGIS dat ze botoxinjecties vergoeden mits de behandeling door een dermatoloog van een ziekenhuis wordt uitgevoerd.

Het is niet één van de goedkoopste verzekeringsmaatschappijen, maar die honderden euro's van botoxinjecties heb je er natuurlijk zo uit.

Ik ben nog steeds bezig om het van andere verzekeringsmaatschappijen ook uit te zoeken.
Logisch dat ze dat zeggen. Dat zal iedere verzekeringsmaatschappij zeggen. En waarom? Omdat zij dan helemaal niets hoeven te betalen, het word dan namelijk uit het ziekenhuisbudget bekostigd.

Het maakt dus niet uit waar hoe en bij wie je verzekerd bent. Als een dermatoloog in het ziekenhuis je wilt injecteren dan betaald het ziekenhuis het en niet de verzekeringsmaatschappij.

miesie
Druppel
Druppel
Berichten: 2
Lid geworden op: di 02 mei 2006, 16:11
Contacteer:

Bericht door miesie »

als je het bij de mauritzkliniek laat doen wordt het nou wel of niet vergoed door elke zorgverzekeraar en kan je daar zomaar terecht of moet je doorverwezen worden

Zwetertje1977
Zee
Zee
Berichten: 243
Lid geworden op: zo 20 nov 2005, 16:14
Contacteer:

Bericht door Zwetertje1977 »

miesie schreef:als je het bij de mauritzkliniek laat doen wordt het nou wel of niet vergoed door elke zorgverzekeraar en kan je daar zomaar terecht of moet je doorverwezen worden
Ik weet het eerlijk gezegd niet, ik ben ieder geval doorverwezen door mijn huisarts. Ik zou zeggen trek de stoute broek aan en bel ze op. :)

John
Vijver
Vijver
Berichten: 65
Lid geworden op: ma 16 jan 2006, 16:17
Contacteer:

Bericht door John »

Ik heb niet de hele thread doorgelezen, maar ik heb geinformeerd bij het AZM (Academisch Ziekenhuis Maastricht) en ik kreeg deze mail terug:
Geachte heer, het klopt dat u bij het azM voor een dergelijke behandelingen terecht kan. De kosten (ca. 1100 euro) worden normaliter vergoed door uw verzekeraar. Hiertoe kunt u het beste met uw verzekeraar contact opnemen. Voor verdere info/afspraak kunt u het beste contact opnemen met de poli Dermatologie bereikbaar onder telefoonnummer 043-3875783.

m.vr.gr.

LPM (Leo) Engbersen
Academisch ziekenhuis Maastricht
Dat stemde hoopvol! Ik had in de tussentijd ook gemaild naar mijn verzekeraar VGZ om te vragen hoe of wat, en die stuurden mij dit bericht:
Ik heb zojuist intern navraag gedaan en ik moet u helaas mededelen dat het injecteren met Botox injecties niet voor vergoeding in aanmerking komt.

Het spijt mij u in deze situatie niet beter te hebben kunnen berichten.

Ik vertrouw erop dat ik u voldoende heb geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Zorgverzekeraar VGZ
Dat zijn dus tegenstrijdige berichten. Nu nog maar een keer VGZ benaderen met de reactie van het AZM en kijken wat ze dan zeggen :)

De tweede reactie van VGZ:
Geachte heer,

Ik heb zojuist uw reactie gelezen wat ertoe geleid heeft dat ik nogmaals ben gaan bellen met een collega van mij. Deze vertelde mij dat er in sommige gevallen, wanneer het een medische indicatie betreft, toch voor vergoeding in aanmerking komt.

Wanneer uw specialist een schriftelijke aanvraag bij ons indient zal er gekeken worden of er een vergoeding voor u mogelijk is. Deze aanvraag kan u opsturen naar het volgende adres:

Ziekenhuis- / Specialistenhulp
Postbusnummer 25091
5600 RS Eindhoven

Ik vertrouw erop dat ik u voldoende heb geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Zorgverzekeraar VGZ
Dat klinkt al beter! Dus we moeten een medische indicatie hebben om voor vergoeding in aanmerking te komen.
Laatst gewijzigd door John op ma 22 mei 2006, 23:25, 1 keer totaal gewijzigd.

zoefff
Plas
Plas
Berichten: 48
Lid geworden op: zo 29 mei 2005, 20:14
Contacteer:

Bericht door zoefff »

hi allemaal, heb het topic gelezen... ik lees dat CZ particulier vorig jaar de botox vergoedde (was ruim een jaar terug bij de dermatoloog die mij zei dat het niet vergoed werd, waarna ik ervoor koos het niet te doen.. :?
Weet iemand hoe het er nu voor staat met CZ, ik snap namelijk helemaal niks van dat nieuwe zorgstelsel gedoe en op hun website is ook niks erover te vinden... wil namelijk erg graag botox proberen voor mn handen!!

John
Vijver
Vijver
Berichten: 65
Lid geworden op: ma 16 jan 2006, 16:17
Contacteer:

Bericht door John »

Is er nog nieuws op dit gebied? Ik heb nog steeds het mailtje 'liggen' waarin staat dat het wel vergoed wordt als het een medische reden heeft zeg maar..

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2306
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Interessant.... Het AZM heeft in ieder geval een specialistenhulp punt in het leven geroepen, iets wat ik wel kan waarderen.

Uiteraard moet je een medische indicatie hebben. Het is natuurlijk niet zo dat je last hebt van zweten en denk hee, ik heb wel eens gehoord dat botox werkt laat ik even naar een ziekenhuis gaan om geinjecteerd te worden.

Je moet de hele procedure volgen en dat begint ten eerste bij jezelf. Als jij problemen krijgt door het zweten in welke manier en vorm dan ook dan zul je naar huisarts moeten gaan. Schroom niet, die zijn heel wat gewend. Als je huisarts je uiteindelijk niet kan helpen zal hij je (doorgaans) doorsturen naar een specialist. Let wel dit is heus niet na het eerste huisartsen bezoek. Ik ben wel tig keer geweest voordat ik doorverwezen werd. Eerst ga je alle "huisartsen middeltjes" proberen.
Werkt dat niet? hop terug naar de huisarts... and again, and again. Totdat het wel werkt of totdat hij je doorstuurt naar een specialist. (Dan heb je inmiddels wel een aardige medische indactie, anders stuurt hij je ook niet door)

Deze specialist gaat met jou e.e.a. controleren (bijv jodium test) en deze al e.ea. bespreken met je, met name de mogelijkheden om het zweet probleem op te lossen.

En als botox voor jou een oplossing is dan beginnen de problemen pas met de verzekeringsmaatschappijen. Waarom? Omdat botox niet (meer) in de basis geneesmiddelen lijst staat die voor "standaard" vergoeding in aanmerking komen. Sterker nog, botox staat op een aparte lijst, de zogenaamde dure medicijnen lijst.

Botox word daarom alleen vergoed als het ziekenhuis een budget heeft vrijgemaakt hiervoor. Dit verschilt per ziekenhuis. Bespreek e.e.a. met je specialist.

VGZ kan wel zeggen dat als er medische indicatie is het vergoed wordt en heel zwart wit genomen hebben ze gelijk, maar..............

Dan komt nu mijn ervaringen (die overigens al uitgebreid op dit forum staan)

Je moet van de verzekeringsmaatschappij een machtigingsverzoek indienen. Deze word beoordeeld door iemand van de verzekeringsmaatschappij. (voel je hem al? lekker onpartijdig) (Komt gelijk de medische indicatie om de hoek kijken, want die is vereist) Lijkt me logisch....Je stuurt dus je relevante medische historie die je aan je huisarts hebt gevraagd mee met je machtigingsverzoek.

Dan word deze toegewezen of afgewezen. Mijn ervaring bij IZZ (onderdeel van VGZ) en bij Zilveren Kruis zijn dat die machtigingsverzoeken van mij keihard worden afgewezen. Geloof mij ik heb een medische indicatie teruggaand tot 1995 of eerder zelfs. Ik ben in meer verschillende ziekenhuizen geweest dan me lief is.

Waarom word het afgewezen? Ze zeggen het niet, maar het komt er op neer wat ik al eerder zei, ZE hoeven het niet te vergoeden, het is duur dus ZE vergoeden niet. Verzekeringsmaatschappijen zijn allemaal commerciele bedrijven die winstoogmerk hebben al zegt bijv. Unive van niet.

Dan kun je in bezwaar gaan. (heb ik ook gedaan) En dan werd het bij mij wederom afgewezen. Je zou maar geld belust zijn en zeggen dat je patienten wilt hebben als verzekeringsmaatschappij.... Ohnee ze volgen gewoon de wet op ;) Sorry voor mijn sarcasme.

Het enige wat een verzekeringsmaatschappij dan nog voor je kan betekenen is dat zij op zoek gaan naar een ziekenhuis voor jou waar je je kunt laten injecteren met botox en dat dit vergoed wordt uit het ziekenhuisbudget. Let wel, dit zijn ze niet verplicht maar is wel zo netjes als ze klanten willen houden.

Als bijv VGZ een ziekenhuis voor je vind is het probleem opgelost, zij betalen immers niets voor jouw botox want het word betaald uit het ziekenhuisbudget en jij word geinjecteerd en het word vergoed en daar gaat het om.....

Ik ben tot nu toe nog niemand tegengekomen waarbij een machtigingsverzoek omtrent botox gehonereerd werd door een verzekeringsmaatschappij. Daarom mijn stellige overtuiging dat geen een maatschappij dit doet, zeker niet als ze er niet wettelijk toe verplicht zijn.

Mijn verhaal wordt te globaal en te uitgebreid, mocht iemand specifieke duidelijke vragen hebben, stel ze maar........Het probleem is dat er geen duidelijke formule of bewandelingswijze is voor dit probleem. Het ligt voor 99% aan jezelf en hoe actief en vastberaden je bent. Waarom denk je dat ik dit forum begonnen ben? ;)

Groetjes Thijs

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2306
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

zoefff schreef:hi allemaal, heb het topic gelezen... ik lees dat CZ particulier vorig jaar de botox vergoedde (was ruim een jaar terug bij de dermatoloog die mij zei dat het niet vergoed werd, waarna ik ervoor koos het niet te doen.. :?
Weet iemand hoe het er nu voor staat met CZ, ik snap namelijk helemaal niks van dat nieuwe zorgstelsel gedoe en op hun website is ook niks erover te vinden... wil namelijk erg graag botox proberen voor mn handen!!
Partikulier en ziekenfonds bestaan niet meer, zoals je weet. Botox wordt niet vergoed door verzekeringsmaatschappijen. Bel CZ maar op.

Enne volgend jaar gaat de wetgeving hieromtrent weer op de schop dus dan word alles weer anders... Dan is het nog maar de vraag of ziekenhuizen bij vermogen zijn om te blijven behandelen met botox. Fijn zo'n kabinet. Maar gelukkig hebben we dan de rechter nog! ;)

Groetjes Thijs

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2306
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Zwetertje1977 schreef:
dientje schreef:Wow zwetertje...het wordt nog vergoed bij jou...
Ik wil hier wel meer over weten!!!

Groet
Afgelopen week heb ik De Maurtits Kliniek in Den-Haag opgebeld om te vragen als de botox daadwerkelijk vergoed is door mijn zorgverzekeraar, hun zeiden van wel.

IZZ mijn zorgverzekeraar heeft wel 2 brieven gestuurd, in de 1 staat dat ze het vergoed hebben en in de ander staat dat ze het niet vergoeden. Vreemd verhaal dus, maar De Mauritis Kliniek zegt dat het vergoed is dus daar laat ik het bij, volgende keer probeer ik het gewoon weer.

:arrow: Dus voor de geinteresseerden: Mauritis Kliniek in Den Haag, zorgverzekeraar IZZ.

Erg vreemd....Mischien dat de meneer van de Maurits Klinieken zelf hier kan vertellen hoe e.e.a. bij hun nou precies geregeld wordt hieromtrent, hij is immers lid op dit forum!

Thijs :duel

Zwetertje1977
Zee
Zee
Berichten: 243
Lid geworden op: zo 20 nov 2005, 16:14
Contacteer:

Bericht door Zwetertje1977 »

Thijs schreef: Erg vreemd....Mischien dat de meneer van de Maurits Klinieken zelf hier kan vertellen hoe e.e.a. bij hun nou precies geregeld wordt hieromtrent, hij is immers lid op dit forum!
Welke nick of naam draagt hij op het forum?

Ik heb tot op heden nog steeds niet betaald, kortom de botox is helemaal vergoed bij mij.

linnie85
Druppel
Druppel
Berichten: 6
Lid geworden op: di 11 mar 2008, 07:42
Locatie: Tegelen
Contacteer:

Bericht door linnie85 »

hoi hoi,

ik heb dit ook al in een ander topic gezet maar hier vertel ik ff wat uitgebreider :)

ik ben verzekerd bij het vgz. toen ik zeker wist dat ik voor botox in aanmerking kwam heeft pap contact opgenomen met het vgz. we moesten toen papieren invullen en dan zouden we wel wat horen.
de arts die mij behandeld moest ook wat invullen en opsturen. na meer dan een maand kreeg ik een brief van het vgz. mijn aanvraag werd niet in behandeling genomen omdat de arts de betreffende papieren niet had opgestuurd!!!
pap meteen contact opnemen met ziekenhuis. hij gaf de fout toe en zou zelf contact opnemen met het vgz.
uiteindelijk mochten we een nieuwe aanvraag doen. papieren weer opgestuurd, dit keer de arts ook en afwachten.
na een aantal weken kreeg ik weer een brief. ze wilden toch wel wat meer daarover weten. wat heb ik gedaan? een heel 'opstel' op papier gezet over mijn zweten., hoelang al, wat ik eraan gedaan had en ook welke (sociale) problemen het me geeft.
dat weer opgestuurd en afwachten. en jawel. na een paar weken kreeg ik een brief: alles werd vergoed!

de eerste behandeling moest ik zelf betalen en dan kreeg ik het weer teruggestord op mijn rekening. vanaf toen hoefde ik niks meer te doen. het ziekenhuis kreeg een bepaalde code en dan regelden het ziekenhuis en het vgz het onderling. ik hoefde dus niks meer te doen.
alleen die code is 1 jaar geldig. dus als ik nu nog een 4e behandeling nodig heb moet ik weer alles opnieuw aanvragen. maar wat ik begrepen heb doet het ziekenhuis dat voor mij.
volgens mij was dit het wel zo'n beetje.

mg
Druppel
Druppel
Berichten: 1
Lid geworden op: do 26 mei 2005, 22:36
Contacteer:

Bericht door mg »

Hallo allemaal,
Ik heb net contact gehad met mijn zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Afgelopen week ben ik bij de dermatoloog geweest voor mijn hyperhidrosis. Ik heb voornamelijk last in de oksels. De arts adviseerde mij om botox injecties te nemen, maar vertelde ook dat deze helemaal niet meer vergoed worden, dus zo'n 700 euro per behandeling. Katsjing!
Ik heb vanochtend contact opgenomen met Zilveren Kruis om navraag te doen. De meneer aan de telefoon deelde mij mee dat ik in principe gewoon WEL in aanmerking kom voor volledige vergoeding omdat ik een verwijsbrief had van de huisarts. Tsja, anders kom je ook niet bij een dermatoloog terecht toch? Volgens de meneer ontvang je als patient een DBC codering zodra je doorverwezen wordt en dus heb je dan een medische indicatie. Ik kan gewoon een afspraak maken in het ziekenhuis en dan wordt alles betaald door Zilveren Kruis. Ik heb nog gevraagd of dan de regeling in gaat dat het ziekenhuis de behandeling vergoed uit eigen geldpot maar dat was niet het geval. Zilveren Kruis betaald.

Ik heb nu nog een proefsetje van Vichy anti-transpiratie mee gekregen dus die gebruik ik nu en tijdens mijn vakantie. Kan nog niet zoveel zeggen over de werking ervan.
Ik neem wel alsnog contact op met de dermatoloog om zijn kant van het verhaal te horen. Het zou toch lullig zijn als je de behandeling hebt ondergaan en vervolgens wel een nota thuis krijgt...!

Ik houd jullie op de hoogte, dit zou goed nieuws kunnen zijn voor velen van ons!

Ik ben 3 sterren verzekerd bij Zilveren Kruis.

Plaats reactie