Botox en verzekeringsmaatschappijen

Gezamenlijk op zoek naar vergoeding.

Moderators: Erje, Thijs

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2309
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Botox en verzekeringsmaatschappijen

Bericht door Thijs »

Wat zijn jullie ervaringen met verzekeringsmaatschappijen als het op vergoeding van botox aankomt ?
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2309
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Behandeling overmatig zweten uit ziekenfonds


De behandelwijze voor mensen die ernstig snurken of overmatig zweten wordt vanaf 2005 uit het ziekenfondspakket gehaald. Ook een cosmetische ingreep aan de oogleden moet voortaan uit eigen zak betaald worden, aldus minister Hoogervorst van Volksgezondheid. De maatregelen moeten Den Haag een besparing van tientallen miljoenen euro`s opleveren.Ongeveer 7.500 mensen in Nederland kampen met overmatig zweten. Het gaat meestal om zweetaanvallen in de handpalmen, oksels of voetzolen.

Bron: Algemeen Dagblad


Tja... wisten we al natuurlijk.... erg fijn hoor... wie zijn de volgende slachtoffers van dit walgelijke beleid in Nederland ? De kankerpatienten?
kimmy
Oceaan
Oceaan
Berichten: 847
Lid geworden op: wo 27 apr 2005, 08:46
Locatie: Eibergen
Contacteer:

Bericht door kimmy »

mijn ervaring met het vergoeden van de verzekeraar is uitermate teleurstellend.
Ik heb mij op aanraden van de arts van de verzekering dus 2 keer laten opereren, dat was het enige wat ze wilden vergoeden voor mijn zweten.
Beide operaties zijn mislukt!!!!
Heb de verzekering weer gebeld om dat aan te kaarten, ach mevrouw , iedereen zweet wel eens en dit helpt niet dus de rest ook niet en we weigeren om er verder nog op in te gaan!!!!!!
Botox is een heel duur middel en we vergoeden alleen als er een medische indicatie is en alleen voor spasime?
dus geen cosmetische behandelingen.
Toen werd ik boos wist niet dat droge oksels cosmetisch was, en ik geen meid was die met mijn oksels loop te showen.
Geen comentaar was het antwoord toen heb ik de haal er maar op gegooid.
Daar valt absoluut niet mee te praten.
Kan er nu nog kwaad om worden!!!
Stap vandaag of morgen wel in de auto en ga persoonlijk verhaal halen!
Kim
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2309
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Sjees Kim, ik lees dit en moet er gelijk een antwoord op geven. In geen 10000 jaar dat ik dit had geaccepteerd. Ze hadden een klacht van me gehad, en ze hadden ook een machtigings verzoek om botox gehad. Deze zijn ze verplicht in behandeling te nemen. Wordt getoetst door een medisch adviseur. Wordt het afgewezen (zoals bij mij) dan kun je binnen 6 weken in bezwaar gaan. (zoals ik ook heb gedaan) Dan word het weer onder de loep genomen. Bij mij loopt het nu nog. Wijzen ze het weer af dan ga ik naar de rechter. Ik ga het winnen dat weet ik zeker.

Botox tegen hyperhidrosis is JUIST op medische basis en heeft geen ene flikker met cosmetische troep te maken. HELEMAAL NIETS! Ik kan er ook ontzettend boos op worden. Mocht je hulp willen Kim, ik help je zo met het schrijven van een brief. Wellicht zet ik een voorbeeld brief op deze site.

Trouwens welke verzekeringsmaatschappij heb je ? Mag best met naam genoemd worden... schandalig gewoon!
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2309
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Nog even een aanvulling.. Ieder ziekenfonds verzekeringsmaatschappij heeft een afdeling machting cq medisch adviseur. Je kunt dus altijd een brief schrijven daarheen waarin je verzoekt om botox vergoed te krijgen middels een machtiging van je verzekeringsmaatschappij om de volgende redenen:

- je hebt hyperhidrosis al x jaren en dat is een medische aandoening
- overige middelen werken niet voor jou
- je sociaal leven loopt flink schade op door het zweten
- je kunt in ziekenhuizen niet behandeld worden (geen geld
patientenstop etc)
- botox schijnt goed te werken en je wilt het proberen

voeg altijd doktersbriefjes, medische historie van de dokter en/of een brief van de dermatoloog bij.

Op de bus die brief en maak altijd kopieen. Binnen 6 weken moeten ze reageren. Meestal sneller.

Afwijzing ?

binnen 6 weken weer een brief, met een herhaling van bovenstaande en zeg dat je in bezwaar gaat tegen de afwijzing. Leg de nadruk op het sociale aspect, dat je niet normaal kunt functioneren in het dagelijks leven enz. enz. enz.

Deze brief weer op de bus naar de medisch adviseur. En wachten maar...

afwijzing ? Dan kun je naar de rechter.

Zover ben ik nog niet gekomen maar dat komt er aan, hoe het dan verder moet en gaat zal ik tegen die tijd wel vertellen. Griffiekosten zijn iets van 200 euro maar die krijg je terug als je wint. Advocaat is niet verplicht. Je gaat naar een bestuursrechter.

Laat je overigens niet gek maken, geen enkel ziekenfonds verzekeringsmaatschappij in Nederland vergoed botox standaard. Dit komt omdat het niet in de ziekenfondswet is opgenomen in de geneesmiddelen vergoedingslijst.

Maarrrrrrrrrr.. dit wil niet zeggen dat zij zich er zo gemakkelijk van af kunnen maken. Hyperhidrosis is een ziekte, een aandoening, met dus duidelijk medische oorzaak en achtergrond. Daar kan niemand onderuit. Botox staat geregistreerd als middel tegen HH. Das ook een feit. Je verzekert je voor de onkosten als je een ziekte of aandoening hebt. Ja toch ? Dus dan moeten ze het ook vergoeden..... ik ga echt naar de rechter.... Zilveren Kruis heeft dat inmiddels door en ze zijn nu voor mij aan het bemiddelen bij een ziekenhuis die het wil en kan toedienen. Zal mij benieuwen.....

Kom op jongens... Schrijven die machtigingsverzoek.. maak ze gek... we pikken dit niet langer!!
kimmy
Oceaan
Oceaan
Berichten: 847
Lid geworden op: wo 27 apr 2005, 08:46
Locatie: Eibergen
Contacteer:

botox en verzekering

Bericht door kimmy »

Ik had een verwijsbrief van de dermatoloog!
En ik heb er een begeleidende brief bij gedaan, ik heb ook meerdere klachten ingedient ook bij het speciale klachtenburo van de verzekering.
Hier gaat het om HET GROENE LAND.
Ik heb de medich adviseur aan de lijn gehad maar ze blijven erbij dat ze er nog niet eens over willen praten en bij deze aandoening gaat het volgens hun om iets cosmetisch.
Het is gewoon vechten tegen de bierkaai.
Ik word er soms zo moe van dat ik het bijltje erbij neer wil gooien ,maar iets zegt me dat ik ertegen moet vechten!
Dus dat blijf ik doen zeker als jullie er allemaal ook achter staan!
Er zal een dag komen dat we serieus worden genomen!!!!!
Kop op allemaal !
Kz Kim
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2309
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Kim, ik zou dit niet accepteren. Ik heb gelukkig niet het gevoel dat ik bij Zilveren Kruis niet serieus genomen wordt.... moeten ze niet doen ook want dan zijn ze echt nog niet klaar.

Kijk op http://www.klachteninstituut.nl/?pagina=8

en op http://www.ombudsmanzorgverzekeringen.n ... index.html

Je kunt dus met je klacht naar de ombudsman... en wedden dat je daar wel serieus genomen wordt ? Wel zou het handig zijn als je van alle corrsepondentie kopieen hebt. Mocht je dat niet hebben dan zou ik nog een klacht indienen bij de ombudsman verzekeringen. (deze is gespecialiseerd in verzekeringen, dus niet de normale ombudsman)

Dit moet je niet pikken, zou ik nooit doen.... klacht op klacht zouden ze krijgen en een rit naar de rechter...

Als je hulp nodig hebt hoor ik het wel...
Ina van Ringen
Waterval
Waterval
Berichten: 136
Lid geworden op: vr 20 mei 2005, 23:17
Locatie: Woerden
Contacteer:

Bericht door Ina van Ringen »

Hoi Thijs,
Ik ga volgende week een machtiging aanvragen en ben benieuwd. Ik houd je op de hoogte.
Wil je ons op de hoogte houden van het verloop?
In het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden is het mogelijk Botox behandelingen te krijgen. De dermatoloog die dat doet is Dr. Chr. den Hengst. Ook in Nijmegen in het Wilhelmina Ziekenhuis geeft men Botoxbehandelingen, misschien hebben jullie hier wat aan.
Gr. INa
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2309
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Hoi Ina en anderen,

Nou ik heb nieuws wat betreft mijn machtiginsverzoek. Zilveren kruis, waar ik ziekenfonds ben verzekerd, had een beleidsmedewerker op mijn "zaak" gezet en deze heeft contact opgenomen met een ziekenhuis het dichtst bij mij. Paar dagen geleden werd ik gebeld door zilveren kruis dat ik gewoon met botox geinjecteerd kan worden in dat ziekenhuis en dat de kosten van het ziekenhuis budget afgaan. Dus ik heb direct een afspraak gemaakt. Op zich was ik wel blij met deze mededeling natuurlijk, maar aan de andere kant vind ik het wel jammer want als het ziekenhuis had gezegd "Nee wij doen de behandeling niet of hebben er geen budget voor" dan hadden ze of mij een machtiging moeten geven of ze hadden het moeten afwijzen. Hadden ze het afgewezen dan kon ik naar de rechter en had ik daar mijn gelijk gehaald. Ik ben er van overtuigd dat ik win namelijk. Nu heeft zilveren kruis als ziektekosten verzekeraar toch bemiddeld tot een oplossing die voor beide partijen goed is. (hun kost het niets en mij kost het niets) Voor de rechter laten komen heeft geen zin nu omdat die deze oplossing als redelijk zal zien.

Om een lang verhaal kort te maken. Ik kan gewoon weer geinjecteerd worden (zolang er budget is) en voor een ieder die last heeft van hyperhidrosis geldt dit natuurlijk. Iedereen kan behandeld worden met botox, zolang je maar een ziekenhuis hebt welke het wil vergoeden uit hun eigen budget.

Ik hoop dat het duidelijk is. Ik wacht nog even een schriftelijke reactie af van zilveren kruis. Want officieel heb ik een machtigings verzoek ingediend welke feitelijk is afgewezen. Van deze afwijzing wil ik bericht. Want dan zou ik alsnog naar de rechter kunnen, maarja dan krijg je weer dat de rechter het redelijk en billijk zal vinden als zilveren kruis zegt dat ze bemiddeld hebben en ik gewoon geinjecteerd kan worden.

voor vragen en commentaar ben ik uiteraard altijd bereikbaar :)

Thijs
repelsteeltje
Druppel
Druppel
Berichten: 2
Lid geworden op: di 24 mei 2005, 15:12
Contacteer:

Bericht door repelsteeltje »

Hallo,

Mijn ervaring met botox is dat ik zo'n 2 jaar geleden voor
het eerst botoxinjecties onder mijn oksels heb gehad. Ik werd
doorverwezen door de huisarts en kreeg in het ziekenhuis een soort
van jodium en talkpoeder waarna er grote zwarte plaatsen zaten. Na een uurtje met verdovingscreme te hebben gewacht kreeg ik de injecties. Niet pijnlijk alleen hier en daar gevoelig. Vol verwachting ging ik naar huis en ja het was wel een klein wonder te noemen...zweetvrij!! Geen druppel nix nada noppes!! Dit heeft zo'n anderhalf jaar gewerkt maar de specialist had duidelijk gezegt dat ik pas kon terugkomen als het zweten weer in alle hevigheid terug was. Nou op dat punt ben ik nu aangeland maar ik had vernomen dat het ziekenfonds dit niet meer vergoeden zou.
Toch vanmiddag ff gebeld en nu krijg ik gewoon weer een oproep en behandeling. Dat zal wel ff duren mischien maar toen ik opperde dat ik had gehoord dat het uit het ziekenfonds zou zijn geschrapt zei de assistente dat ik op medische indicatie onder behandeling sta en dat het gewoon vergoed wordt...ik ben cz verzekerd en onder behandeling in het streekziekenhuis in Sittard. Als het zover is zal ik wel even meedelen hier of en hoe het verlopen is!!

groetjes
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2309
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Het is eigenlijk erg ook he.. Kom maar terug als het zweten weer in alle hevigheid is begonnen. Sjongejonge... dat zeggen ze omdat ze dan pas na een jaar ofzo (in jouw geval 1,5 jaar) weer botox hoeven toe te dienen. Scheelt geld. Snappie. Draait alleen om geld.

Ik kan je garanderen dat ze jou verkeerd hebben ingelicht. Jouw verzekeringsmaatschappij betaald niets, tenzij je partikulier verzekerd bent. Botox is namelijk uit de ziekenfonds wet geschrapt. Ziekenhuizen moeten het zelf betalen. Waarschijnlijk heeft jouw ziekenhuis dus nog voldoende budget en daarom kunnen ze je behandelen. Is het budget op, dan houd het voor jou ook op.

Brengt me gelijk aan op het volgende. Mijn ziekenfonds had geregeld dat ik geinjecteerd kan worden met botox, bij een ziekenhuis bij mij in de buurt. Gisteren belde afdeling dermatologie mij op. Meneer u heeft een afspraak in augustus, maar ik wilde u even vertellen dat wellicht het geld op is tegen die tijd. Dus dat u niet voor een verrassing komt te staan.
Al zou u eerder willen kunnen we niet garanderen of er nog botox is.

Nou lekker dan. Kom ik daar straks, kan ik weer naar huis. Weet je aan de ene kant vind ik het nog geen eens erg. Eigenlijk wil ik heel graag weten wat een rechter hier van vind.

Als ik niet geinjecteerd word in augustus dan hang ik weer aan de telefoon met zilveren kruis. Zij hadden geregeld dat ik geinjecteerd kon worden. Ze hebben niet gezegd wanneer. Zou mooi worden. Kun je alleen aan het begin van het jaar geinjecteerd worden want dan is de geldpot vol en aangevuld voor het nieuwe jaar. En halverwege en later kan het niet want het geld is op.

Dat het geld op is is niet mijn probleem. Ik ben patient en wil behandeld worden, kan behandeld worden en moet behandeld worden. Als zilveren kruis zegt van sorry dan houd het op, dan zie ik ze bij de rechter. Ik zweer het echt, ik weet zeker dat ik heel sterk sta. Ik ben als patient de dupe van dit huidige zorg beleid. Het is de plicht van een verzekeringsmaatschappij om alles te doen om een patient te helpen. Ik kan heel goed geholpen worden, dan betaalt zilveren kruis het zelf maar.

Ik zal heus niet de eerste zijn die naar een rechter is gestapt met dit probleem. Ik ben er ook van overtuigd dat er al uitspraken liggen die voor ons gunstig zijn. Jurisprudentie. Als dat zo is dan weten de verzekeringsmaatschappijen dit ook en weten ze dat ze verliezen. Zij zullen moeten aantonen bij de rechter dat ze alles in hun macht hebben gedaan om mij behandeld te krijgen. Ja ze hebben gebeld, maar nee ze willen niets betalen. Dan hebben ze toch niet alles gedaan ? lijkt mij

Dit soort gevallen komt voor een bestuursrechter en bestuursrecht hoort in alle redelijkheid te worden gehandhaafd en uitgeoefend.
Is dit redelijk? Dat mensen met hyperhidrosis zelf hun medicijnen moeten betalen of gewoon niet behandeld kunnen worden ?

Wat heeft zilveren kruis voor mij gedaan ? Ze hebben een beleidsmedewerker van hun naar het ziekenhuis laten bellen. Ziekenhuis zegt ok is goed. Kous af ? Nee want als het ziekenhuis daarna zegt dat het geld wellicht op is over een paar weken of in augustus dan kan ik niet behandeld worden. Wat dan ?

Wat doet zilveren kruis dan voor mij ? betalen ze het zelf of heb ik pech ?

Waarom ben ik nog verzekerd ? ze vergoeden bijna niets meer.
Zeggen ze ook tegen mensen met reuma of kanker van sorry het geld is op u krijgt geen medicijnen meer ? DIT KAN EN MAG NIET IN NEDERLAND ! hoe bedoel je oneerlijk en krom, tis bijna net zo erg als justitie :wink:


Slogan van zilveren kruis: eerst regels dan mensen, ohnee het was eerst mensen dan regels.. Tuuuuuurlijk :twisted:

Ik hou jullie op de hoogte,

Felle Thijs :x
Tish
Druppel
Druppel
Berichten: 2
Lid geworden op: do 09 jun 2005, 21:36
Contacteer:

Bericht door Tish »

hey felle thijs ;)

ik ben particulier verzekerd, en zie hier alleen ziekenfonds verhalen staan..? weet jij hoe het zit met particuliere verzekeringen toevallig?

anders ga ik er natuurlijk zelf achteraan :)

Greetz!
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2309
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Hoi Tish,

Lijkt veel op Thijs, maar dan met de letters door elkaar enzo :) hahaa let maar niet op mij... ehhh welkom op dit forum. :welkom

Partikulier heb je een grote kans dat het wel vergoed wordt, ik was voorheen ook partikulier en zij betaalden netjes mijn botox iedere 4 maanden. Dus ga bellen, of kijk in je vergoedingenlijst of op internet. Laat het ons weten.

Groetjes en hou je haaks,

Thijs
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2309
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Kreeg vandaag een reclame folder van Zilveren Kruis in de bus. Ja door het zilveren kruis wordt je overspoeld met post.... daar is blijkbaar zat geld voor.

Nou begon die folder met de zinnen: "Bij zilveren kruis achmea staat u op de eerste plaats. Uw gezondheid vinden wij heel belangrijk." :dood

Kots kots... als mijn gezondheid op de eerste plaats staat waarom willen ze dan geen machtiging geven voor botox ? grrrrrrrrrrrr :x

Ben benieuwd hoe het gaat worden als per 1-1-2006 we allemaal een basisverzekering hebben... hoorde dat je gewoon nog bij je eigen maatschappij kan blijven dus volgens mij veranderd er weinig, je zult zien dat voor iedere Nederlander dan een basispakket van vergoedingen bestaat. Wedden dat botox daar niet in staat ? :x

Groetjes Thijs
loessoe
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: do 23 jun 2005, 22:51
Contacteer:

Bericht door loessoe »

zo, ik heb me ook al bij jullie aangesloten....en wil ff zeggen dat ik erg blij ben met de site, sta ik er in ieder geval niet alleen voor!! voel me net zo gefrustreerd als jullie, ben ook drie jaar behandeld in het ziekenhuis in enschede, en sinds februari kan ik daar helaas geen behandeling meer krijgen!! heb een brief gestuurd naar AMICON met daarin bijgesloten een brief van dr. Vliegen, neuroloog boevengenoemd ziekenhuis. Wachten, wachten, wachten, bellen...amicon zegt: wij hebben helaas geen brief ontvangen van u...moest maar opnieuw sturen. Ik dhr. Vliegen gebeld voor een nieuwe brief van hem, kon hij me dus gewoon vertellen dat Amicon geen juiste info verstrekt aan mij, zij hebben namelijk mijn brief wel ontvangen...maar doorgestuurd naar dhr. Vliegen, met een schrijven erbij dat ze NIET vergoeden...
Ik krijg niet eens zelf bericht!!! hier laat ik het dus niet bij zitten, ik heb de naam van degene die mijn brief bij amicon in behandeling heeft genomen, en zij kan zeker post van mij ontvangen!!!!
ik lever dus een bezwaarschrift in, met mij zijn ze nog niet klaar!!
Dhr. Vliegen vertelde mij, dat het eigenlijk zinloos is, we krijgen het toch niet voor elkaar, het enige wat hij kon adviseren is om bij je verzekeringsmaatschappij te vragen of je niet kunt bij-verzekeren voor het geval hyperhydrosis...
Dit is nu hoe het er bij mij voor staat, maar ben nog niet klaar, met mij zijn ze nog niet klaar....
Zijn er uberhaupt nog mensen, die momenteel nu nog behandeld worden in het ziekenhuis en wat betaald wordt door het ziekenhuis zelf?????
of heeft iedereen zijn/haar laatste behandeling begin dit jaar gehad en daarna stop?

De mensen die bij carpe zijn behandeld, hoelang zijn deze mensen al droog nu???
tot zover...
lifs marloes uit hengelo marloessloot@hotmail.com
Plaats reactie