Open brief aan de verzekeringsmaatschappijen

Gezamelijk op zoek naar vergoeding.

Moderators: Erje, Thijs

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2225
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Open brief aan de verzekeringsmaatschappijen

Bericht door Thijs » vr 07 aug 2015, 12:17

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Waarom wordt een miraDry behandeling niet vergoed en een (vernieuwde) ETS operatie wel ?

Een miraDry behandeling is waarschijnlijk weer experimenteel net als de laser behandeling en hidrosuctie ? Zo blijft er weinig over wat vergoed wordt. Botox als je geluk hebt en ETS operatie waarbij de risico's op complicaties en compensentoir zweten hoog zijn.

Hidrosuctie wordt al sinds de jaren 70 uitgevoerd over de hele wereld. Botox wordt wel vaak vergoed maar wordt pas sinds 1999 toegepast tegen hyperhidrosis. Botox zou dan toch eerder expirimenteel moeten zijn ? Krom of heeft het toch met kosten te maken? Ik denk het laatste.

Hoe kwalificeer je iemand met hyperhidrosis zal uw argument zijn. Hoe kwalificeer je iemand met hyperhidrosis ernstig genoeg om een ETS operatie te laten ondergaan ? ETS wordt vergoed, miraDry niet. Ik kan er met mijn pet niet bij.

Ik denk dat als een hyperhidrose patient gezien is door een huisarts en specialist dit voldoende moet zijn. Wat denkt u ?

Over 20 jaar zal de MiraDry behandeling nog steeds expirimenteel zijn net als de hidrosuctie en laserbehandeling. Er veranderd geen ene moer en wij maar betalen voor onze ziektekosten verzekering.

Hyperhidrosis? Je zal het maar hebben.......

gr Thijs

Plaats reactie