Botox: heldere uitleg van achmea

Gezamelijk op zoek naar vergoeding.

Moderators: Erje, Thijs

Plaats reactie
DrKlaas
Beekje
Beekje
Berichten: 14
Lid geworden op: wo 21 apr 2010, 18:04

Botox: heldere uitleg van achmea

Bericht door DrKlaas » ma 26 apr 2010, 12:03

Bron:

http://www.achmeazorg.nl/Home/AchmeaZor ... fault.aspx

Botox


Rechtstreekse declaraties door openbare apotheken worden afgewezen tenzij er een machtiging aanwezig is.

Botulinetoxine A (Botox®) is geregistreerd voor diverse indicaties. Ondanks het feit dat het is opgenomen in het GVS behoort het, gezien het specifieke karakter van de behandeling en de potentiële toxiciteit, tot de middelen voor intramurale of poliklinische toepassing. Ook in zelfstandige behandelcentra (ZBC’s) wordt van dit middel gebruik gemaakt, met name bij de behandeling van hyperhidrose en bij cosmetische behandelingen. Voor deze laatste toepassing is het overigens niet geregistreerd.

Botulinetoxine A is opgenomen in de beleidsregel dure geneesmiddelen. Op grond daarvan krijgen ziekenhuizen 80% van de kosten voor dit middel vergoed. Desondanks wordt het vaak gezien in zogenaamde U-bocht-constructies, bedoeld om het ziekenhuisbudget te ontzien: het middel wordt opgehaald in de openbare apotheek, en vervolgens toegediend in het ziekenhuis. Ook ZBC’s maken van deze U-bocht-constructie gebruik.

Omdat botulinetoxine A in alle gevallen uit het budget van het ziekenhuis of ZBC betaald moet worden zal er nooit aanspraak bestaan op vergoeding vanuit de Regeling Farmaceutische Hulp. Dit betekent dat dit middel, wanneer het is afgeleverd door de openbare apotheek, niet voor vergoeding in aanmerking komt. Daarom zullen alle rechtstreekse declaraties voor botulinetoxine worden afgewezen (tenzij er bij wijze van uitzondering een machtiging voor dit middel is afgegeven).

Ten slotte willen wij er op wijzen dat wanneer botulinetoxine A wordt voorgeschreven voor een geregistreerde indicatie, er in principe aanspraak bestaat op dit middel. Het middel dient dan echter betaald te worden uit het budget van het ziekenhuis of ZBC. Wanneer u merkt dat een verzekerde de dupe dreigt te worden van een U-bocht-constructie, dan verzoeken wij u contact op te nemen met onze Helpdesk Farmacie.

mtuppert
Druppel
Druppel
Berichten: 8
Lid geworden op: za 06 mar 2010, 13:01

Re: Botox: heldere uitleg van achmea

Bericht door mtuppert » zo 02 jan 2011, 12:03

Duidelijk verhaal. Dit is ook de reden waarom wij de behandelingen uitvoeren in een zogenaamd ZBC, ofwel Instelling voor Medisch Specialistische Zorg. Deze centra worden voor dit soort vergoedingen gelijk gesteld met het ziekenhuis. De Botuline wordt inderdaad niet vergoed, maar de behandeling van Hyperhidrosis wel. Van het potje geld dat vrijkomt voor een behandeling moet dus alles betaald worden in de instelling, ook de Botuline dus. Wij hebben door efficient om te gaan met onze middelen, het voor elkaar gekregen om deze behandeling kosten dekkend uit te voeren, waarbij de client geen eigen kosten heeft.
http://www.hyperhidrosis.nu" onclick="window.open(this.href);return false; is onze website waar alle informatie op staat. Aanmelden kan ook via deze site.

Groeten,
Marco Tuppert

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht