10 vragen over de Sweat X behandeling aan huidtherapeut Ruben Zohar van Clinic63

Alles over operatieve ingrepen om het overmatig zweten tegen te gaan.

Moderators: Erje, Thijs

Plaats reactie
Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2252
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

10 vragen over de Sweat X behandeling aan huidtherapeut Ruben Zohar van Clinic63

Bericht door Thijs »

Al surfend op internet kwam ik bij www.clinic63.nl terecht. Zij bieden naast de miraDry behandeling ook de Sweat X behandeling aan tegen hyperhidrosis. Omdat mij niet bekend is wie dit nog meer in Nederland uitvoert werd het hoognodig tijd voor een interview met huidtherapeut Ruben Zohar van clinic63. Dit interview is puur en alleen informatief bedoeld. Doe er je voordeel mee.


Voor welke zones is de sweat x geschikt? Alleen oksels of ook handen/voeten?

De sweat X is ontworpen voor de oksels. In principe zou je kunnen denken dat de sweat x ook op andere lichaamsdelen zou moeten werken. Maar er is enkel klinische data bekend over het behandelen van de oksels. Het is dus wel geschikt voor andere lichaamsdelen, maar wij weten niet of dit dezelfde resultaten levert. De binnenkant van voeten en handen bevatten overigens ook veel meer zenuwen dan de oksels. De behandeling zal daarom hier waarschijnlijk pijnlijker zijn dan onder de oksels. Ook weten wij niet of de hitte mogelijk schade aan de motorische structuren in de handen of voeten kan aanbrengen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werking?

Eerst moet er vastgelegd worden hoeveel iemand zweet. Dit wordt gedaan door een dun laagje iodine op de oksel aan te brengen waar over een laagje zetmeel wordt aangebracht. Na 15 minuten is zichtbaar hoeveel iemand zweet.

Vervolgens wordt de oksel goed gereinigd en een dun laagje olie aangebracht ter geleiding van het hand stuk.

Hierna zal de huidtherapeut bewegingen maken op de huid met een hand stuk dat radiofrequentie golven uitzend van 40.68 Mega Hertz . later zal de huidtherapeut wisselen van hand stuk om dieper gelegen weefsel te kunnen bereiken. Wanneer deze Radiofrequentie elektromagnetische energie die de huidtherapeut inbrengt wordt geabsorbeerd in weefsel, veroorzaakt dit oscillatie van de watermoleculen, dit leidt tot wrijvingsverwarming. En dus is het zo dat het watergehalte van de zweetklier veel hoger is dan omliggende weefsels zoals huidstructuren en haarzakjes. Daarom ontstaat er in de zweetklieren een veel hogere hitteontwikkeling. Het doel van deze verhitting van de zweetklieren is om deze kapot te maken door middel van thermolyse.

Is de behandeling met de sweat x permanent ?

De behandeling van de sweatX is nog te nieuw om met zekerheid te zeggen dat de resultaten permament zijn. Maar we weten wel dat het lichaam geen nieuwe zweetklieren aanmaakt. Ook kan een zweetklier beschadigd zijn door de hitte maar niet volledig kapot. Hierdoor kan hij op een later stadium weer genezen en zweet produceren. Omdat de sweat x door iedere behandelaar anders kan worden toegediend kunnen de resultaten enorm verschillen.

Wat zijn de totale kosten van de sweat x behandeling tot er een positief resultaat is ?

Dit verschilt per behandelaar. Je kan uitgaan van ongeveer 6-8 behandelingen om een merkbaar resultaat te behalen.

Wat is het verschil tussen de miraDry behandeling en de Sweat x behandeling ?

In principe hebben beide behandelingen hetzelfde doel namelijk thermolyse van de ecrine en endocriene zweetklieren.

Maar de Miradry werkt met microgolven en is in staat om in een enkele behandeling voldoende zweetklieren kapot te maken om positief resultaat te breiken. Omdat de miradry het weefsel een stuk heter maakt dan de SweatX (60-70graden vs 45-50) is het ook noodzakelijk dat je bij de miradry verdoving toegedient krijgt in de vorm van Tumescente anaesthesie dit houdt in dat verdoving gemengd met zoutwater oplossing in het gebied wordt ingebracht doormiddel van injecties. De reden dathet wordt vermengd met zoutwater is vooral zodat het weefsel tijdelijk opzet zodat de kop van de miradry goed vacuüm kan trekken op het weefsel. Vervolgens zal de miradry middels microgolven het gebied verwarmen terwijl de kop de bovenste huidlagen koelt omverbranding te voorkomen. De Miradry kan alleen op de oksels worden toegepast tot nu toe (2019)

Waarom zou een hyperhidrose patiënt de sweat x behandeling boven bijvoorbeeld de miraDry moeten verkiezen?

De prijzen van de sweat x liggen lager. Dit kan een reden zijn om voor de sweat X te kiezen. Ook omdat je de meerdere behandelingen nodig hebt, zijn de kosten verdeeld over een aantal maanden. Dus men hoeft niet lang te sparen.

De Miradry kan vooralsnog absoluut alleen op de oksels worden toegepast en nergens anders. Al is er geen statistisch bewijs beschikbaar dat de sweatX kan het, het proberen waard zijn.

Verder is er bij de Sweat X geen sprake van injecties of naalden in welke vorm dan ook. Dus mensen die een naaldenfobie hebben, zouden wellicht eerder kunnen kiezen voor de Sweat X. Ook is het herstel wat minder heftig. Bij de sweatX kan het gebied iets rood zijn na de behandeling. Maar bij de miradry kan het soms beurs aanvoelen en men kan tijdelijke bloeduitstortingen door de vacuüm hebben die een aantal dagen zichtbaar zijn.

Hoe is het resultaat op lange termijn ?

Er is geen data beschikbaar om hier een goede uitspraak over te doen. Als zweet klieren eenmaal volledig vernietigd zijn, komen dezen niet meer terug. Je lichaam maakt geen nieuwe zweetklieren. Wel kunnen zweetklieren die onvoldoende zijn beschadigd na een lange tijd weer actief worden.

Is er sprake van compensatiezweet na een behandeling ?

Dit is een bekend voorkomen bij ETS ingrepen. Maar de sweat X werkt volgens een geheel ander principe. Er zijn geen statistische aanwijzingen dat men compensatiezweet ervaart na sweat X

Wat zou u verder tegen een twijfelende hyperhidrose patiënt willen zeggen?

Er zijn verschillende opties op de markt. Kijk wat het beste bij u past. Nieuwe behandelingen zoals de Miradry zijn erg belovend voor zweet onder de oksels. Botox ETS, Sweat X zijn opties die het proberen waard zijn als u zweet op andere lichaamsdelen.

Met dank aan Ruben Zohar en Clinic63 voor de medewerking.

groetjes Thijs

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2252
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Re: 10 vragen over de Sweat X behandeling aan huidtherapeut Ruben Zohar van Clinic63

Bericht door Thijs »

Overigens vind je de patienten ervaringen van de sweat X hier: viewtopic.php?f=12&t=2849

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht