SlimLipo

Alles over operatieve ingrepen om het overmatig zweten tegen te gaan.

Moderators: Erje, Thijs

Plaats reactie
maartje
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: zo jun 24, 2012 6:54 pm

SlimLipo

Bericht door maartje » ma jun 25, 2012 10:35 pm

Hoi,

zoals beloofd ga ik hier verder op mijn behandeling.
Afgelopen donderdag ben ik poliklinisch behandeld met de slimlipo laser door dokter Werner Beekman, werkzaam bij Van Linschoten Specialisten te Hilversum. Dokter Beekman heeft ook zijn eigen site. Even googlelen en je hebt de site.

Omdat ik van mijzelf weet dat ik heel veel littekenweefsel aanmaak (na een andere ingreep) en hier zelfs hersteloperaties voor nodig had, was ik wat huiverig voor de "Hidrosuctie" behandeling bij Medisch Centrum 't Gooi, waar ik overigens heel net ben geholpen en er alle tijd werd genomen om mij te informeren. Dr. Bruining is zelfs zo vriendelijk geweest om mij voor een twee maanden geleden persoonlijk op te bellen om hierna mijn vragen te beantwoorden. Het vormen van overdadig littekenweefsel vormde bij hem ook een onzekerheid, wat mij na overleg van de behandeling Hidrosuctie heeft doen afzien.

Verder op de behandeling die ik wel heb ondergaan. Na een informatiegesprek met dr. Beekman in Hilversum heb ik besloten te gaan voor de behandeling met de laser.
Kosten euro 1500,- (uiteraard niet te declareren bij verzekeraar). De kosten voor de Hidrosuctie bij Med. Centrum 't Gooi zijn euro 2500,- , dus de 1500, hoewel ook geen peanuts, waren voor mij een meevaller.
Hoewel op wat langere termijn nog bezien moet worden of de behandeling succesvol is.
Donderdag, einde middag had ik een afspraak.
De locatie van Van Linschoten specialisten (ook te vinden op internet) is gevestigd naast het ziekenhuis in Hilversum. Hier zijn ook de poliklinieken voor dermatologie etc. gevestigd. Mee naar een echte operatiezaal dus, waar een vriendelijke operatie-assistente klaarstond.
Even een kort overleg over wat er ging gebeuren, een geruststelling, en ik mocht plaatsnemen op het bed.
Na het schoonmaken van de oksels met alcohol werd ik meerdere malen verdoofd. Ik schat zo'n vijf tot acht prikken per oksel, in mijn idee bleef hij prikken maargoed...Hierna kwam er een grotere canule met dito naald te voorschijn gevuld met een vloeibare substantie die onder mijn huid werd gespoten. Dr. Beekman legde uit dat dit nodig was om een buffer tussen de lagen te vormen, ook werkt de laser uit voorzorg niet in een droog gebied ivm verbranding. Ook komt het gelaserde materiaal (gesmolten vetcellen, de zweetkliertjes, haarzakjes etc.) in het vocht terecht wat daarna uit de oksel wordt geduwd. Vervolgens kreeg ik hoog in de oksel en schuin laag in de oksel een miniscuul sneetje waar de flexibele laserpen in ging.
Helaas ben ik slecht te verdoven (zo ook bij de tandarts) dus ik heb op sommige plekken toch wel een en ander gevoeld. Voor mij voelde het als het branden aan een sigarettenpeuk, wat me ook eens is overkomen, en ik rook niet eens. Maar dat terzijde.... Leuk is anders, maar het is absoluut te doen, zeker als iemand gewoon wel goed te verdoven is.
De pen gaat naar binnen, waarbij de dokter eerst even de bovenste huidlaag waar de kliertjes zich in bevinden wat los maakt door met de pen flink heen en weer te gaan. Hierna steekt hij de pen zo ver mogelijk in het te behandelen gebied en trekt hem dan al laserend terug. Hierbij hoor je wat geknetter of gesis soms, je hoort iets verbranden en je ruikt het trouwens ook. Volgens dr. Werner waren dit voornamelijk de haarzakjes, wat mij doet hopen dat ook gelijk de haargroei zal minderen. Ik vond het naar een slecht barbeque ruiken, wat dr. Beekman wel vermakelijk vond. Af en toe drukt de dokter het vocht met residu uit een van de openingen en gaat dan weer verder. Helaas liggen mijn aders nogal oppervlakkig, en werd er dus een ader geraakt die even met geweld moest worden dichtgedrukt (een paar minuten) wat eigenlijk nog het meest onaangename van de hele behandeling was. Na ongeveer 40 minuten zat de behandeling erop. Ik kreeg wat drukverband aangelegd en kon me al weer aankleden. Ik werd vriendelijk uitgeleide gedaan door dr. Beekman en kreeg een controle afspraak, een maand na de behandeling.

's Avonds begon de verdoving uitgewerkt te raken en heb ik flink gevoeld dat er een en ander gebeurd was. Dag erna behoorlijk gezwollen en pijnlijk, de armen gaan moeilijk omhoog. Maar dit vooral aan de kant waar een ader geraakt was. Hierna ging het behoorlijk bont en blauw zien. Maar: geen druppel zweet. Wel veel last van gloeien. Koelen met koelelementen in een washandje hielp.
Vandaag, maandag is de zwelling behoorlijk afgenomen en ook de ergste pijn is weg. Het voelt eigenlijk alleen nog maar wat beurs, net als een blauwe plek nadat je je gestoten hebt. Een oksel, compleet droog en de andere vandaag voor het eerst een miniscuul zweetplekje wat me al bijna in de stress deed schieten.
Tot ik mij herinnerde dat ik dom genoeg vanmorgen na het douchen wat deoleen heb opgespoten, geheel ondoordacht. Dit leverde al een aardige jeuk, en wie weet was dit wel gewoon irritatie van de huid. Er zit immers nog wat vocht/zwelling in de oksels. Gewassen dus, en hierna geheel droog.
Het voelt hoogstens wat warm, net als in je knieholte. Ietsje warm en misschien ietsje klam daardoor, maar zeker geen druppels.
Dit is het blije resultaat tot nu toe, maar ik geef het liever nog even de tijd voordat ik echt geloof dat het een blijvend resultaat heeft. Dr. Beekman noemde overigens, net als dr. Bruining dat het effect eigenlijk vrijwel direkt merkbaar is. Zweetklieren zouden zich vormen in de pubertijd. Eenmaal weggehaald, groeit er niets terug. Dit stemt mij hoopvol! Hoe blij iemand kan zijn met het terughangen van een kledingstuk nadat je het gedragen hebt, in plaats van het direkt bij de was te moeten leggen of naar de stomerij te kunnen brengen!! :cheer
Ik zal met een paar weken weer een berichtje plaatsen.


http://www.slimlipo.nl/slimlipo-overmat ... ratie.html" onclick="window.open(this.href);return false;

maartje
Druppel
Druppel
Berichten: 3
Lid geworden op: zo jun 24, 2012 6:54 pm

Re: SlimLipo

Bericht door maartje » ma jun 25, 2012 10:37 pm

Ik heb trouwens foto's, hoe te plaatsen?

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2065
Lid geworden op: di apr 26, 2005 10:45 pm
Contacteer:

Re: SlimLipo

Bericht door Thijs » di jun 26, 2012 8:24 am

Hoi Maartje,

Bedankt voor je interessante verhaal. Foto's kun je opsturen naar overmatigzweten@hotmail.com ik zal ze hier dan plaatsen!!!

gr Thijs

mirthe
Beekje
Beekje
Berichten: 18
Lid geworden op: zo nov 25, 2012 5:22 pm

Re: SlimLipo

Bericht door mirthe » zo nov 25, 2012 7:41 pm

Hoi Maartje,
Hoe gaat het nu met je na de laserbehandeling? Ben erg benieuwd na je verhaal te hebben gelezen!
Mirthe.

Erje
Moderator
Moderator
Berichten: 532
Lid geworden op: di nov 29, 2005 1:40 pm

Re: SlimLipo

Bericht door Erje » di nov 27, 2012 8:09 am

Daar ben ik ook benieuwd naar. Interessante site, vooral ook omdat ze claimen dat er geen comp.zweet zal zijn.

suman
Druppel
Druppel
Berichten: 1
Lid geworden op: wo aug 28, 2013 8:38 am

Re: SlimLipo

Bericht door suman » wo aug 28, 2013 12:26 pm

Wat ik nog even wil toevoegen mbt de HH kliniek is dat je erop moet rekenen de operatie vooruit te betalen. Dat is ongeveer 7000 euro. Ik krijg via OHRA 100 procent vergoed, marktconforme tarief. De rekening wordt daags na de operatie bij OHRA ingediend en dan is het even afwachten hoe lang het duurt voordat ze uitbetalen. Marktconform tarief betekent in mijn geval dat ik zo'n 500 euro zelf moet betalen. Gelukkig levert dit voor mij geen problemen op, maar ik kan me voorstellen dat dit soms wel zo is.

Erje
Moderator
Moderator
Berichten: 532
Lid geworden op: di nov 29, 2005 1:40 pm

Re: SlimLipo

Bericht door Erje » wo aug 28, 2013 6:21 pm

suman schreef:Wat ik nog even wil toevoegen mbt de HH kliniek is dat je erop moet rekenen de operatie vooruit te betalen. Dat is ongeveer 7000 euro. Ik krijg via OHRA 100 procent vergoed, marktconforme tarief. De rekening wordt daags na de operatie bij OHRA ingediend en dan is het even afwachten hoe lang het duurt voordat ze uitbetalen. Marktconform tarief betekent in mijn geval dat ik zo'n 500 euro zelf moet betalen. Gelukkig levert dit voor mij geen problemen op, maar ik kan me voorstellen dat dit soms wel zo is.
Dat is goed om te weten en (eventueel) rekening mee te houden. Dankjewel voor de info.

Plaats reactie