Andere methoden/medicijnen tegen zweten

Waaronder oxybutynine en glycopyrronium.

Moderators: Thijs, Erje

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2282
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Andere methoden/medicijnen tegen zweten

Bericht door Thijs »

Hoi zoals bekend zijn er naast botox injecties ook andere middelen tegen overmatig zweten. Syneo5 is een spray die goed schijnt te werken, deze is verkrijgbaar bij de DA drogist. Verder heb je nog de huis tuin en keuken middelen zoals Deoleen en odorex extra dry.

Iontopherese is een middel dat je met een bak water waar stroompjes doorheen gaan van je zwetenden handen en voeten af kan komen, echter schijnt dit niet goed te werken.

Accupunctuur werkte bij mij eveneens niet.

Dan heb je nog het aluminium oplosmiddel die je bij de apotheek kan krijgen. (volgens mij op dokters recept!)

Op internet in andere internationale forum lees ik ook steeds meer over medicijnen. Deze schijnen ook te werken maar de bijwerkingen schijnen heftig te zijn. Een term die ik veel lees is Oxybutinin. Geen idee wat het precies is. Mischien eens met de huisarts overleggen.

Verder is er nu ook Botox in creme vorm, maar dit is tegen rimpels en nog niet getest ivm zweten. De dermatoloog die ik sprak had er een hard hoofd in in ieder geval.

Weten jullie nog meer middelen cq medicijnen ? plaats ze hier...

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2282
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Deze link kwam ik nog tegen. Het medicijn (?) heet dehydral en is te bestellen via Amerika. Schijnt te werken voor een hoop mensen, zelfs tegen oksel zweten al staat er dat het voor voeten is.

https://www.feelbest.com/shop/product_d ... 7154700017

Geen flauw idee of dit ook in Nederland verkrijgbaar is...

Dan vond ik deze ook nog:

https://www.feelbest.com/shop/product_d ... 7453621921

En deze:

https://www.feelbest.com/shop/product_d ... 7453621920

Ik denk dat het een soort syneo5 is.... maargoed.. wilde het toch even delen met u allen. Het is tegenwoordig een peuleschil om zoiets uit Amerika te bestellen... ja toch ? :o

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2282
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Hoi allemaal,

Ik ben lid van verschillende internationale HH forums en vandaag las ik een bericht over iemand met HH die oxybutynin gebruikt. Nu zegt mij dat helemaal niets, maar diegene zweert er bij.

Op internet vond ik er het e.e.a. over... In het kort las ik dat het het zweten doet afnemen. Het word ook ditropan genoemd. Ik heb totaal geen ervaring met medicijnen tegen overmatig zweten. Maar ik wilde het toch even delen met jullie. Is er niemand die een huisarts heeft gesproken hier over ? Zodra ik weer eens bij hem ben zal ik het zeker vragen.
Laatst gewijzigd door Thijs op do 19 mei 2005, 17:11, 1 keer totaal gewijzigd.

ettina
Druppel
Druppel
Berichten: 9
Lid geworden op: wo 27 apr 2005, 12:39
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

moet nog steeds wennen..

Bericht door ettina »

Hoi thijs,

Ben nog steeds deze foum aan het ontdekken :? ! Vind hem echt goed maar ik merk dat het iets ingewikkelder is dan de vorige, tenminste je moet er meer voor doen. Nu is het persoonlijk hoor, maar ik vind het zo jammer dat ik niks meer van de vorige leden hoor(een aantal daarvan dan)
Maar goed thijs dat neemt niet weg dat je geweldig werk doet hier. Je zet je goed in dus dit moet ik blijven volgen hier..

Weet je trouwens of hyperhidrosis erfelijk is? Vandaag zag ik mijn dochtertje van pas 2 jaar zo zweten op voorhoofd, dat ik zo schrok en dacht dat ze dat van mij had! Toch gek dat je dit soort dingen bedenkt, of niet?!!
Maar goed ben benieuwd hoe het met de leden van msngroups gaat, we moeten toch hiermee doorgaan?
Misschien moeten we een beetje wennen... :shock:

groetjes Ettina

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2282
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Hoi Ettina,

Of hyperhidrosis erfelijk is lopen de meningen uiteen. Ik heb vernomen dat sommige doktoren zeggen van wel en anderen zeggen van we weten het niet 100% zeker. Het zou dus best heel goed kunnen. Ik denk zelf van wel. Sommige mensen hebben gewoon meer aanleg om te zweten dan anderen. Sommigen hebben het sneller warm dan een ander. Bij mij in de familie heeft niemand het, maar ik weet dat mijn moeder ook behoorlijk zweet en dat ze het heel snel warm heeft. Ik denk dat er wel degelijk een connectie is. De "hoge" heren zijn er nog niet uit. De andere leden moeten onderhand allemaal weten dat we een nieuwe site hebben. Het staat op de oude site en ik heb ook emails gestuurd. Dat zij niets schrijven komt denk ik omdat ze geen tijd hebben ofzo, ze zullen wel van het mooie weer genieten. Ik denk dat het vanzelf weer komt. Vergeet niet dat van de 12 oude leden, er mischien 5 ofzo actief waren..... Ik kan er helaas ook niets aan doen.... ik wil ook meer activiteit en meer leden. Doe mijn uiterste best... Ik denk niet dat dit forum moeilijker is, integendeel. Als je het door hebt dan is het veel overzichtelijker, veel makkelijker en er is veel meer mogelijk. Probeer gewoon het e.e.a. uit!!

En je kunt altijd een vraag stellen! groetjes Thijs

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2282
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Vandaag een email van een Engelse specialist chirurg, die zich bezig houd met HH. Ja je leert nog eens mensen kennen op deze manier :)

Zij schrijft dat in Engeland in ziekenhuizen bijna alleen iontopheresis wordt toegepast. En dat dit vergoed wordt. Volgens haar zijn de nieuwste ionto apparaten dusdanig goed en verbeterd dat 85 % van de klachten van handen en voeten zweten zijn opgelost. Ze zijn nu bezig met speciale "pads" om het ook voor oksels te kunnen gebruiken, want dat was het grote manco altijd van iontopheresis.

Volgens haar kun je met leiding water en stroom al heel veel zweet klachten oplossen en voor de wat hardnekkigere zweters voegen ze een middel in het water erbij. Te weten: Glycopyrromium Bromide (Robinul)

Is een onderzoekje waard denk ik...... heb geen idee hoever ze hier in Nederland mee zijn....

groetjes Thijs

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2282
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Verder kun je nog tal van andere produkten proberen om het zweten tegen te gaan. Deoleen creme vind ik persoonlijk erg goed, maar helpt maar een beetje bij mij.... odorex extra dry hoor je veel mensen over, bij mij werkte het niet.

Vichy creme. Heel duur en ehh heel erg niet werken bij mij :)

Syneo 5. Redelijk prijzig 20 euro ofzo... bij DA te koop, en werkt bij veel mensen. Ik heb het zelf niet geprobeerd.

Tja en meer is er niet eigenlijk ? ja voor de dames zijn er van die dingen die je in je kleding kunt naaien. Die absorberen vocht. maar of dat nou de oplossing is ? en ik zie mezelf daar nog niet mee lopen in een tshirt.

Verder kan ik niet veel bedenken. Aluminium chloride vloeistof, van de huisarts... werkte bij mij ook niet.

Salie thee is vocht afdrijvend... werkte ook niet. Kruiden mixxen via accupunctuur... werkte ook niet...

Ik had op een gegeven moment voor een vermogen aan deoderants en cremes.. niets.. niets hielp... :cry:
Van alle deoderants en cremes vind ik deoleen echt nog het best. Maar probeer vooral ook syneo 5, veel mensen zijn er bij gebaat!

kimmy
Oceaan
Oceaan
Berichten: 847
Lid geworden op: wo 27 apr 2005, 08:46
Locatie: Eibergen
Contacteer:

Bericht door kimmy »

Ik had nog "pads" besteld in Oostenrijk, di eplak je in je oksels en zou heel goed moeten zijn.
Ik had er geen baat bij.
Het enige wat ik eraan over heb gehouden is de afdruk van de pads in mijn oksels, en erg pijnlijk bij het eraf halen, de tranen stonden in mijn ogen.
De dingen die je in je kleding kunt naaien waar Thijs het over heeft zijn :sous-brasses. je kunt ze bij een fournituren zaak kopen of op de markt bij zo'n garen kraam. Bij mij helpt dat ook niet zweet gaat er dwars door heen!
Gr Kim

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2282
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Liep vandaag door een winkelstraat en kon het niet laten om even de kruidvat in te lopen. Ik zocht odorex extra dry, wilde wel eens weten hoeveel aluminium chloride daar in zat..... nou er zit wel aluminium chloride in maar er staat totaal niet op hoeveel procent. Ik dat doosje open maken... geen briefje, gebruiksaanwijzing of wat dan ook....
Vreemd........

Overigens wil ik een ieder toch nog wijzen op het medicijn oxybutynin. Uiteraard moet je dit in overleg met je huisarts doen, maar ik lees steeds meer goede berichten over dit medicijn tegen overmatig zweten. Let wel, ik heb alleen gelezen over oksel zweten en hele lichaam zweten. Dus wellicht ook voor handen en voeten ?!?!?! In Nederland is dit medicijn gewoon verkrijgbaar, kost bijna niets (als het niet al vergoed word) en de bijwerkingen zijn vaak een droge mond of dat je vaker moet plassen.
Het zweten schijnt echt over te zijn...

Zover ik kan inschatten zal het medicijn alleen op dokters voorschrift te krijgen zijn en moet je dit eerst goed bespreken. Ik mag aannemen dat je huisarts of dermatoloog hier meer over moet weten.
Ik kan me voorstellen dat het met name voor mensen die last hebben van handen/voeten zweten erg ideaal kan zijn. Maar ook oksel zweters zoals ik zelf :o zijn dan niet meer afhankelijk van botox en die verschrikkelijke strijd om vergoeding hiervan.....(en vergeet die spartaanse pijn prikken niet, he Kim ? :wink: )

De eerste de beste keer dat ik bij de huisarts ben (ik kom er eigenlijk zelden) ga ik er zeker naar vragen. Tis maar dat jullie weten dat het bestaat en ook al in Nederland wordt voorgeschreven!!

Carina
Waterval
Waterval
Berichten: 165
Lid geworden op: zo 01 mei 2005, 16:16
Locatie: Eindhoven
Contacteer:

Bericht door Carina »

Hallo

Ik ben ook gaan kijken bij de drogist en kon het ook niet vinden hoeveel alu-chloride er in odorex extra dry zit.
Heb gemaild naar de nederlandse distributeur en kreeg als antwoord dat het een beschermt recept was en niet vrijgegeven werd :? . Een mailtje teruggestuurd met wat uitleg over hyperhidrosis en ze zal mij begin volgende week terug mailen met wat ze losgepeuterd kan krijgen. :lol:
Syneo5 ( ongeveer 7% alu-chl.) en odorex extra dry hebben als werkend medicijn allebij aluminium-chloride, en zijn dus hetzelfde (alleen een stuk lichter)als de lotion die je bij de huisarts krijgt (15 of 20%). Ze worden beide ook met alcohol gemaakt. Misschien zit er iets van huidvriendelijke middelen in, wat je bij de huisarts niet hebt (het irriteert namelijk nogal, maar is met een goede creme te verhelpen). Het is in ieder geval wel goedkoper en heeft een sterkere werking.
Ik hoop volgende week meer te weten over de odorex.

Groetjes, Carina :D :D :D :D

marinda
Druppel
Druppel
Berichten: 9
Lid geworden op: do 19 mei 2005, 22:53
Contacteer:

homeopathie

Bericht door marinda »

ik heb laats van iemand de tip gekregen om is homeopathische middelen te gebruiken bij overmatig transpireren. ben een homeopathisch gezondheidsboek gaan halen en hierin vond ik het hoofdmiddel bij overmatige zweetafscheiding:jaborandi pentarkan,voor mensen die snel zweten aan het hoofd,en altijd klamme handen hebben:calcarea carbonica d6 tabletten en voor koude zweetvoeten:silicea terra d6 tabletten. heeft iemand hier ervaring mee??? en zo ja, helpt het???
ik ben het zo zat om tien x per dag een schoon truitje aan te trekken en continu met mijn armen naar beneden te lopen :( :(
het hele vreemde bij mij is dat ik vaak alleen overdag last hebt van overmatig transpireren, s'avonds en s'nachts bijna nooit. hoe is dat bij jullie :?: :?:

greetz,marinda

Hanneleen
Rivier
Rivier
Berichten: 101
Lid geworden op: zo 01 mei 2005, 01:07
Contacteer:

Bericht door Hanneleen »

Hoi Marinda,

Mijn huisarts is tevens homeopaat. Voor zover ik weet heeft hij mij nog nooit homeopathie voorgeschreven tegen overmatig zweten. Veel vertrouwen zal hij er dus niet in hebben. Maar het is altijd te proberen natuurlijk.

Bij mij is het ook zo dat ik 's avonds en 's nachts meestal niet zweet. Ik merk zelfs dat ik tijdens de voormiddag doorgaans meer zweet dan in de namiddag!
Het is nu 0u21 en ik ben volledig droog. Ik heb wel geen idee wat er zou gebeuren moest ik nu gaan sporten op dit uur. Ik heb een sterk vermoeden dat het zweet al snel zou druppen, maar ik heb nu toch echt geen zin om het uit te proberen. :P

Groetjes,
Hanneleen

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2282
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bericht door Thijs »

Ook ik zweet normaal gesproken alleen overdags en begin van de avond. Snachts niet... maar snachts ben je veilig rustig en in je eigen bedje. Daarom denk ik ook dat een groot gedeelte van de oorzaak van hyperhidrosis psychisch is op de een of andere manier. Dat klopt ook want het signaal om je zweetklieren aan te sturen van ga zweten komt uit je hersens. Ze weten ook al welk gedeelte van de hersens maar waarom dat gedeelte die signalen stuurt weten ze niet. Ik denk dat dat dus komt doordat je (onbewust) jezelf toch "druk" maakt om iets ?!?!?!

Hanneleen
Rivier
Rivier
Berichten: 101
Lid geworden op: zo 01 mei 2005, 01:07
Contacteer:

Bericht door Hanneleen »

Thijs,

Misschien weet je dat wel, maar er bestaan zelfs hersenoperaties tegen overmatig zweten. Dat staat op de één of andere manier in verband met hersenoperaties tegen blozen. Er zijn mensen die een bloosfobie hebben, zo erg dat ze er een hersenoperatie voor over hebben.
Het enige wat ik verder weet over die operatie, is dat de slaagkansen eerder klein zijn en dat je er blijvende gevolgen aan kan overhouden.
Niet direct aan te raden dus...brrrr. Dan maar liever zweten!

Ik geloof ook dat er een psychische component meespeelt: jaag je maar eens op, dan voel je het vanzelf.
Maar het is zeker niet alleen dat. Ik zweet bijvoorbeeld heel erg na een douche, wat toch een ontspannende activiteit is.

Hanneleen

marinda
Druppel
Druppel
Berichten: 9
Lid geworden op: do 19 mei 2005, 22:53
Contacteer:

Bericht door marinda »

ik zweet ook heel errug na een douche :oops: soo errug dat ik mijn oksels daarna met een washandje opnieuw moet wassen....vroeger had ik dit probleem niet,is pas gekomen na de geboorte van mijn zoontje,nu bijna vier jaar geleden.heb vandaag voor het eerst aluminiumhyxchloride geprobeert en ben nog steeds droog,maaruh het is nu errug vroeg in de morgen en s'nachts zweet ik nie zoveel,dus maar ff morgen afwachten :?

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht