Einde aan (mijn) gezweet, eindelijk!

Diverse onderwerpen met betrekking tot overmatig zweten, huisarts, dermatoloog, zweet ervaringen etc.

Moderators: Erje, Thijs

~Pelusa~
Beekje
Beekje
Berichten: 25
Lid geworden op: za 10 jun 2006, 10:54

Bericht door ~Pelusa~ » za 12 aug 2006, 21:42

jotika01
beginner


Geregistreerd op: 10-5-2006
Berichten: 36

Geplaatst: Wo Aug 02, 2006 10:41 pm Onderwerp: Placebo

--------------------------------------------------------------------------------

Ik zeg ook hier boven niet dat het per se oplichting is. Het is OF oplichting OF de persoon heeft een "goede dag". Met "goede dag" bedoel ik placebo effect.

Je gelooft toch werkelijk niet dat een steen de gesteldheid van je hele lichaam kan veranderen? Overmatig zweten heeft vaak een endocriene of neurologische oorzaak. Dat kun je niet even met een steen oplossen. Wel is het mogelijk dat het zweten stukken minder wordt als je erin gelooft, dit is het bekende placebo effect.

Elke specialist, wetenschapper en goed opgeleide holistische genezer (ik ken er een paar die mijn klacht ook hebben proberen aan te pakken) weet dat slechts een steen niet kan werken.

Laatst aangepast door jotika01 op Wo Aug 02, 2006 10:52 pm, in totaal 2 keer bewerkt
dat zou ik nou niet zo snel zeggen, het is wetenschappelijk bewezen dat van sommige gesteenten bepaalde trillingewn ofzoiets uittgaan,en dat die dus wel degelijk kunnen helpen bij dingen(kwaaltjes). Ik weet niet precies hoe het zit, maar hierdoor denk ik dat het misschien wel zou kunnen werken.

mirela
Rivier
Rivier
Berichten: 107
Lid geworden op: ma 23 jan 2006, 12:57
Locatie: Enschede

Bericht door mirela » ma 14 aug 2006, 14:49

heb net alles ff doorgelezen.

Waar zijn jullie nu eigenlijk op tegen.???? Iedereen hier zoekt het supermiddel tegen HH. Operaties, tabletten, anti transparanten, ionforese hydrochloride, haptonomie, botox enz. dit zijn middelen die al met al een klein kapitaal kosten. (en die hebben de meeste van ons ook al uitgegeven).

Als iemand en zelfs meerdere mensen baat vinden bij het dragen van een bepaalde steen, toon dan in iedergeval het respect met de reaktie die je geeft, ook al geloof je het niet.

Wil nog wel een voorbeeldje geven:
Bijna iedereen heeft hier geld uitgegeven aan anti-transparante deo's, bij hoeveel van de mensen werkt het zoals de verpakking aangeeft? Zal het antwoord ook maar geven, bij heel weinig mensen.

Dus van mij de vraag? waar heb je hem besteld? en wat waren de kosten?

Groetjes Mirela

Flower
Vijver
Vijver
Berichten: 56
Lid geworden op: ma 10 apr 2006, 20:23

Bericht door Flower » ma 14 aug 2006, 22:50

Ik denk ook dat we tegenwoordig wel erg ver van de 'natuur enzo' zijn verwijderd. Wat Angela eerder schreef (by the way, ik vond het heel helder juist hoor). Vroeger was het doodnormaal om te geloven in de kracht van stenen, heilzame muziek e.d. Niet voor de terminale ziekten enzo uiteraard, maar ik denk dat veel mensen de kracht van natuurlijke voorwerpen als bijv. stenen sterk onderschatten. Ik ben zeker geen zweverig typje, maar ik kom er steeds meer achter dat ik persoonlijk veel meer baat (bij van alles) heb bij natuurlijke geneeswijzen dan in het reguliere. Het is ook grappig dat mensen het heel normaal vinden dat de afstandsbediening (en tv uberhaupt) werken met signalen en mobieltjes en internet, etc. Je ziet het niet, maar dat het 'werkt', daar is geen twijfel en 'wenkbrauwoptrekkerij' over. Dat een steen (mineraal) bepaalde signalen zou kunnen afgeven (energie) vind ik eigenlijk veel logischer. En je hebt er ook nog eens niet de soms 'minder fijne' bijwerkingen van... Maar wat hier ook al werd gezegd; het maakt niet uit hoe het werkt, voor sommigen werkt het en dat is toch helemaal super! En idd, ik heb weinig/geen vertrouwen in veel van de medicijnen van tegenwoordig. Daar heb ik nou weer heel slechte ervaringen mee.

jupz
Beekje
Beekje
Berichten: 24
Lid geworden op: do 08 jun 2006, 21:47

Bericht door jupz » ma 14 aug 2006, 23:48

Flower schreef:....
Beetje into New Age??

HotHead
Beekje
Beekje
Berichten: 12
Lid geworden op: do 10 aug 2006, 23:57

Bericht door HotHead » di 15 aug 2006, 00:16

Flower schreef:Ik denk ook dat we tegenwoordig wel erg ver van de 'natuur enzo' zijn verwijderd. Wat Angela eerder schreef (by the way, ik vond het heel helder juist hoor). Vroeger was het doodnormaal om te geloven in de kracht van stenen, heilzame muziek e.d. Niet voor de terminale ziekten enzo uiteraard, maar ik denk dat veel mensen de kracht van natuurlijke voorwerpen als bijv. stenen sterk onderschatten. Ik ben zeker geen zweverig typje, maar ik kom er steeds meer achter dat ik persoonlijk veel meer baat (bij van alles) heb bij natuurlijke geneeswijzen dan in het reguliere. Het is ook grappig dat mensen het heel normaal vinden dat de afstandsbediening (en tv uberhaupt) werken met signalen en mobieltjes en internet, etc. Je ziet het niet, maar dat het 'werkt', daar is geen twijfel en 'wenkbrauwoptrekkerij' over. Dat een steen (mineraal) bepaalde signalen zou kunnen afgeven (energie) vind ik eigenlijk veel logischer. En je hebt er ook nog eens niet de soms 'minder fijne' bijwerkingen van... Maar wat hier ook al werd gezegd; het maakt niet uit hoe het werkt, voor sommigen werkt het en dat is toch helemaal super! En idd, ik heb weinig/geen vertrouwen in veel van de medicijnen van tegenwoordig. Daar heb ik nou weer heel slechte ervaringen mee.
Het grappige is dat je in huidige "primitieve" samenlevingen nooit mensen met deze kleine, maar zeer vervelende kwaaltjes ziet. Het is waar dat we steeds verder van de natuur verwijderd raken, en het lijkt wel of het aantal afwijkingen die Westerse mensen kunnen hebben/oplopen per jaar exponentieel toeneemt, evenals het aantal mensen in de ziektewet...
Laatst gewijzigd door HotHead op di 15 aug 2006, 00:52, 1 keer totaal gewijzigd.

Angela
Oceaan
Oceaan
Berichten: 415
Lid geworden op: zo 22 mei 2005, 18:16
Locatie: Nieuwegein

Bericht door Angela » di 15 aug 2006, 00:25

Haha, Flower, grappig dat je dat zegt over die afstandbediening enzo. Heb me daar ook meerdere malen over verwonderd, dat mensen dat doodnormaal vinden maar niet geloven in andere soorten straling of iets dergelijks. Ik ben zelf ook helemaal niet zweverig maar probeer wel zeker open te staan voor alles. Zolang je sceptisch blijft vind ik dat persoonlijk juist een goede houding. Ben het in ieder geval helemaal met je eens ;).

En denk ook niet dat dit iets met New Age te maken heeft trouwens. Dat is precies wat ik bedoel te zeggen; dat als je over dit soort zaken een andere mening bent toegedaan dan de meerderheid je meteen in een vakje wordt gestopt. Het is gewoon open staan voor dingen buiten het bekende en respect hebben voor andermans gedachten en deze niet meteen af te keuren zonder er eerst serieus over nagedacht te hebben.

Haha, maar goed, zal hier niet teveel op door gaan. Anders krijgen we straks weer een discussie over de manier waarop verschillende mensen denken enzo :). Zal het weer on-topic houden Thijs ;).

jupz
Beekje
Beekje
Berichten: 24
Lid geworden op: do 08 jun 2006, 21:47

Bericht door jupz » di 15 aug 2006, 00:39

Angela schreef:Haha, Flower, grappig dat je dat zegt over die afstandbediening enzo. Heb me daar ook meerdere malen over verwonderd, dat mensen dat doodnormaal vinden maar niet geloven in andere soorten straling of iets dergelijks. Ik ben zelf ook helemaal niet zweverig maar probeer wel zeker open te staan voor alles. Zolang je sceptisch blijft vind ik dat persoonlijk juist een goede houding. Ben het in ieder geval helemaal met je eens ;).

En denk ook niet dat dit iets met New Age te maken heeft trouwens. Dat is precies wat ik bedoel te zeggen; dat als je over dit soort zaken een andere mening bent toegedaan dan de meerderheid je meteen in een vakje wordt gestopt. Het is gewoon open staan voor dingen buiten het bekende en respect hebben voor andermans gedachten en deze niet meteen af te keuren zonder er eerst serieus over nagedacht te hebben.

Haha, maar goed, zal hier niet teveel op door gaan. Anders krijgen we straks weer een discussie over de manier waarop verschillende mensen denken enzo :).
hehe, tsja ik moet gwoon erg denken aan de onttovering van de wereld hoe Max Weber dat beschrijft(google maar) en dat er nu een beweging (op komst) is, dat mensen geloven in een alternatieve vormen van zingeving, hetzij goed/fout. maar volgens mij impliceer jij dat ik andermans gedachten afkeur en dat ik er niet serieus over heb nagedacht?? of heb ik dit verkeerd?

maar goed, on-topic, het gaat eenmaal over zweten

Angela
Oceaan
Oceaan
Berichten: 415
Lid geworden op: zo 22 mei 2005, 18:16
Locatie: Nieuwegein

Bericht door Angela » di 15 aug 2006, 01:11

Haha, nee, dat heb je inderdaad verkeerd ;). Bedoel meer te zeggen dat dat het doel is achter mijn gedachtenspinsels, dat ik probeer om dingen niet meteen af te keuren, etc. En dat het niet meteen als New Age omschreven hoeft te worden als je ergens anders over denkt, zeg maar. Heb een hekel aan hokjes :). En Max Weber ken ik wel, al ben ik niet echt bekend met zijn werk. Zal hem inderdaad even googlen ;).

jotika01
Plas
Plas
Berichten: 45
Lid geworden op: wo 10 mei 2006, 19:54

Even nog

Bericht door jotika01 » di 15 aug 2006, 20:19

Inderdaad, deze maatschappij staat erg ver af van de natuur. Dat uit zich heel kenmerkend in de synthetische medicijnen die worden voorgeschreven. Maar realiseer je wel dat veel medicijnen gebaseerd zijn op planten en kruiden die ooit ontdekt zijn!

Het is niet onmogelijk dat een steen genezend kan werken. De vergelijking met een afstandsbediening begrijp ik wel, maar is volgens mij niet juist:

De werking van de infraroodstraling (dat net buiten het zichtbare spectrum ligt) wordt goed begrepen en is ook aan te tonen. De straling van een steen daarentegen is een ander verhaal: een steen heeft een zeer licht biomagnetisch veld dat nauwelijks te meten is...

Eerder zei iemand dat de werking van stenen ooit bewezen is, maar dat is absoluut niet waar. Dit betekent niet dat de genezende werking van stenen onzin is.

Flower
Vijver
Vijver
Berichten: 56
Lid geworden op: ma 10 apr 2006, 20:23

Bericht door Flower » wo 16 aug 2006, 15:08

Wow, ik ben even een paar dagen niet langsgeweest. Het is wel een aardige discussie geworden :P.

Ik zie mezelf idd niet als een 'new age' type, maar mensen vinden het blijkbaar vaak prettig als ze mensen ergens kunnen 'plaatsten' (ik weet dat jij dat niet als bedoeling had hoor Jupz). Ik weet echter wel dat ik het heel vaak niet eens ben met de dingen die tegenwoordig gaande zijn. Inderdaad zijn bijna alle synthetische medicijnen afgeleidt van planten, kruiden, mineralen, etc. Ik studeer niet voor niets homeopathie en daarnaast ook kruidenkunde. Als het echt niet anders kan, zal ik zeker niet eigenwijs zijn en de reguliere hulp niet afwijzen. Maar dan moet het al echt om iets gaan waarbij een operatie e.d. aan te pas komen. Maar goed, dat is mijn ervaring ermee.

Dat voorbeeld met die afstandsbediening was gewoon meer een voorbeeld van iets dat de meeste mensen gewoon 'aannemen', maar verder geen idee van hebben hoe het werkt. Zelfs als je het zo mooi en duidelijk uitlegt als jij dat doet Jotika, 'zal het wel' voor veel mensen. Het werkt immers en daar gaat het om! Ik denk dat het ook zo is met de meer 'zweverige/spirituele/natuurlijke/alternatieve' dingen (hoe je het ook noemen wilt). Niet alles is 'wetenschappelijk' uit te leggen (afstandsbedieningen en mobieltjes wel, want dat is door mensen zelf bedacht en gemaakt). Maar ik persoonlijk heb en vind dat ook niet echt nodig. Waarom moet er 'bewijs' voor zijn of moet het 'wetenschappelijk' uitgelegd worden. Bij de reguliere medicijnen moet dat absoluut, want anders kan het levensgevaarlijk zijn. Maar zo'n steentje, dat behoeft wat mij betreft geen uitgebreide analyse of wetenscahppelijk onderzoek. Ik heb ondertussen geleerd dat sommige dingen zijn zoals ze zijn en al dan niet werken. En dat het lang niet altijd met de meest gangbare verklaring te maken heeft (als er niet direct 'bewijzen' voor de werking zijn): placebo effect. Ik zie wat homeopathie bij dieren doet en die kunnen niet 'placebo reageren'.

Verder... ik ga ook maar eens google-en naar Max Weber. Ik ken de naam ook wel van horen zeggen, maar verder.... En aangezien ik een neiuwsgierig mens ben (en overal open voor sta, met idd de nodige afstand en enig sceptisme) :P

Greenthings :roos ,
Flower

jotika01
Plas
Plas
Berichten: 45
Lid geworden op: wo 10 mei 2006, 19:54

Inderdaad

Bericht door jotika01 » wo 16 aug 2006, 18:35

Hoi Flower,

Het is inderdaad goed om voor veel dingen open te staan. Ik zelf ben een wetenschapper en het valt mij op hoe veel "collega's" ongezond sceptisch zijn: ze lijken bijna angstig voor zaken die ze niet kunnen verklaren.

Ik weet heel zeker dat er vele zaken zijn die nu belachelijk lijken, maar straks als effectief zullen worden beschouwd!

Flower
Vijver
Vijver
Berichten: 56
Lid geworden op: ma 10 apr 2006, 20:23

Bericht door Flower » wo 16 aug 2006, 19:07

Ja, dat is vaak zo, mensen zijn bang voor het 'onbekende' of iets dat 'anders' is. Ik kan dat ook best wel begrijpen, maar het blijft dan allemaal wel wat oppervlakkig. Ik denk zelf dat als de 'wetenschapper' en de 'alternatieveling' met elkaar samenwerken, er heel wat bereikt kan worden. Ooit hoop ik dat ik als homeopaat voor dieren kan samenwerken met een dierenarts. Dat zij dieren (als de baasjes daar voor open staan uiteraard) naar mij doorverwijzen. Als er echt niks aan gedaan kan worden verder, dan zal er wel met 'het zwaardere geschut' gewerkt moeten worden. En als er operaties door een dierenarts zijn uitgevoerd, kan er in de homeopathie heel veel verder gedaan worden. Ook het 'voorwerk' enzo. Bij dieren blijkt homeopathie vaak heel goed te helpen. Toegeven, soms is het een aardig zoekwerkje. Maar ik denk persoonlijk dat je beter eerst kan kijken of iets als homeoptahie o.i.d. werkt, alvorens je naar de synthetische middelen reikt.

:roos

sadje
Beekje
Beekje
Berichten: 12
Lid geworden op: do 27 jul 2006, 18:36

Bericht door sadje » do 03 mei 2007, 15:39

ik heb ook maar zo'n steentje gekocht, kostte 3 euro.
ben 1 week verder, nog geen resulaat even geduld hebben.
hoop dat het werkt, ben bereid om van alles te proberen maar moet niet duur zijn.

karina.
Druppel
Druppel
Berichten: 9
Lid geworden op: zo 27 mei 2007, 15:03

Bericht door karina. » wo 13 jun 2007, 20:19

Hoihoi.
Ik heb hem nu ook op mijn huid hangen.
Stopt het dan helemaal, of maar een beetje ofzo?
Want ik wil hélemaal droog zijn als ik (maar 4 minuten) naar school fiets ofzo.

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht