Bromhidrosis Zweten en stinkt naar zweet

Diverse onderwerpen met betrekking tot overmatig zweten, huisarts, dermatoloog, zweet ervaringen etc.

Moderators: Erje, Thijs

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2230
Lid geworden op: di 26 apr 2005, 22:45
Contacteer:

Bromhidrosis Zweten en stinkt naar zweet

Bericht door Thijs » wo 06 sep 2017, 12:28

Bromhidrosis Zweten en stinkt naar zweet

•Geur Fysiologische Menselijk Lichaam
•Soorten klieren en hun functies
•Bromhidrosis apocrine
•Bromhidrosis eccrine
•Oorzaken van Bromhidrosis
•Diagnostische tests om de Bromhidrosis identificeren

De Bromhidrosis en een chronische aandoening waarbij de geur afkomstig van de huid onaangenaam. Wanneer en bijzonder intens of aanzienlijk interfereren met het sociale leven, de Bromhidrosis veronderstelt pathologische aspecten en vereist specialistische behandeling.

De stoornis en grotendeels gerelateerd aan de afscheiding geproduceerd door apocriene klieren; kan constitutioneel zijn of afhankelijk van veranderingen in de huid van bepaalde onderdelen (handen, voeten) of meer van de lagen van de epidermis (zoals bij bepaalde bacteriële of schimmelinfecties). De Bromhidrosis meestal van invloed op individuen in de post-puberale, maar de incidentie en nog steeds beschouwd als zeldzaam.

Geur Fysiologische Menselijk Lichaam

De Bromhidrosis duidt op een versterking van de fysiologische lichaamsgeuren: kan ontwikkelen op oksel niveau, de zolen van de voeten of hyperhidrose.

Fysiologisch het lichaam verspreidt een karakteristieke geur: dit hangt vooral af van de soort en hoeveelheid van de bacteriële flora, welke stoffen uitgescheiden door zweetklieren of afgeleid keratinocyten metaboliseert (= hoofdhuid zweet en talg; oksel zweet =; = voeten zweet en keratine) . Ook het optreden van bepaalde factoren, zoals de aanwezigheid van pathologische aandoeningen kan hormonale veranderingen van een gezonde persoon, sommige voedingsmiddelen en inname van bepaalde geneesmiddelen beïnvloeden lichaamsgeur.

Soorten klieren en hun functies

De zweetklieren zijn voornamelijk verdeeld in twee soorten: eccriene klieren en apocrine.


Eccriene zweetklieren


De exocriene zweetklieren worden verdeeld over het gehele oppervlak van de huid en zijn vooral geconcentreerd in de oksels, gezicht, de handpalmen en voetzolen. Hun belangrijkste functie is om te voorzien in de thermoregulatie van het organisme door de verdamping van het sudore.A verschil van de talgklieren, wordt de productie van uitgescheiden gerealiseerd zonder cellulaire vernietiging of verlies van het cytoplasma.

De exocrien zweet en een kleurloze, heldere en weinig geur, variabele samenstelling volgens de site: het bevat 98-99% ureum, urinezuur, creatinine, melkzuur). De afscheiding van zweet en discontinue en gereguleerd door diverse stimuli (fysische, chemische, metabolische, nerveuze en emotionele).


Apocriene zweetklieren


De apocriene klieren zijn alleen aanwezig in sommige gebieden: de distributie en beperkt tot oksels, borstklier tepelhof, lies en perineum. Sommige elementen zijn ook gevonden in apocrine gebieden periorbitale (ooglidrand) en periauricolari (externe akoestische gehoorgang).
De apocriene klieren zijn klein en niet actief tijdens de kindertijd, geen rol in de thermoregulatie spelen, maar zijn verantwoordelijk voor de karakteristieke geur pheromonal (waarvan de functie is om seksuele interesse te stimuleren, bij dieren, in het bijzonder). De klieren produceren, vanaf de puberteit, een apocriene zweet geelachtig-wit, scherp en rijk aan verschillende organische stoffen (koolhydraten, vetten) en anorganische (zoals ijzer). Overmatige productie van zweet die een onaangename geur kan genereren en problemen in interpersoonlijke relaties te creërenDe emissie van karakteristieke optreedt volgende verschijnselen van bacteriële afbraak van de secretie, die plaatsvinden op het huidoppervlak. Sommige studies tonen aan dat mensen met Bromhidrosis apocriene klieren zijn talrijker en grotere maten. De controle van de apocriene klieren lijkt door het sympathische zenuwstelsel via perifere mechanismen gereguleerd door catecholamines worden geregeld.Hoewel beide soorten Bromhidrosis kan voorkomen bij mensen van elk ras, geslacht en leeftijd, zijn er enkele verschillen tussen de twee vormen:

Bromhidrosis apocrine

De Bromhidrosis apocrine en vormen meer verspreid en moet worden onderscheiden van de vorm eccrine, minder vaak voor. De factoren die bijdragen aan de pathogenese verschillen: de producten van bacteriële afbraak van apocriene zweet bevat ammoniak en korte-keten vetzuren; hun aanwezigheid produceert kenmerkende geuren sterk en scherp.
De huid is meestal normaal, behalve wanneer de Bromhidrosis en bijbehorende huidziekten gelijktijdige, zoals erythrasma (infectie van bacteriële oorsprong, als gevolg van Corynebacterium minutissimum, die gedijt in vochtige ruimtes, zoals de plooien van de huid). De Bromhidrosis apocrine en vaker voor in veel Aziatische landen, vaak geassocieerd met een positieve familiegeschiedenis. De meeste gevallen treft vooral mannen en komt na de puberteit (afhankelijk van de functie apocrine) en zeldzaam bij ouderen.

Bromhidrosis eccrine

In sommige gevallen, eccriene afscheidingen, meestal reukloos, neem een ​​geur invasief. De belangrijkste oorzaak van deze vorm van Bromhidrosis en bacteriële afbraak van keratine in combinatie met exocrien zweet, wat een vieze geur produceert. L 'inname van bepaalde voedingsmiddelen, waaronder knoflook, ui, curry, alcohol, bepaalde medicijnen (zoals penicilline en bromide) en toxines kunnen Bromhidrosis eccrine veroorzaken. Tenslotte kan deze vorm van de ziekte gevolg van metabole oorzaken (bijvoorbeeld de trimethylaminuria syndroom of visgeur, die een defect in de afbraak van trimethylamine, die ook vrijgegeven door transpiratie veroorzaakt). De eccriene Bromhidrosis komt voor bij mensen van alle rassen en kan op elke leeftijd voorkomen.

Bromhidrosis en hyperhidrose. De rol van de hyperhidrosis (overmatige afscheiding van de exocriene klieren) in de pathogenese van Bromhidrosis nog niet duidelijk:
•Kan het bevorderen van de verspreiding van apocriene zweet en verder bijdragen aan Bromhidrosis het creëren van een vochtige omgeving, ideaal voor de groei van bacteriën.
•Of, integendeel, de exocriene hyperhidrosis symptomen van Bromhidrosis naar de geur van apocriene transpiratie verdunnen verbeteren.

Oorzaken van Bromhidrosis

De belangrijkste oorzaak leidt tot de productie van slechte geur geassocieerd met afscheiding van zweet, kan door een afwijking in de hoeveelheid en kwaliteit van dit verschijnsel. Het zweet dat het huidoppervlak en aanvankelijk geurloos bereikt: overmatige afscheiding uit de eccriene of apocrine klieren wordt aangevallen door inheemse bacteriën die op onze huid, waarvan sommige vluchtige stoffen die kunnen worden produceren, in sommige gevallen, slechte geur. In de handen, bijvoorbeeld, en maceratie van keratine geïnduceerd door de overmaat zweet een onaangename geur produceren.
Factoren zoals onvoldoende hygiëne, ziekte of huid, hyperhidrosis of overmatige groei van de bacteriële flora huid, kan bijdragen aan het ontstaan ​​van de ziekte.
Verscheidene omstandigheden die het optreden van Bromhidrosis gunst zij zijn:
•Enkele algemene ziekten kunnen worden gekoppeld aan een bepaalde lichaamsgeur en zijn afscheidingen: trimethylaminuria, fenylketonurie, enz brucellose.
•Coëxistentie van dermatosen gegevens die kunnen bijdragen aan slechte geur: smetten, mycose etc ..
•Pathologische condities die bijdragen aan het ontstaan ​​van Bromhidrosis:
•Suikerziekte
•Obesitas: het overgewicht de neiging om meer dan een normale onderwerp zweten. Deze opstelling resulteert in de mogelijkheid van onaangename geur probleem met zweten.
Aanvoer: moet beperkte consumptie van kruidig ​​voedsel, knoflook, uien, alcohol en cafeïne zijn. Het drinken van veel water helpt om het zweet te verdunnen en temperen de geur.
Medicijnen die de patiënt neemt af of regelmatig.
Vertrouwd: de meerderheid van de patiënten en familie getroffen door Bromhidrosis. Een klinische studie stelt een model van autosomaal dominante overerving.
Sommige medische teksten getraceerd de oorsprong van de geur in omstandigheden zoals jicht, scheurbuik, of tyfus, als gevolg van de extractie van metabolieten in zweet.

Diagnostische tests de Bromhidrosis identificeren

De Bromhidrosis en een stofwisselingsziekte en functionele, meestal niet geassocieerd met een anatomische stoornis. De huid normaal lijkt, behalve bij gelijktijdige associatie met dermatologische aandoeningen, zoals erythrasma, zich uitend in een sterke maculaire huiduitslag (zoals een schimmel) of axillaire tricomicosi, een bacteriële infectie die is gelokaliseerd op het oppervlak van het haar getroffen gebied (s'indentifica voor biologische formaties zichtbaar op de haren). Er zijn instrumentale machines die de geur van het menselijk lichaam te meten, zoals zijn nog niet gestandaardiseerd specifiek bloedonderzoek of zweet.

De eerste medisch onderzoek en gegeven aan de persoonlijke beleving van de geur (voor deze belangrijke en hebben geen betrekking op de natuurlijke lichaamsgeur zal de test ongeldig). Bovendien, teneinde een wijziging van de bacteriële flora te detecteren, en een monster van zweet verzamelen moeten microbiologisch onderzoek en / of inspecteren huidoppervlak met Wood's lamp, waardoor informatie over de aanwezigheid van bacteriën (zoals Corynebacterium minutissimum) of van bepaalde stoffen.


Opmerking. De Bromhidrosis en een aandoening die zowel de gezondheid impliceert fysiek dat psychisch: Het is essentieel om de natuurlijke waarneming van de slechte geur te onderscheiden van de pathologische aandoening die de huid beïnvloedt.

Bron: http://trainer-gl.mednews.in.ua/gezondh ... zweet.html

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht