Extreme stinkvoeten - plantaire bromhidose

Diverse onderwerpen met betrekking tot hyperhidrosis, huisarts, dermatoloog, zweet ervaringen etc.

Moderators: Erje, Thijs

NanaTenenbaul
Druppel
Druppel
Berichten: 2
Lid geworden op: ma 06 feb 2017, 01:00

Extreme stinkvoeten - plantaire bromhidose

Bericht door NanaTenenbaul » di 05 sep 2017, 17:56

Dag iedereen

Ik heb met veel interesse jullie verschillende posts gelezen, zeker mbt zweetvoeten. Ik vroeg me af of er onder jullie personen zijn met matige tot geringe plantair hyperhidrose maar toch wel last hebben van extreme geur? Hoe hebben jullie dit aangepakt?

In feite heb ik nooit last gehad van stinkvoeten, tot een jaar of 3 geleden (ik was toen 27). Ik denk dat ik meer begon te zweten aan mijn voeten, maar het is me pas opgevallen nadat de zweetgeur zo intens prolifereerde dat het mijn sociale en professionele leven begon te impacteren. Ik heb sindsdien een operatie laten uitvoeren (lumbale sympathetomie), en merk dat het zweten is verminderd . Voor de rest weinig/geen bijwerkingen, dus aan degenen die echt extreme plantaire hyperhidrose hebben is het denk ik echt aan te raden. In Belgie valt de kost ook heel goed mee, 300 euro voor de 2 operaties! Het is namelijk 1 operatie per voet, met een tussenperiode van 6 weken. Rust tijd tot max een week, maar bij de eerste operatie was ik al aan het werken na 2-3 dagen (administratief werk! geen fysiek werk).

Alleszins, ik zweet toch nog een beetje, meer aan mijn linkervoet dan aan mijn rechtervoet, en probeer deze te behelpen met iontoforese behandeling tesamen met glycopyronium. En hoewel zweetproductie echt herleid is naar een minimun is de geur is niet afgezwakt!! Ik denk dat ik bepaalde bacterien huis op mijn voeten, die heel weinig zweet nodig hebben, om deze af te breken en toch wel een extreme stankgeur veroorzaken. Het is echt een vreselijk geur, heel scherp, penetrant, en kan de lucht in de ruimte bijna van zuurstof ontnemen. Ik overdrijf niet, het is vreselijk!

Ik ben al naar verschillende dermatologen geweest maar ze kunnen me niet helpen, want geen enkel kan/wilt een biopsy afnemen om te kijken welke bacterien schuldig zijn. Ik wil nl weten of deze gram pos of gram negatieve bacterien zijn, en dan zo een betere antibiotica vinden in combi met iontoforese en glycopyronium.

Is er iemand van Belgie die een hele goede dermatologe kan aanbevelen? Eentje die out of the box durft te denken? En heeft iemand van jullie mss andere oplossingen?

Ik heb een halfjaar van werk genomen, met focus om te reizen maar ook een oplossing te vinden om het probleem alleszins te verminderen.
Betreft Miradry, er is een applicatie die in 2018 uitkomt maar het is eerder toegespitst op handen. Van voeten heeft Miradry nog geen gewag gemaakt.Ik kan niet 2 jaar of meer wachten om een oplossing te vinden. Het is zo erg dat ik er soms aan denk om mijn voeten te laten afzetten. Het klinkt vrij extreem maar liever kwalitatief beter leven dan een full bodied sociaal geisoleerde leven.

Sorry hele lange post!! :) Wat een idioot maar rot situatie is dit!

Plaats reactie