stinkend zweet om dodelijke ziekten te voorkomen

Diverse onderwerpen met betrekking tot hyperhidrosis, huisarts, dermatoloog, zweet ervaringen etc.

Moderators: Erje, Thijs

Thijs
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2049
Lid geworden op: di apr 26, 2005 10:45 pm
Contacteer:

stinkend zweet om dodelijke ziekten te voorkomen

Bericht door Thijs » za mar 05, 2011 12:05 am

Wetenschappers maken stinkend zweet om dodelijke ziekten te voorkomen

Als je meer zweet dan je partner, word je vaker geprikt door muggen. Deze wetenschap wordt nu gebruikt voor onderzoek om verspreiding van dodelijke ziekten te voorkomen.

Bezwete volwassen scheiden een prikkelende geur af die muggen aantrekt. Deze kunnen dodelijke ziektes zoals malaria en gele koorts verspreiden. Wetenschappers willen nu synthetisch zweet maken om verspreiding van deze ziektes te voorkomen.

Mensen stinken meer dan dieren


Wij mensen vinden andere diersoorten erg stinken. Het blijkt echter dat dieren aanzienlijk minder vluchtige organische verbindingen afstoten. De krachtige zweetgeur van mensen trekt muggen aan die ziektes verspreiden, zeker in tropische gebieden. Onderzoekers Renate Smallegange, Niels Verhulst en Willem Takken van de Universiteit van Wageningen, analyseerden de chemische structuur van menselijke zweet. Op basis van hun onderzoek produceerden zij nepzweet, een complex mengsel van kooldioxide, ammoniak, melkzuur en zeven andere carbonzuren. In het labarotorium bleek het nepzweet zeer aantrekkelijk voor muggen.

Nepzweet kan muggen afleidenHet nepzweet kan gebruikt worden om muggen van mensen weg te houden. Een lekker stinkende lap doordrenkt in nepzweet naast je bed, kan ervoor zorgen dat muggen niet op jou, maar op de lap afkomen.

Bron: news.discovery.com

Bron: http://nieuws.nl.msn.com/optimistisch/w ... -voorkomen" onclick="window.open(this.href);return false;

Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht